Geçen Ay YANAN CBR 125 R ımın Son Hali :)

Tamam haklısın özür dilerim:pr:

burda herkes için gider yapıp işime bakabilirdim sonuçta satmışım gitmiş derdim .. ama ben karektersiz biri değilim.. ve yalan yanlışla iş yapmama gerek yok alınan fiyata göre makul motorsikeltin fiyatı ve üzerindne ki arızlaı bütün parçalar dğeiştirilmiş gitmiş orjinali ile.. ve ikinci el ürün satmışım sıfırda değil...
yani alan kişi 3 yıl en az sorunsuz binmesin .. bana aldıgım para haram olsun diyecek kadar yapılan işin titizliğine inanıyorum zaten son çekilen reismlerine bakarsanız orjinali ile aynı durumda... alan kişide arayıp tşk etti ayrıca motorsikelti alırken korktuguun ikinci el oldugu için ama 1 hafta binip sorunsuzbir şekilde hm surat hemde rahat gezi yaptıgı için.. bu msj ları görse demiş bazı arkadaşlar alan kişi görsede getirip geri vermezdi..

motor ikinci el
çalışmayanı yok çiziği kırıgı döküğü yok..
alan memnun veren memnun nedne getiirp geri versin senin motor geçen sene yanmış ama şimdi kusuuru yok ama genede yanmış al bunu geri mi diyecek ..

neyse beni anlayan anladı anlamayan sanki milelti dolandırmışım gibi burdan yorum yapıyor buna üzülüyorum..

hadi gözün aydın motor harika olmuş "0" olmuş resmen Allah kaza bela vermesin.bi abimizin r6 sı yanmıştı otobanda onun hiçbir parçası kalmamış motoru tamamen eriyip yokolmuştu seninki yine iyi kalmış.bu arada nasıl yaktın motoru merak ettim

boş yere isyan etme ,
sen anlamak istemyiorsun yada düşünmüyorsun...
halen diyorki o motoru alan bende oalbilirdim ya alsan ne oalcak onu söyle bana :?

deki aldıgımda şurası arızalı yada burası böyle olacak gel aldıgım parayı sana veirm motorsikeltim elektirğinden frenine akdar herşey orjianal parça ise çalışıyorsa ve 2007 model motorsikelti sen gidipte 2750 liraya alıyorsan kırıgı döküğü
çiziği dahi yoksa ve İKİNCİ EL İSE bir alıcı başka ne ister:?

ben çok gördüüm kazalı motorların şasinii düzeltmae çalışıp da satmaya kalkan ..
benim sattıgım üründe çalışmayan orjinal olamyan vede arızası olan hiç bir yeri yoktu.. reismelrdende görülüyor yani ürünün ne oldugu oyuzdne boş yere çeneni yorma.. söyleyin kaç kişi çukura düşüpte düşemdim diyip satıyor yada heşeyi not edip satarken onumu söylüyor
satamam die korkmadım ayrıca nedne korkayım:?
zaten 3700 lria harcamışım tairi içi n 2750 liraya satmışım ee ozaman nedne satamamaktan korkayım :?
3500 lira verip ikinci el motorsikelt 2005 model lacagına sen bile olsan gelip bu motorsikelti alırdın bu topiği görsende alırdın
bu ürün
2 NCİ EL..
ÇALIŞMAYAN VE SORUNU OLAN YERİ YOK İSE
SATILAN PARA GAYET UYGUN VE ALICI MOTORU SERVİSE GÖSTERMİŞSE SORUN YOK DİYORLARSA.. VE HERŞEYİ ÇALIŞIYORSA DAHA NE İSTİYORSUN BE ADAM ALTIN KAPLAYIP MI SATAYIM

