Hemen ön tekeri söyledim..İnceledi arka tekeri öne takmış eski sahibi ayriyetten 2 adet fitil varmış..Haliyle lastikte dengesizlik var onu değiştirmem şart oldu..
Ayriyetten motoru inceledi..Sol ön sinyalin olduğu grenaj değişmiş..
Arka kuyruk boyanmış gibi duruyo dedi..
Motor olarak iyi fakat az bişey subap sesi geliyo..
Arka zincirim seviyenin sonuna yakın onunda ileriki zamanlarda değişmesi lazım..
Yani aldığım herif beni biraz düdükledi gibi hissettim kendimi..
Serviste kazası yok demişti ufak olduğu yerde düşme..
Aracın biri geri geri gelirken ufaktan dokundurma dedi geçti..
Bi tuaf oldum anlıyıcağınız

ale:
Bence yaşadıkların önemli sorunlar değil.
CBF'nin orijinal zinciri zaten çok dandik, yağmurlu havalarda biraz kullanımda ve bakımına çok dikkat edilmeyince, don lastiği gibi uzuyor

Oringli zincir takarak bu sorunu aşıyorsun.
Lastik olarak ta eğer önde 80-100-18, arkada da 90-90-18 varsa ebatlar normal, yani ön-arka değişim yapmış olamaz.
Fitil olayı gayet normal. Yollarımızın durumu malum, benim ön ve arka lastikte de 1'er tane fitil var.
Grenaj değişmesi durumunda ise eğer renk tonaj farkı yoksa göze batmıyorsa, plastik aksamdır önemli değil :cat:
Yeterki ilk sahibi motoru hayvani şartlar altında kullanmamış olsun. 5.vitesten küt diye 1e 2ye alıp arkayı kaydırmaya çalışmasın. Bu tip garip hareketler yapılmadıysa sorun yok.
Belli bir km. sonra zaten subap ayarıda gerekiyor.
Yani yaşanılanlar motordan soğumanı sağlamasın.
Sıfır makine almış olsan belli bir süre sonra yine bunlar yaşanacaktı. :cat:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:54 ----------
Selam kardeşler arada takip ediyorum ama herzaman yazamıyorum, şimdi sorun şundan ibaret yakın bi süre içinde motor alıyorum tekrar, ancak halen ne alabileceğime dair karar vermiş değilim metocan cbf alammı tekrar yoksa enjeksiyonlu innova için kapora yatırdım her an vazcayabilirim 2007 aldığımda cbf de ilk hafta gösterge ibre titremesi gösterge panelinde ampüllerin patlaması arka bagaj kilidi değişimi kontak değişimi operasyonu buna takiben 9000 civarında motorda silindirden yağ terletme yağ eksiltme 10000 de balanser mili arızası üst devirlere 1 inci vitete tırmanırken tırlama benzeri bir ses yaşadım 12500 km dede sattım ancak cbf in rahatlığı beni bukadar olumsuzluğa rağmen vazgeçiremedi halen, belki aldığım ilk partidendir dedim ancak bukadar sorun olmasıda canımı sıkmıştı o yüzden innovaya yönelmiştim ve tek bir arıza bile yaşamamıştım 14000 de onuda satmıştım şimdi 2010 model olarak ikisinden birini alıcam ancak içim rahat değil ne yapmamı önerirsiniz 2010 modellerde ufak değişiklikler var demiş arkadaşın biri arka stoplar içerde vs gibi ne yapayım ??birde siyah renkte boya solması vs gibi sorunlar yaşayan varmı baktığım cbf lerin ön farında bi kararma mevcut sebebi nedir..(meto biliyorum sıkıldın ama karar veremiyorum kank):rendeer:
Aykan kardeşim;
Senin ilk mavi cbf'ni aldığında yaşadığın sorunları hatırlıyorum, hem ilk parti ürünler olması hemde senin pek akıllı uslu kullanmaman

(wheelie-stoppie ve hard cross denemelerin :cherry: ) sonucu, birde 20-50 yada tam hatırlayamadım şimdi ama yanlış yağ kullanmıştın sanırım.
İlk yaşadığın sorunları yeni alacağın bir cbf'de standart kullanımda yaşayacağını zannetmiyorum.
Ama ben yine tekteker denerim vs. gibi durumlar varsa o zaman iş ayrı.
Innova 125i gerçekten güzel alet, benimde ilk motorum cub motordu.
Enjeksiyonlu olması bakımından yakıtıda gayet makul olacaktır.
Innova cbf'yi tokatlar ayrı mevzu ama ben şahsen bacaklarının arasında depoyu sıkmadan motosiklete bindiğimi anlamıyorum. :cat:
Hangi makineyi alırsan al, umarım hakkında hayırlısı olur dostum :rendeer: