Teşekkürler yardımcı oldunuz..;quadro kardeş.bindiğin motorda eskilere göre yüksek teknolojili ayarlanabilir injeksiyon sistemi kullanılmıştır.(KEİHİN marka).Şimdi bu injeksiyonla birlikte motor ısısını ölçüp injeksiyonunjikle açıp kapatmasına yarayan beyin bulunmaktadır.bu beyin lambda(benzin hava karışımı,ısı ve ateşleme gücünü ölçmektedir.tıpkı arabalardaki gibi)ani ısıyükselmesi,lambda daki değişiklikler beyin tarafından değerlendirilip paneldeki kırmızı ışığı yakar.bunun anlamıda şudur:MOTORDA ARIZA OLUŞTU HEMEN EN YAKIN UZMANA VEYA SERVİSE ARACINIZI GÖTÜRÜN.bu ışık yanmıyorsa ve yağını düzenli zamanında değiştirirseniz hiç korkmadan binebilirsiniz.inşallah yardımcı olmuşumdur.
Mesela burda bir piknik yeri var ancak 1 en fazla 2. viteste 45-50 km yolu 25-30km/saat hız ile gitmek gerekiyor sürekli viraj dağa çıkılıyor.Ne kadar zorladığımı nasıl bileceğim belki de aşırı sıcaklıktan motor zarar görecek.. Sıcaklık ölçer yapıp takmayı düşünüyorum motora.
Tecrübeli kullanıcılar bilir başka türlü bizim motorlar aşırı zorlandığını nerden anlayabiliriz? bi yolu var mı?
innovayı pek tanımıyorum ondan büyütüyor olabilirim.. Daha önce iki kişi başka bi marka motoru yokuş yukarı sürerken şişirmiştikYıl 95 den beri honda cub kullanıyorum, halen 2 inci motorum honda cub c90 dan başlayıp innovaya kadar 10 tane cub eskittim hiçbirinde hararet sorunu yaşamadım ve yazları 50 dereceye çıkan bodrumda yaşıyorum bence gereksiz bir şey veya hararet olayını siz fazla büyütüyorsunuz ayrıca sıcaklık max gelse bile ef-i lambası yanmaz yakıt sisteminde bir sorun oluşursa yanar..Siz sürüşünüze odaklanın innova hararet yapmaz..
http://www.motosiklet.net/forum/members/62991-albums1246-picture7238.jpg
100000 e bişey kalmadı ama martta cbr125 almayı düşünüyorum hazırlıklara basladı...
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:27 ----------
bugün difinin monlarından aldım esim ve kendime motomax izmirden kampanyada olan ceketleri var güzel ceketler... almayı düşünenlere öneririm.
87.000 km içinde hiç rektefe oldu mu? Motorun yeniden yapılması kritik parçaların değişimi gibi yani ?http://www.motosiklet.net/forum/members/62991-albums1246-picture7238.jpg
100000 e bişey kalmadı ama martta cbr125 almayı düşünüyorum hazırlıklara basladı...
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:27 ----------
bugün difinin monlarından aldım esim ve kendime motomax izmirden kampanyada olan ceketleri var güzel ceketler... almayı düşünenlere öneririm.
Güzel gezi olmuş.. Bu kadar yol gidince innova ile ybr farklılıklarını görmek de mümkün olmuştur. Biraz bahsedebilir misin?Merhabalar,
ankara ve civarında iki arkadaş (ybr ve innova) gezdiğimiz yerleri www.deretepe.net adresinde yazıyoruz.
Aşağıdaki linkten örnek bir gezimizi okuyabilirsiniz arkadaşlar.
http://www.deretepe.net/gezi-hikaye...t-sinekli-yayla-ve-samandere-selalesi-gezisi/
gezilerimizde zaman zaman motosikletlerimizi değişiyoruz. hatta bazen babam da bize katılıyor ve artçıyı(babamı) zaman zaman değişiyoruz. yani iki motoru da her türlü test etmiş oluyoruz![]()
- tabi ybr daha güçlü. bu her türlü kendini belli ediyor. ybr'yi kullanan innovaya uyum sağlıyor aranın fazla açılmaması için.
- ybr'nin selesi daha rahat, innovanınki sert, ayrıca süspansiyonlar daha iyi, daha konforlu bir sürüş sergiliyor.
- innovanın yakıt tüketimi daha az. ama cüzi miktarda. yani iki motosiklet arasında seçim krtiteri olmayacak kadar az bir fark var.
fiziki (commuter-cup olmasından kaynaklı) farklılıklardan zaten bahsetmeme gerek yok. biliyorsunuz.
bugün yagı degiştirdim shell hx7 10-40 koydum ama tepkileri yavasladı sanki.kullanan oldumu arkadaslar?