- Konu Yazar
Herkese selam arkadaşlar 1000 dolarlık scooterin vergisi 5000 dolar olcakmış doğrumu bu racing motorlarada %10 dışında gümrük zamı gelcekmi Mesela R125 falan bilgi verebilir misiniz?
?Kaç kilo olsun?![]()
Vay arkadaş bu neymiş ya. Sukuterlere motor hacmine bakmaksızın 4000 dlar mi koymuşlar ?
Motorcu muhabbeti burada anlatmış.
İncelemek isteyenler için Bu kullandığı sayfa.
Bu da tebliğin yayınlandığı resmi gazete.
4000 dolar biraz abartı geldiği için Şurada Japonyadan gelen sukuterler için çıkan vergiyi hesaplamaya çalıştım ama, olmadı. Çok ta anladığım konular değil zaten.
Takipteyim.
Abi teorik olarak yerinde olabilecek bir uygulama.Cidden mantıgını anlamıyorum.
Ülkede üretimi olan malzeme yurtdışından ucuza geliyorsa fiyatı türkiyedeki limite çekilecek. O zaman tr üretimli ürün yurtdısında nasıl daha ucuz oluyor?
Abi teorik olarak yerinde olabilecek bir uygulama.
Sen yerli üretici olarak motorunu $5000'e mal edip satabiliyorsun. Ama üretim üssü olmuş ülkeler hacimlerinden ve tabii başka sebeplerden ötürü bu motoru $3000'e Türkiye'ye sokabiliyorlar. İthal olanın fiyat avantajını kırdığın zaman, ya denk fiyata geliyorlar ya ithal biraz pahalı oluyor ya da daha ucuz kalsa bile aradaki fark azalıyor, insanlar da yerli olanı daha fazla tercih etme eğilimine giriliyor.
İşin aslı tabii sonradan söylediğin.
Şu an bütün tuşlara kafalarına göre basıyorlar öyle böyle değil. Bizim çocukken atari salonlarında Haggard dediğimiz Final Fight 2 vardı ya (adını da şimdi yazmak için googlelayınca buldum, ben de Haggard biliyordum sadece) Onda üç tuşa birden basınca özel hareket çekerdi. Aha o kafa.
Sanki Türkiye'de gerçek bir yerli motosiklet üreticisi var da onu koruyorsun. Fasa fiso. Çok büyüyen bir küçük cc motosiklet satışı vardı, hem bunu azaltmak hem de buradan para toplamak için yapılan bir şey.
800cc üstüne $10k demişler.. =))
Hornet 1000 zaten gelmiyormuş ama gelecek olsa buradan gol yiyecekti, adamlar neredeyse 600cc parasına 1000cc motor satıyorlar..
Türkiye: Hold my beer..