GÜMRÜK VERGİSİ MOTOSİKLET

Motosikleti
Hero Dash125
Bu başlığı yorumları okuduktan sonra, yaklaşık 2 aydır düşündüğüm "acaba şehir içi fıtı fıtı için scooter mi alsam" yarasını tekrar deştim. 3 model belirledim su soğutmalı hafta sonu bakacağım aksilik olmaz ise bakalım bayiler ne diyecek
İlginç olmuş seninki biraz. Zam girmeden aldın diyelim, iki gün sonra herkes alınabilir motorlara fokuslandığında sen elindeki motora yedek parçayı şimdi bulabildiğin sürede bulabilecek misin? Mesela ben bu işlere yeni giren biri olarak bunu merak ediyorum. Net bir şey yok gibi ortada şu an. Varsa da çömez olduğum için bilmiyorum artık. Takipteyiz.

Killingroad aciklamis okumaya usenenler icin ozetleyim:

Devlet:kac para bu motor?
ithalatci: 1500 dolar
devlet: Vergisini 4000 dolarmis gibi hesaplayacaksin.
vatandas: neden?
devlet: öyle
ithalatci:tamam abi
vatandas: sin kaf sin kaf tamam abi.
bayi: ooooo parayi koyduk
yerli uretici pardon montajci: 😎

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Bu başlığı yorumları okuduktan sonra, yaklaşık 2 aydır düşündüğüm "acaba şehir içi fıtı fıtı için scooter mi alsam" yarasını tekrar deştim. 3 model belirledim su soğutmalı hafta sonu bakacağım aksilik olmaz ise bakalım bayiler ne diyecek
Rks ltr125 🙏🏻

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Av
Peki hint motorlarında bu geçerlimi? Uzak doğu değil diye biliyorum ns125 veya 250 alacağım işe gidip gelmek için bu vergi politikası bu motorlarda da geçerli mi?
rupa motorlara vergi suan icin duzenlemede yok ama gunun sonunda cin motorunun fiyati ornegin 300 olacaksa daha buyuk avrupa motorunun fiyati o fiyatlara yakin olurmu? Dolayisi ile avrupa cin farketmeden tum motorlar duzenlemeye girer, ikinci ellerde buna dahil olur. Aksi takdirde kimse cin motor satamaz ve devlette kazanamaz. nispeten daha uygun belki olabilir ama tum motorlara yansir. ornegini defalarca her sektorde yasadik. zamlarin geri alinmasi da soz konusu olurmu bilemedim. toplumsal bir hareket ile belki. aksi takdirde ikinci el auris fiyatina cin mali motora binecegiz.

Motosikleti
D400
Peki hint motorlarında bu geçerlimi? Uzak doğu değil diye biliyorum ns125 veya 250 alacağım işe gidip gelmek için bu vergi politikası bu motorlarda da geçerli mi?

Orası da dahil. Avrupa ülkesi - amerika falan hariç

Ancak anladıgım kadarıyla sallıyorum amerikan motor firması üretimi çin'de yaptırıp oradan sevk ediyor ise o da takılıyor bu duruma.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motor zevk için geçin altın alın

motosiklet forumunda motor almayın altın alın tavsiyesi vermek.

Güzel ülkemin garip insanları. Merhaba.

Bilin bakalım 2006 yılında
'YERLİ ÜRETİCİLER TARAFINDAN MOTOSİKLET İTHALATINA YÖNELİK YAPILAN KORUNMA ÖNLEMİ BAŞVURUSU' nu yapanlar kimler.

Ramzey Motorsiklet San. ve Dış Tic. Ltd. Şti.
Beldeyama Motorlu Vasıtalar Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Kuralkan Motorlu Araçlar Üretim Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş

Evrak ve isimler gizli değil. Bu bağlamda bir ifşada değil.
İsteyen belgenin orjinalini Ticaret Bakanlığı sitesinden okuyabilir.
Linki aşağıda;

Ticaret Bakanlığındaki Belge Linki

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benim anlamadığım bu memlekette bir kesim memur makam ve mevkisine bakmadan en lüks arabalara biniyor.
Hiç bir fonksiyonu olamayan milletvekilleri kazancın dibine vurduğu yetmezmiş gibi danışman ayağı ile akrabalarını bile maaşa bağlıyor.
Sayısız kişi hiçbir iş yapmadan her ay tıkır tıkır maaş alıyor.
Cumbaba kızını kendine danışman yapıyor herhalde bu öğlen ne yiyeceğini danışıyor.
Melih ne idüğü belirsiz dinozorlara milyonlar gömüyor.
Türkiye nin namus timsali partisi bavullarla kayıtsız para sayarken yakalanıyor
Kimse ağzını açmaz iş diyanet işleri başkanına gelince herkes konuşur.
Konuşmasın mı tabiki konuşsun ama arada başkalarına da iki kelam etse iyi olur.

Benim merak ettiğim şimdi bu adam deseki güçünüz sadece bana mı yetiyor , hadi bakalım çık işin içinden.
İsmet Abi yerim dar o nedenle hepsinin adını zikredemedim. Ben "Ali" dedim, sen hepsine küfrettiğimi farz et :)

Motosikleti
CB650R
İlginç olmuş seninki biraz. Zam girmeden aldın diyelim, iki gün sonra herkes alınabilir motorlara fokuslandığında sen elindeki motora yedek parçayı şimdi bulabildiğin sürede bulabilecek misin? Mesela ben bu işlere yeni giren biri olarak bunu merak ediyorum. Net bir şey yok gibi ortada şu an. Varsa da çömez olduğum için bilmiyorum artık. Takipteyiz.
Hocam haklısınız, ilk motorumdan şu an ki motoruma kadar UMA sebebi ile parça problemi yaşamış birisi olarak, çinli, nispeten ucuz, yedek parçasından ziyade honda karşılığı muadil parçası olan 2 model belirledim. Birisi 125 Ressivo diğeride Strada 2side alt blok olarak hondanın parçaları ile birebir değişebiliyor. Bloğa Honda yerine Handa yazmışlar hatta :ROFLMAO: 3. motosiklet olarakta LTR125 i seçtim, fiyatı diğerlerine göre 20-30bin daha ucuz. Boyutlarını denemeden bunun blok parça detaylarını araştırmak istemedim, 150ler rahat biner diyorlar ben 180im e birde kiloda var az üstünde oyuncağa binmiş gibi gözükmek istemiyorum
Evet seçeneklerim arasında, kullanıcı iseniz sorunlarını yazabilir misiniz

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Hocam haklısınız, ilk motorumdan şu an ki motoruma kadar UMA sebebi ile parça problemi yaşamış birisi olarak, çinli, nispeten ucuz, yedek parçasından ziyade honda karşılığı muadil parçası olan 2 model belirledim. Birisi 125 Ressivo diğeride Strada 2side alt blok olarak hondanın parçaları ile birebir değişebiliyor. Bloğa Honda yerine Handa yazmışlar hatta :ROFLMAO: 3. motosiklet olarakta LTR125 i seçtim, fiyatı diğerlerine göre 20-30bin daha ucuz. Boyutlarını denemeden bunun blok parça detaylarını araştırmak istemedim, 150ler rahat biner diyorlar ben 180im e birde kiloda var az üstünde oyuncağa binmiş gibi gözükmek istemiyorum

Montaja bağlı sanırım plakalık vs. civatalar gevşeyebiliyor. 4000km oldu işe git gel, sağa sol git gele kullanıyorum sıfır sıkıntı 🧿. 2.5-3 lt arası yakıyor. İki kişi 95 altını görmüyor yokuşta, düzde 115-120 top speed inde sorunsuz seyir ediyor. Servisi çok pahalı sırf garantisi bozulmasın diye gidiyorum. Bir kez sağa düştüm 20 30 arası giderken, ufak tefek çizikler dışında hiçbir sıkıntı yok. Benden sonra 4 arkadaşım daha aldı. Cidden F/P.

Motosikleti
Hero Dash125

Hâlâ anlaşamadık sanki😄 Benimki fikir değil soru🤣 Yarın millet zamdan etkilenip alınabilir modellere yönelirse bu alınabilir modellerin parçasını bulmak kolaylaşırken zamdan önce alınan motorlarınkini bulmak zorlaşmaz mı? Misal hondaya uyumlu diye sen motoru aldın. E hondanın scooterları bu kapsamda zam görecek. 1 şubat itibarı ile gelen ürünler satışa girdiğinde bu zamlar hissedilecek. Atıyorum o gün millet honda yerine başka markaya kayarsa sen ne yapacaksın? Benimki fikir değil soru. Sıfır tecrübe biri olarak nasıl ilerleyeceğimi öğrenmeye çalışıyorum.

Motosikleti
cbf 150
Neden bu ülkede doğduk? Neden mozambikte doğmadık bakın almanya demiyorum mozambik bile daha ileri :) Mo ZAM bik

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250

Yalnız ressivo ve strada harbiden şekil duruyor. Ve çok var piyasada. Strada birebir PCX hatta. Geçen PCX'in nardo grisi mi varmış dedim. Stradaymış. Xadv görmedim hiç canlı, ressivo da onun kopyasıdır tahminimce.
İlgimi çekti ikiside. İnsanlar yerli malı ayağına bunlara yönelirlerse şaşırmam.

Motosikleti
CB650R
Montaja bağlı sanırım plakalık vs. civatalar gevşeyebiliyor. 4000km oldu işe git gel, sağa sol git gele kullanıyorum sıfır sıkıntı 🧿. 2.5-3 lt arası yakıyor. İki kişi 95 altını görmüyor yokuşta, düzde 115-120 top speed inde sorunsuz seyir ediyor. Servisi çok pahalı sırf garantisi bozulmasın diye gidiyorum. Bir kez sağa düştüm 20 30 arası giderken, ufak tefek çizikler dışında hiçbir sıkıntı yok. Benden sonra 4 arkadaşım daha aldı. Cidden F/P.
Bagalar kaç gr? Keza üstünde gelen varyatörün kodu kayış kodu hakkında bilginiz varmı?
Hâlâ anlaşamadık sanki😄 Benimki fikir değil soru🤣 Yarın millet zamdan etkilenip alınabilir modellere yönelirse bu alınabilir modellerin parçasını bulmak kolaylaşırken zamdan önce alınan motorlarınkini bulmak zorlaşmaz mı? Misal hondaya uyumlu diye sen motoru aldın. E hondanın scooterları bu kapsamda zam görecek. 1 şubat itibarı ile gelen ürünler satışa girdiğinde bu zamlar hissedilecek. Atıyorum o gün millet honda yerine başka markaya kayarsa sen ne yapacaksın? Benimki fikir değil soru. Sıfır tecrübe biri olarak nasıl ilerleyeceğimi öğrenmeye çalışıyorum.
Muadil ürün var ise üretici de vardır. Hondanın PCX i için 10 tane yan sanayi üretici varsa şu an ki düzenlemeyle sizin tabirinizle öbür markalara kayacak ve tutacak model için yine aynı üretim hızında üretim yapacak 10 tane yan sanayi üretici oluşması minimum 3 sene. Keza disbiritörün de bu süre zarfında daha karlı bir ürün bulup getirme/üretme çalışmaları da olursa bir kaç parti üretimden sonra yan sanayi üretimi de durur. Buradaki olay zaten piyasaya oturmuş, orijinal ve yan sanayi parçası bulunabilen bir modele geçmek. 700CLX kullanıyorum muadil olarak şu şuna uyar diyebileceğim ayaklık peglerinden hariç bir şey yok. Ama üstteki mesajda da bahsettiğim scooter modellere Honda PCX'in birebir honda sipariş çıkışlı parçası dahi uyuyor blok kısmında. Blok uyduktan sonra "elektronik aksam hariç" bir çok parça bir şekil uydurulur

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Bagalar kaç gr? Keza üstünde gelen varyatörün kodu kayış kodu hakkında bilginiz varmı?

Muadil ürün var ise üretici de vardır. Hondanın PCX i için 10 tane yan sanayi üretici varsa şu an ki düzenlemeyle sizin tabirinizle öbür markalara kayacak ve tutacak model için yine aynı üretim hızında üretim yapacak 10 tane yan sanayi üretici oluşması minimum 3 sene. Keza disbiritörün de bu süre zarfında daha karlı bir ürün bulup getirme/üretme çalışmaları da olursa bir kaç parti üretimden sonra yan sanayi üretimi de durur. Buradaki olay zaten piyasaya oturmuş, orijinal ve yan sanayi parçası bulunabilen bir modele geçmek. 700CLX kullanıyorum muadil olarak şu şuna uyar diyebileceğim ayaklık peglerinden hariç bir şey yok. Ama üstteki mesajda da bahsettiğim scooter modellere Honda PCX'in birebir honda sipariş çıkışlı parçası dahi uyuyor blok kısmında. Blok uyduktan sonra "elektronik aksam hariç" bir çok parça bir şekil uydurulur
Baga kayış hakkında bilgim yok maalesef. Skuter modifiyesi hakkında bilgim kısıtlı.

Motosikleti
CB650R
Bugün LTR125 Strada ve Ressivoya baktım.

LTR de tahmin ettiğim gibi oyuncağa binmiş gibi gözüküyorum
Strada ve ressivo güzel ancak bayiler ayıkmış zam mevzusuna "Tavsiye Edilen Perakende Fiyatı Kredi Kartına 6 ay Taksit" yazan fiyata nakit fiyatı çekiyorlar. %30 ödeme olursa vade farksız 6 taksit onun haricinde vade farkıyla maksimum 9 taksit yapıyorlar

Araştırmalarım devam ediyor. Pazartesi tüm bayileri arayacağım :)

Hocam
Konu hakkında net bilgi var mı? Bu uygulanmaya başladı mı? Nette dolaşan bilgilerde yerli üretim bu duruma dahil olmayacakmış gibi anlatılıypr bir detay var mı? Yerli üretim motorlar hangileri ben hepsini çinl biliyorum. İvilini civili bilen anlatabilir mi? Tam motor alacaktık yahu!
Daha önce 08.08.2015 yılında resmi gazetede yayınlanan İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2015/5) 31.12.2024 yılında yayınlanan 2024/14 sayılı genelge ile yürürlükten
kaldırıldı.

Bu yeni genelde aslında düşük cc motorları daha çok etkileyecek. Hatta daha çok scooter dediğimiz modelleri etkileyecek. Daha önce 2025 de uygulanan tarife 1000 dolar altı ve 1000 dolar üstü iken, bu yeni düzenleme ile hepsi 4000 dolar kabul edilecek. Yani 300 dolara da ithal etsen, 3800 dolara da ithal etsen 4000 dolar baz alınacağı için gelecek olan motorun vergisiz çıplak fiyatı aşırı artmış olacak.
Büyük cc lerde böyle bir problem yok. Zaten onların ülkeye geliş ithal fiyatları 10.000 doların üzerinde olduğu için onları etkileyen bi durum yok.
Ama 125, 250, 350 ve 400 cc lerde milletin canı baya yanacak gibi görünüyor...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

motosiklet forumunda motor almayın altın alın tavsiyesi vermek.
Yatırım tavsiyesi değildir :))

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar