GÜMRÜK VERGİSİ MOTOSİKLET

Bugun aradim suzuki yi, ellerinde 2024 motor yok, listede gsx 8 s 489 bin pesin fiyat cekmelerine ragmen, Firmalar 2025 motorlari tekrar guncelleyerek satacaklar. Tabi olay sifir motor ile kalmiyor, ornegin suan 680 bin olan 2024 mt 9 900k yada 1m bandina cikarsa bunun ikinci eli ne olacak? piyasa biryerden sonra kirilacak, kimse alim yapamayacak. Ev lerde boyle oldu, suan bulundugum semtte 2+1 daireye 15 milyon istiyorlar ama alan yok. Hadi ev piyasasi farkli cunku zaruri ihtiyac , yine ufakta olsa hareketlenme var. Motor?? 700 e 2023 mt 9 isteyecek insanalar, alinabilecekmi? paraya sikisanlar haric ben piyasada durgunluk olacagini dusunuyorum. muhtemelen hirsizlik vakalari da artar. bizleri bu zevkten mahrum olacagimiz bir donem bekliyor. Ev araba alamadik bari motorra binelim dedik :) oda simdi imkansiza dogru evriliyor.

Konu hakkında net bilgi var mı? Bu uygulanmaya başladı mı? Nette dolaşan bilgilerde yerli üretim bu duruma dahil olmayacakmış gibi anlatılıypr bir detay var mı? Yerli üretim motorlar hangileri ben hepsini çinl biliyorum. İvilini civili bilen anlatabilir mi? Tam motor alacaktık yahu!
Evet bunlar ithalatla ilgili düzenlemeler, Türkiye menşei olarak geçen motosikletlerde söz konusu değil bu durum.

Linki verilen resmi gazete 24 Kasım tarihli ve yayımdan 30 gün sonra yürürlüğe girer diyor. Sonradan bir düzenleme eklenmediyse şu an yürürlükte.

Tvs yerli üretim sayılıyor mu acaba? Zamsız fiyatları yakalayamazsak en azından ne alabileceğimizi bilelim.
🤣🤣🤣 Ulan tam da motor alıyorduk he. Sayfadaki olayı takip eden ustalar bize motor bulsun yoksa bizim hayaller iptal🤣🤣🤣
Ne alalım nereden alalım, acil kodlu😄

Bu arada konuya benim kadar fransızlar için netleştirdiğim bilgileri yazayım: Takip etmek isteyenler için, bu konuyu çömezlere tercüme etmeye çalışan içerikçi çok az. Görünürde Derhan ve Mevlüt var.

Söz konusu zam, 1 şubat itibarı ile gümrükten giren çin üretimli, hindistan üretimli motosikletleri etkiliyor diyeyim.

En fazla küçük hacimli scooterlar etkileniyor

Görünen bilinen bu. Ne olur, nasıl olur, köprüden sular ne yöne akar, göreceğiz.

Şu anda anlatılanlara göre başlangıççılar ve kuryeler bı işten en çok etkilenenler olacak.

Bir de tescil dutumları var ki ortalık tam civcivli.

Harbi bir el atın alak bir motor yahu! 😜
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evet bunlar ithalatla ilgili düzenlemeler, Türkiye menşei olarak geçen motosikletlerde söz konusu değil bu durum.

Linki verilen resmi gazete 24 Kasım tarihli ve yayımdan 30 gün sonra yürürlüğe girer diyor. Sonradan bir düzenleme eklenmediyse şu an yürürlükte.
Hocam yeni yazdığıma da bir bakın lütfen😁

Motor önerisi istiyorsan hayatta yapamayacağım şeydir.

Tescil konusu işte böyle yavaş yavaş çözülüyor, neden olduğuna dair tahminlerim var da Silivri'de kar yağışı etkili.

🤣🤣🤣 Ulan tam da motor alıyorduk he. Sayfadaki olayı takip eden ustalar bize motor bulsun yoksa bizim hayaller iptal🤣🤣🤣
Ne alalım nereden alalım, acil kodlu😄

Bu arada konuya benim kadar fransızlar için netleştirdiğim bilgileri yazayım: Takip etmek isteyenler için, bu konuyu çömezlere tercüme etmeye çalışan içerikçi çok az. Görünürde Derhan ve Mevlüt var.

Söz konusu zam, 1 şubat itibarı ile gümrükten giren çin üretimli, hindistan üretimli motosikletleri etkiliyor diyeyim.

En fazla küçük hacimli scooterlar etkileniyor

Görünen bilinen bu. Ne olur, nasıl olur, köprüden sular ne yöne akar, göreceğiz.

Şu anda anlatılanlara göre başlangıççılar ve kuryeler bı işten en çok etkilenenler olacak.

Bir de tescil dutumları var ki ortalık tam civcivli.

Harbi bir el atın alak bir motor yahu! 😜
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam yeni yazdığıma da bir bakın lütfen😁
Benim bir motorum var zaten. Ben ikinci motor olarak bir scooter hep almayı düşünüp erteliyordum. Param vardı ve nasılsa alırız diyordum. Şimdi almam lazım para yok. Ekonomiyi düzeltirsem ayın 15inden sonra bir borca gireyim diyorum ama alamama ihtimali de var.

Hocam motosiklet almak için para biriktiriyorum az önce bu vergi zamını gördüm ve kafayı yemek üzereyim.Böyle bir vergi oranı inanılmaz.Eğer gerçekten bu zam gelecek ise bir yerlerden para bulup yarın 2.el bir rtr200 alacağım.Sizce bu zam geri alınır mı ?

