16bin km kadar xmax 250 sürdüm, bizim tayfa ile trakya köfte rotalarında sürdükten sonra vstrom 660 aldım, aldım ama ben bunun üzerine tırmanmayı bilmiyormmuşum dedim, sağolsun aldığm arkadaş vstromu bırakacağım otoparka kadar getirdi, motorları parkedip notere gittik. Sonrasında A sınıfı ehliyet sınavı harici vitesli tecrübem yok dedim bir günlük kapalı alan hakimiyet eğtimi ayarladım, ertesi hafta sonu eğitim aldım sonrasında motoru istanbuldan yaşadığım ilçeye 200km yoldan getirebldim. bütün yazı Trakya'da ara yollarda Tekirdağ uçmakdere, iğneada vb. yollarında gezerek geçirdim.
Yani 250cc scooterdan vstrom 650 gibi bir motora geçmek çok güzel, gel sen de. ama eğitim al.
Yaşım 55, Vstrom'u aldığım ilk yaz hanım hele bu yaz motora alış sonra beraber gezeriz demişti. geçen yaz başı hanıma full ekipman tamamladık, vstroma 3lü çantalara kamp malzemeleri yükledk yunanistan'a geçtk, iskeçe çok güzel, Türklerin çok olduğu tarihi bir şehir, orada old town tabelalarını takip edince dimdik yokuşlar, keskin dönüşler ve kaygan arnavut kaldırımı yollara denk gelince o aldığım eğitimin önemini asıl o zaman anladım, hanım arkada telefonla foto çekmekle uğraşırken hiç yolun zorluğunun farkında değilken o yollarda eğitimdeki anları hatırlayıp kazasız belasız o dik yokuşlu yerleri geçebildim. Vstrom candır. Hem bozulmaz yolda bırakmaz hem de düşü devirde bilee yüksek torku ile acemilik hatalarını affeder.