Bu tespitler aynen doğrudur ve ben yıllardır yaşadım...hatta ilk zamanlardan beri bu detaylara o kadar kafayı taktım ki sonrası baktım ki psikolojim bnozuluyor kafayı yiyorum motordan soğuyorum herşeyi olduğu gibi kabullenmeye başladım...halen rodajda 1500 km de 250 gr yalan olmuş...ve karar almış bir daha 100 ü geçmeyeceğime kendi kendime söz vermeme rağmen durum bu...ben yağ taşıyacak adam değilim...eksilir nerde trak orda bırak olayına girerim 2000 de bir serviste ne gördüysem odur...yapacak galiba birşey yok...
kronik bir sorun bu yağ eksiltme...yağ eksiltmeyen motor yoktur olayını şöyle anlarım...kullandığım Audı A4 2.0 motor 143 hp arac yağ eksiltebilir...ama 150 cc makinanın çıkabileceği maksimum sıcaklık nedir...kaç derecedir ki yağ eksiltsin...yani bu ccde teknoloji bu kadar mı acz içinde...işçilik bu kadar mı zayıf...
hemen kıyaslama yapalım aynı segmentte en yakın rakibiyleneden ybr 125 yağ eksiltmez...neden ybrciler 4000 de bir yağ değişimi yaptıklarında 50 gr dan fazla bir sürpriz yaşamaz...ybr bisiklettir zarttır zurttur diye her türlü çamuru atalım ama cbf 200 cc değil ki...ybenin apaçisi daha fazla Anadoluda...ne yazık ki durumu kabullenmek zorundayız...neden...daha rahat bir sele daha uzun bir kasa daha şık bir gösterge azıcık bir tork için...eyvallah deyip her güzelin bir ksuru vardır deyip geçiyoruz...
Ahmet abi bu konuda ısrarcı ve bildiğini okumaya devam edeceği için 4000 km sonra yağ değiştirmeye gitsin...

sonra motorunun ömründen yer...olan aslında kendine olur...ama o kılavuzdakine inanıyor...hayat ona iyi bir ders verecektir...:cherry:
kimsenin cbfyi ss gibi kullandığı yok...eğer devrinde kullanırsan 100 ü geçmezsen sıkıntı yok...her yağ eksilteni apaçi statüsüne soktun be aga...
zincir kalitesi hususunda zaman içersinde sende bu tarz sıkıntıları yaşayacaksın ama satacağın için ne yazık ki bunu göremeyeceksin...
1500 km 80 i geçmeyen rodajdaki motorum 250 gr yağ eksiltti...ötesi var mı...

ale:
ben üst düzey bir teknoloji falan göremiyorum...maliyetleri düşürmek için işçilikten çalınmış...keşke üst düzey mühendislik ürünü olan bir motor bloğu olsa da diğer grenaj kısmı tel tel dökülse...
bakarsan bağ bakmazsan dağ olur formatı ve bakıç açısı bu motor için uygun bir kelam değil...