dostum porsiyon olayı eskidendi,son altı aydır 1,5 kilodan aşağı kurtarmadı.
:mrgreen::mrgreen:
http://www.honda-sundiro.com/
Arkadaşlar bir söylenti var yeni modellerin enjeksiyonlu geleceğine dair ben bişiy bulamadım ama cbf lerin geldiği fabrika olan sundirodada bahsetmemiş yada ben bulamadım..
Evet aykan dostum.
Bende enjeksiyonlu modele dair bir ipucu bulamadım.
Verdiğin sitedeki modellerde de makyajlanmış cbf var.
Benim pek ümidim yok ama en fazla makyajlı cbf gelir gibi gözüküyor.
Mete_han D&B'den bilgiyi almış ama asıl kaynak neresi acaba?
Belki bilmediğimiz,, tahmin edemediğimiz bir durumda olabilir.
Arkadaşlar slm.
Motorum 2010 model 8,000 Km.de Honca Cbf 150. Bir ay önce aldım ilk motorum. Ve yeni başladım. Honda.dan eğitim aldım baya faydası oldu.
Sıkıntımız , dün çalıştırmayı denedim aki bitti motor çalışmadı , kapalı garajda duruyor. Çok soğuk deildir garajımız. Vurdurarak çalıştırmak zorunda kaldım. Aldığımda bakımlarını yaptırmıştım. 1 hafta çalıştırmamıştım öncesinde.
Bu işin püf noktası nedir? özellikle kış aylarında rahat çalıştırmak için ne yapmak gerek.
İkincisi , üzerinde standart lastiği var , fark ettimki yol tutuş zayıf, kaymak için bahane arıyo lastik. Değiştirsek fark edermi? Bize maliyeti ne olur.
Tşk...
Öncelikle hoşgeldin. Yeni motorun hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız kullanmanı dilerim.
Eğitim almanıda takdirle karşılıyorum, çok iyi yapmışsın.:cat:
Cbf150'de (ve bir çok motosiklette) sulu akü kullanıldığı için soğuk havalarda akü etkileniyor.
Normal çalıştırma işleminde, öncelikle sol elcikteki jikleyi sonuna kadar açıyoruz ve marşa basarken çok hafif gaz veriyoruz (1-2 m.m. kadar), marş aldıktan sonra ve gazı yemeye başlayınca da gaz oranını yükselterek sabit tutuyoruz. Jikleyi tam konumdan yarıya çektikten sonra soğukluğun durumuna göre ortalama 35-40 sn. gazı sabit tutup motoru ısıtıyoruz.
Son olarak jikleyi komple kapatıyoruz ve motor rölantide düzgünce saymaya başlayınca yola çıkmaya hazırız demektir.
İlk başta biraz garip ve karışık görünse de

zamanla zaten alışıyorsun.
Eğer bir iki kez marş denedikten sonra almamışsa, ard arda denememeliyiz, 1-2 dakika bekledikten sonra denemeliyiz. Aksi takdirde başınıza geldiği gibi akü komple bitebilir.
1 ay veya daha uzun süreli motor park halinde bırakılacaksa aküyü söküp oda sıcaklığında saklamak en mantıklı çözüm. (Bu durumda şarja da takabilirsiniz)
Ya da akü komple ömrünü tamamlamışsa ve şarj tutmayacak duruma gelmişse, kuru tip akü satın alarak soğuktan etkilenme olayını minimuma indirebiliriz.
Anladığım kadarıyla akünün ömrü azalmış, yoksa aküsü standart güçte olan bir cbf , bir hafta beklese bile normal çalışacaktır.
Anladım abi..Sen al beni abi sıraya neyim

bende söktüğüm gösterge panelini saklar..Sattığım kişiye motorla beraber aha bu eskisi buda yenisi 2sini toplayınca motorun km ortada derim :mrgreen:
Ben bakımları filan hep hatirliyorum ama hiç sağa sola yazmadı..Satarken başım ağrıyıcak farkındayım..
bu arada debriyaj'ım sıyırdı veya yandı herhalde..
Arka stop ışığım patlamış..
olduğu yerde sola düştü motorum koruma demirinin sol tarafı hafifi içeri doqru yamuldu..Motorda problem yok..
Yağ yakma mevzusu yağdan kaynaklaniyomuş..10-40 ı koyduktan sonra 1000 kmde 150-200 gram eksiltiyo..
Birde İsmail abi yokuş çıkarken motor bazen tırrr diye bi ses çıkarıyo nerden geldiğini çözemedim..
Debriyaj sıyırmasına ne sebep oldu? Tek teker yada burnout denemeleri mi yaptın yoksa
Debriyaj balatalarını yenilemen gerekebilir.
Arka stop lambası kolay,
buradaki üründen alıyorsun, seleyi söktükten sonra arka stop bağlantı kısmında duy var eskiyi söküp bunu takıyorsun.
Aynı ampulü şu anda motorumda kullanıyorum. Bizim motora uyumlu yani :cat:
Yokuş yukarı çıkarken tırrr sesini anlayamadım Emrah.
Belli bir devirdemi yapıyor? Hep aynı vitestemi yapıyor?
Biraz daha detaylı tarif edersen belki çözüm bulabiliriz.