Moderatör tarafında düzenlendi:
dostum sana iki soru soracam

hem yanan bütün parçaları değisitirdim diyorun depo'yu ne yaptın onu'damı değiştirdin yoksa boyattınmı malum plastik değil erimez ikinci el alcak bile olsan 250'den aşağı vermezler o kadar para vereceğine haklı olarak boyatacan

depo ve diğer metal yüzeyler boyandımı

ve madem kocuntunuz yoktu sattığınız kişiye motorun yandığını NEDEN söylemediniz

olan olmuş biten bitmiş...kimse senin başına geleni yaşamak istemez ama hiç kimse de yanmış bir motor almak istemez,sen sattığın kişiye motorun başından geçenleri söyledin mi???

dostum sana iki soru soracam

hem yanan bütün parçaları değisitirdim diyorun depo'yu ne yaptın onu'damı değiştirdin yoksa boyattınmı malum plastik değil erimez ikinci el alcak bile olsan 250'den aşağı vermezler o kadar para vereceğine haklı olarak boyatacan

depo ve diğer metal yüzeyler boyandımı

ve madem kocuntunuz yoktu sattığınız kişiye motorun yandığını NEDEN söylemediniz

dostum forumu takip edersen
1800 liraya
başka bir cbr aldım ondan elektrik tesisatı ve yanngında zarar gören plastik parçaları aldım.. depoyuda ondan aldık motor ve şase arka jant ve lastik hariç digerleri o motoriskeltten temin edildi...

şimdi sen satacak olsan yada alacak olsan yaptırsan bile herşeyini
yandı dermisin
adamın içinde olmasa bile şüphe gene kurt düşer...
ama bişeyi olmasa geçekten sıfır gibi olsa bile düşer ..
oyuzden herşeyi sıfır motor denginde özenle binicem die yaptırıdım mootrsikleti hibe edemem altın kaplamam gerekmiyor bunu ypamak için..
lütfen bu konuda anlayışsız olmaya çalışmayın 3700 lira harcamışım 2006- 2007 model 8 binde bir sürü cbr var alabiirdim ama almadım mekaniğinde sorun olamdıgından bunu yaptırdım...

arkadaşlar adamın başından kötü bir olay geçmiş. daha sonra kendi imkanlarıyla motosikletini güzelce toplatmış. buraya kadar herşey normal. ancak ilanda kullanılan kelimeler dürüstçe yazılmış şeyler degildir. butoplum olarak nerelerde oldugumuzun göstergesidir. adam yandı dese duyan kaçar. sonuç olarak güzel toplanmış bir araçta hiçbir sorun olmaz.

bundan yıllar önce bir tanıdıgım sahin marka araçla kaza yaptı aracın hasar almayan tek parçası bagaj kapagıydı. aracın hasarsız degeri o gün için 650 milyondu. tam olarak 750 milyon masraf etmiş ve gereken bütün parcalar yenilenmişti. yapan usta öyşle bir ustaydıki orjinal megeslerini bile çekti. sonuç olarak aracı 1150 liraya sattı hemde galericiye. öyle güzel toplanmıştıki araç galerici bile anlamadı.

dürüstlük her zaman iyidir ancak toplum olarak bu dürüstlügü hazmedecek kapasiteye ulaştıgımızı düşünmüyorum.

ülkemizde ikinci el motosiklet alırken ilk bakılan şey km dir. oysaki gerçek bu degildir. km ile oynamak çok basit bir işlemdir. sahibinden.com da böyle bir sürü ilan oldugunu düşünüyorum.

şimdi bunları okuyan biri sen olsan ne yapardın diye sorabilir.ben olsam motorun yandıgını ancak degişmesi gereken tüm parçaların degiştigini ve özenle toplandıgını söylerdim. birlikte servise gider kontrol ettirirdim. kafasında bir şüphe kalmadıysa sorun yok zaten. ayrıca satan arkadaş motosikletin gerçek degerinin altında satmış. alan razı satan razı.

asivezor güzel yazmış.

Ben motoru bir polise sattım.
4 ay sonra arkadaşım bana motorun sahibindendeki ilanını gösterdi.
Ben sattığımda motor 19.000 km'deydi.
Fakat sahibindendeki ilanda 8.000 km'ye çekilmişti.
Satmadan önce dişli zincir takımını değiştirmiş ve birkaç modifiye yapmıştım.
4 ay sonraki ilanda aynı şeyleri kendi yapmış gibi anlatıyordu.

Sahibindene mesaj atıp durumu anlattım. Sonra ne oldu bilemiyorum.

Yanlız bizim milletimizde de şöyle bir olay var, motorun civatası değişse insanlar 2 kere düşünüyor. Hele boya, parça değişimi vs. dendimi motora bitik gözüyle bakılıyor.

Ben ne olursa olsun net ve tam bilgi verilmesinden yanayım ama arkadaşın durumunu da ben alıcıların bu gereksiz tutumuna bağlıyorum. Ne diyelim artık iki taraf için de hayırlısı olsun..

Yanlız bizim milletimizde de şöyle bir olay var, motorun civatası değişse insanlar 2 kere düşünüyor. Hele boya, parça değişimi vs. dendimi motora bitik gözüyle bakılıyor.

Ben ne olursa olsun net ve tam bilgi verilmesinden yanayım ama arkadaşın durumunu da ben alıcıların bu gereksiz tutumuna bağlıyorum. Ne diyelim artık iki taraf için de hayırlısı olsun..

en sonunda durumun farkında olan bir kaç kişinin çıkması sevindirici..
bir şey orjinali ile dğeişmişse sorun yoktur..
bi civata bile turk milletinn gözünde sorun noluor gerçekten görkem sitenin eski müdavimlerinden beni şahsen olmasada tanır onada sorun.. üçkagıtçı birimiyim die aksini sölyeceğini sanmıyorum..

aynı zamanda bir şey eskisi kadr özenle ve güzel toplanmışsa sıkışıklıkdan dolayıda değernin altında sartılmışsa bu illa yandıgındna dolayı değildir
o kaa tutan arkadaşlara soruyorum şimdi:?

sizce 2007 model cbr nekadar eder:?
adamlar 2005ine 2900 -3200 arası istiyor ve km side yuksek
ben km yide söyledim 25,000 die ve gerçek kmsi birebir orjinal parçalarla aynı şekilde özenle binicem die yaptırdım..

2750 lira büyük para değil ve o motorun degerinin çok altında.. msjların tamamını okumadan direk karalama yapan arkadaşlarımı kınıyorum zaten asaltsiz yada şereffsiz olsam sizlere yorum bile yazmadan sattım çokta tın der çeker giderdim...

motorsiklete en az 3 yılda sorunsuz binemezse o para haram olsun diede söledim sonuçta mal benim alan da satanda razı.. burda ayıplanacak yada hakaret edielce k bişi yok..
siz motorun ilk halini gördüğünüz için benim onu byatıp sattgıımı düşünüyorsunuz..
öyle değil msjları okursanız her parçasını tek tek temin ettiğimi ve yan sanayi hiç ir şey takılmadıgını yanan parçalrın hepsnin atıldıgını orjinalleri ile dğeiştiğini toplamda 3700 lria masraf ettiğimi ve o paraya daha temiz bir cbr alabileceğimi ama motorsikletimin mekaniği sagam oldugu için gerek duymadıgımı sadece elektik tesisatı ve granajlarının değiştiğini..
ve burda birini kazıklamadıgımı tam tersine ettiğim masraftan da aşağıda maddi sıkıntıdan doalyı sattıgımı
boyayıaldıgım diger mootrsikletteki parçaların çizik ve minik kırıklarından dolayı oldugunu yoksaki boya içinneden 300 lira para vereyim ki çiziken dolayı boyattım demişisn yalan söylemişsin die eleştiriyorsunuz.. onuda anlamadım yalan yok tuki çizikten dolayı boyatmıştım parçlar çizik içinde idi.. ben titiz adamım...
kazası yok demişim ee ne dicem kazamı var metal aksamında bir yerlerinde egikmi var sürüklenmemi var yok dha bir kere yere düşmed imootrsiklet..
alan kşide gitmiş servise göstermişservis kefil olmuş sorun yok alabilirsin canavar gibi saglam demiş
adam almış sikeyeti yok ama konuları okumadna burda bana saydırıp duruyorsunuz sabahtan beri aynı şyleri kaç kez yazdımm..

4000 liraya satsam ve desemki ilanda kmsi düşük bir kere yere düşmedideğişeni hiçç yok aldıgım günkü gibi orjinal vs..vs.. tmm dicem

ama ne ise onu söylemişim
yandı demedim gerekte yoktu şahinle bmw ikiside sıfır olsaama deselerki bmw yandı ama orjinal fabrikadan tmiz ettiğimiz parçlarla değiştirdik..
genede gidip bmw yi almazdık.. çükütürk zihniyeti kazıklıyor derdik ama bir şey orjinal parçaları ile yetkili serviste yapılıyorsa sorun yoktur..

lütfen birilerini karalamadan önce yada beni bu forumdaki msjlarımı okuyun ondan sonra bu konudakileride okuyun sonra benim nasıl biri olduguma karar verin...

Bu arkadasa bu kadar tepki gösteriliyor, tamam arkadas belki dogru olmayan bisey yapmis oda kendi vicdaniyla ilgilidir,hickimsede peygamber degildir bu sitede. arti kimsenin kimseye hakaret etmeye hakki yoktur bu ortamda. ben bu kadar tepki gösteren arkadaslarin icindende motosikleti yananlar olsa onlarinda bircogunun dogruyu söylemeyecegi kanaatindeyim hickimsede üstüne alinmasin bu isin dogrusu budur arkadaslar. Kusura bakmayin ama hicbirimiz 4\4 lük degiliz en azindan bunu biliyoruz.
Ha birde kimse babasinin hayrina 2750 ye tertemiz motor satmaz alan arkadasda arayin birazda problemi. Arastirsana incelesene biraz arkadas nie ucuzmus bu motor. hickimsede yandigi söylemek zorunda degildir motorunu öyle bir kanun yada gerekce yoktur . Motosiklet isi tecrübe isidir ögrenmek, kavrayabilmek isidir herseyi, en ince ayrintisina kadar. Sahsen bana birisi : kardesim, 2008 gsx1000r motorumu satiyorum sana 15 bine birakirim sadece cizikten dolayi granajlarini degistirdim veya boyattim dese ben o motoru almayi birak yüzüne bakmam adamada kin duymam veya baska bisey umrumda bile olmaz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motor eskisinden dahada güzel olmuş kasasız belasız kullan inş

iyi emek harcamışsın,emeğin boşa çıkmamış,güle güle kullan allah kaza bela göstermesin,üzücü olay yaşatmasın cümlemize

1 kere motor sattım ve sattığım adama sıkıla büzüle uzun süreli yüksek devirde kullanmaktan dolayı şanzıman keçesimidir contasımıdır nedir onun patladığını, motordaki çiziklerin önemsiz değil düşmeden ve hatta sürüklenmeden kaynaklandığını, km telinin orjinal olmadını bile söyledim ve motoru piyasa değerinin 500 ytl altında sattım. o motorda kullanmayı öğrendiğim ve motorun başına benim yüzümden gelen ne varsa anlattım...
neden mi yaptım bunları. bende bir gün motor alırsam -ki alacağım kesindi ve aldım- satan kişi bana motorun geçmişi hakkında ne varsa anlatsın. kimseyi kandirmam, kandırılmamak için...

Forumdan Uzaklaştırıldı
oha neden yandı bu

hala doğru söylüyorum diyor ben diyor yaa..ilanda yandığından haberi varmı ? elektrik aksamı orjinalmi.dışı orjinalmi ? ilanında satmadan önce yandı işte bu hala geldi sonra yaptırdım dedin mi ? hayır..haala neyi savunuon sen yaa..sen avukat falan mısın ? herşeye bi cevabın var ..üstteki özür dilemiş..yuh bee !

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar