Öncelikle herkese tekrardan merhaba arkadaşlar.
Bir süre işlerimin yoğunluğu nedeniyle cevap yazamadım. Bazı arkadaşlarım Özel Mesaj'da yollamışlar, kusura bakmayın geç cevapladığım için.
günaydın arkadaşlar bazı sorunlardan her zaman giremiyorum jr ve metehan abimizin yokluğu çok belli oluyor.zincirimi geçen gaz yağı ile yıkadım sanknki özelliğini kaybetti hergün yağlıyorum sprey sıkıyorum ama belli bir yerden sonra aşağıda bi fışırtı gidiyor sinir oluyorum.bu ara allahdan bişe olmazsa cuma günü servise gidiyorum ismailcim senin emenetlerdi geç oldu ama inşallah cuma akşamı veya cumartesi yolluyorum.birde ufak bi sorunum var benim farın üzerindeki pilastik rüzgarlık geçen düştüğümde nasıl olduysa derin bir şekilde çizilmiş çatlak veya kırılma yok ama yenisi 68 tl tinerli boya plastiği eritir diyorlar tabelacıya mat siyağ kaplattım ama iyi yapamadı bi fikri olan varmı ne yapabilirm.
Zincirin baş düşmanı yağsız kullanmaktır. En geç 300-500 km.de bir yağlamakta fayda var. Ben genelde her benzin alışımda zinciride yağlarım. Nasıl olsa 300-400 arası bi km.de benzin alıyorum

.
Birde eğer zinciri yenilediğin zaman dişlilerin iyi durumda değilse, yeni taktığın zincirin ömrünü kısaltacaktır.
Arka kontra somunlarından iki tarafıda kontrol edip eşit uzunlukta olduğunu kontrol edebilirsin. Bir taraf daha uzunsa zincirin sesli ve dengesiz çalışmasına sebep verebilir.
Ayrıca Ferhatcım seninde geçmiş kandilin kutlu olsun. Dün sms mesajını geç gördüğüm için cevap yazamadım. Buradan kutlayım. :rendeer:
dün birçok mücadeleden ve aksilikten sonra kırmızı renkli cbf imi satın almış bulunmaktayım. d&b den aldık. mete_han ile birlikte gidip satın alma işini gerçekleştirdik. kart limit talebi peşin ayarla derken 150 zc den sonra artık benim de bir cbf im var. allah kısmet ederse bu akşam da aracı almaya gideceğiz.
Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin.
Merhaba Arkadaşlar..
cbf 150 nin 16.000 km bakımında nelerin değişmesi gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim...
Standart Yağ değişimi
8 binde bir buji değişmesi lazım. Doğal olarak buji değişecek.
Hava filtresi değişimi.
Zincir gergi ayarı, Balata kontrolü
Fren, debriyaj tellerinin yağlanması, kontak ve depo kilidinin yağlanması.
vs. vs.
Başlıca bunlar yapılır.
selam dostlar cbf150 arayan varsa benim motor artık satılık . cruiser motor almak niyetiyle motoru satışa koydum. bu da linki
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...lu-cantalariyla-bir-satiliktir-28671894/detay
Oğuz hocam hadi hayırlı olsun. Senin motor hızlı satıldı gerçekten.
Temiz motor kendini belli ediyor.
Umarım kısa sürede gönlündeki cruiser motoruna kavuşursun.
abi sağolsun kargolar ne iş yapıyor acep :queen::queen:
buradan 10 kişi aldı bu bujilerden farklı illerde, kargoyla yollandı.Ben de İstanbul'dayım
10 değil 20 kişiye dağıtım yapılmıştı erdi
İsmail Abiiii oralardaysan ses veriver.
1- erdi_arikan (1 tane)
2- Dogan88 (1 tane)
3- Bruce65 (2 tane)
4- stand_by (1 tane)
5- cbr125cbr (2 tane)
bu liste buji için yapılıyor.sana zahmet olacak ama...
Estağfirullah Erdi ne zahmeti. Bahsettiğim gibi gerek işlerimin yoğunluğu gerekse başka sebeplerden ötürü pek uğrayamadım topiğe.
Liste 10'a tamamlansın gerekeni yaparız.
bu arada arkadaşlar bana ne olur (kısa uzun) xenon hakkında biri yardımcı olsun.fiyat falan nedir kim satar(ist anadolu yakası) kim montajını yapar.. bu aydan sonra mutlaka taktırmam gerek...
far işini halledeyim hemen mıshelın ön arka lastik olayına giricem kış gelmeden

öneri tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum..yol gösterin bana lütfen.....
Mercekli xenonun montajını bildiğim kadarıyla ancak kendin halledebilirsin. Çünkü çok el emeği gerektiren bir işlem. Forumlarda gördüğüm bir çok kişi kendisi montaj yapmıştı.
Oto elektrikçileri vs. pek uğraşmıyorlar. Tabi yinede sormanda fayda var.