Bunun numunelikle bilmemneyle kesinlikle alakası yok,tamamen motosikletin teknik özellikleri ve kullanımıyla ilgili.sonucunda cbf de,ybr muadil motosikletlerde şehiriçi için dizayn edilmiş motorlardır,2011 lerde devir saatide var ama sen bu motorlara SS motor gibi kullanmaya kalkarsan,onlarca üst düzey mühendisin araştırmasını,geliştirmesini yaptıkları motorların dişlileriyle oynayıp 3-5 km.son sürat artsın diye garip garip modifiyeler yapmaya kalkarsan,sabahtan akşama kadar motoru sıkıştırırsan,arabayla,başka motorlarla sidik yarışına girersen,rodaj evresini adam gibi tamamlamassan,devir saatini tınlamayıp kafana göre takılırsan yağda yakar,zincirde uzar,30 binde motorda biter..haa birde motor teslim aşamasında servislerin yaptığı ayarda önemli tabi..zamanla sibobda vurabilir ama gidersin servise adam gibi ayarlatırsın sonrasında basar gidersin..yukarıda yazdıklarım sana özel değil genel olarak söyledim.
epey oldu bi kurye çocugun altındaki cbf nın zincir ve dişlisi o kadar garip olmuşki -yahu dedim şu zincirini bi temizlesen bir yağlasan ne olur,ekmek paranı bu motordan kazanıyorsun..delikanlıda bana.. -yaa abi ne gerek var zincir yağı 20 lira zincir 25 lira ne gerek var,nerde trak orda bırak diye cevap verdi..sonrada burada ağlaşıyor millet yok şu şöyle yok bu böyle diye ..sonuçta 150 cc,10 beygirlikbir alet altımızdaki.eti ne budu ne..