Ucuz motora mı binecektiniz fakir gibi.

benim vatandaşım en pahalısına binmeye layık; şanı yürüsün.

Umarım bu zam ertelenir gerçekten 0 piyasa analizi ile yapılmış bir hamle inanılır gibi değil.Zaten hiçbir şeye ulaşamıyoruz bir de devlet vergi bindiriyor gerçekten inanılmaz.Aylardır motosiklet alabilmek için para biriktiriyorum tek hamlede fiyatları ikiye katlıyor bu zam oranı.

Bence Ak Parti'nin gücü sadece fakir fukara ile orta direğe yetiyor. Zengin bir adam olsaydım Ak Parti döneminde servetimi 10'a katlardım. Bir sonraki seçimlerde hangi sınıftaysanız ona göre oy verin.

Keşke gençkene şu motorsiklet işine girebileydik. Tamirci, boz yapçı arkadaşlarımız olurdu, süreci okur sufle verirlerdi. Şimdi tam olarak ne olacak, gidip zam gelmeden japon alsak yarın parça bulmak da mı zorlaşacak acaba? Bu deli sorular olaya tam vakıf olamamaktan geliyor.

Umarım bu zam ertelenir gerçekten 0 piyasa analizi ile yapılmış bir hamle inanılır gibi değil.Zaten hiçbir şeye ulaşamıyoruz bir de devlet vergi bindiriyor gerçekten inanılmaz.Aylardır motosiklet alabilmek için para biriktiriyorum tek hamlede fiyatları ikiye katlıyor bu zam oranı.
Zaten amaç hiç bir şey alamaman. Böylece para güya ülkeden çıkmamış olacak. Halkın cebindeki parayla da devlet geçindirmeye çalışacaklar.

İnancım gereği reenkarnasyon kavramı bende yok ama olsaydı ve yeniden dünyaya gelseydim "Diyanet İşleri Başkanı" olurdum. Hem pratikte bir moka yaramıyorsun, hem kaç kişi inancını kuvvetlendirmiş, kaç kişi dinden çıkmış gibi sayısal kpi derdin yok, hem muazzam bütçe, hem sınırsız olanaklar, hem dana gibi bireysel kazanç, hem de Mercedes Audi..Ohh miss..Garip gurebanın vergiden iflahı kesilsin sen turizm ayağına moktan moktan Afrika ülkelerini gez. Muazzam iş, hem de risksiz.

Benim anlamadığım bu memlekette bir kesim memur makam ve mevkisine bakmadan en lüks arabalara biniyor.
Hiç bir fonksiyonu olamayan milletvekilleri kazancın dibine vurduğu yetmezmiş gibi danışman ayağı ile akrabalarını bile maaşa bağlıyor.
Sayısız kişi hiçbir iş yapmadan her ay tıkır tıkır maaş alıyor.
Cumbaba kızını kendine danışman yapıyor herhalde bu öğlen ne yiyeceğini danışıyor.
Melih ne idüğü belirsiz dinozorlara milyonlar gömüyor.
Türkiye nin namus timsali partisi bavullarla kayıtsız para sayarken yakalanıyor
Kimse ağzını açmaz iş diyanet işleri başkanına gelince herkes konuşur.
Konuşmasın mı tabiki konuşsun ama arada başkalarına da iki kelam etse iyi olur.

Benim merak ettiğim şimdi bu adam deseki güçünüz sadece bana mı yetiyor , hadi bakalım çık işin içinden.

Bütün motosiklet sayfaları paylaşıyor.

Örnek olarak;

Giriş bedeli 1k Dolar 36 bin tl olan motorun vergi matrahı 4k dolar olacak 144 bin tl. 36 binlik motora toplam zart zurt giriş fiyatı 187400 olacakmış.

Benzer durumda da girişi 3.5k 126 bin tl olan motorun satış fiyatı 412k olacak.

Dogrulugunu tam bilmiyorum ancak herkes paylaştıgına göre vardır bir dogruluk payı.

Kabaca düşünürsek 180 bin tl'e aldıgımız motor sadece vergilerle 250k ı gecmiş olacak su an.
Peki hint motorlarında bu geçerlimi? Uzak doğu değil diye biliyorum ns125 veya 250 alacağım işe gidip gelmek için bu vergi politikası bu motorlarda da geçerli mi?

Peki hint motorlarında bu geçerlimi? Uzak doğu değil diye biliyorum ns125 veya 250 alacağım işe gidip gelmek için bu vergi politikası bu motorlarda da geçerli mi?
Ab ülkeleri fabrikalarından gelenler hariç dışarıdan gelen bütün motorlar için geçerli. Örnek italyada honda üretiliyorsa nispeten rahatsın ama hindistinda üretilenlerde bu olay sözkonusu. Bunlar da çocuğunlukşa küşüç kacimli scooterlar. Hero mero hepsi içinde... Yanlışsam düzeltin. Ha hindistanda üretilip burada toplatılanlarda durum ne tam bilmiyorum.

Bu başlığı yorumları okuduktan sonra, yaklaşık 2 aydır düşündüğüm "acaba şehir içi fıtı fıtı için scooter mi alsam" yarasını tekrar deştim. 3 model belirledim su soğutmalı hafta sonu bakacağım aksilik olmaz ise bakalım bayiler ne diyecek

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar