Forza'dan Vitesliye Geçiş

Motosikleti
Forza 250 2025
Merhaba arkadaşlar, forumu neredeyse her gün severek takip ediyorum. Güzel paylaşım ve fikirler sunan arkadaşların olması burayı değerli kılıyor. Şimdi benim de fikir ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Yaklaşık 7000 kmdir dijital ekranlı Forza 250 kullanıyorum ve içimde hep bacak arası tabir edilen vitesli bir motosiklete geçme isteği var. Genellikle köy-dağ yolları ve günlük şehirler arası rotalarda sürüyorum, yazın biraz daha uzun rotalar yapabiliyorum. Aklımda Suziki V-strom 650 xt ve Honda XL 750 Transalp var. Daha önce tecrübe etmiş arkadaşların fikirlerini merak ediyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Merhaba arkadaşlar, forumu neredeyse her gün severek takip ediyorum. Güzel paylaşım ve fikirler sunan arkadaşların olması burayı değerli kılıyor. Şimdi benim de fikir ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Yaklaşık 7000 kmdir dijital ekranlı Forza 250 kullanıyorum ve içimde hep bacak arası tabir edilen vitesli bir motosiklete geçme isteği var. Genellikle köy-dağ yolları ve günlük şehirler arası rotalarda sürüyorum, yazın biraz daha uzun rotalar yapabiliyorum. Aklımda Suziki V-strom 650 xt ve Honda XL 750 Transalp var. Daha önce tecrübe etmiş arkadaşların fikirlerini merak ediyorum.
CVT şanzımanlı Forza 250'den sonra e-Clutch'lı 2026 model bir Transalp 750 ile daha kolay adapte olabilirsiniz sanki.

V Strom 650 / 800 veya Transalp 750 şehirler arası yollar için gayet güzel ancak köy ve dağ yolları için (özellikle zemin bozuksa) hem ağır hem de amortisör yolu olarak yetersiz kalabilirler; bozuk yollara çokça girecekseniz bu durumda Aprilia Tuareg 660, KTM 790 / 890, Yamaha Tenere 700 daha iyi birer seçim olabilirler.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Merhaba, Vitesli motosiklet tecrubeniz nedir ne kadardır bilmiyorum fakat anlattığınız tarzda yollarda/rotalarda sürmek için her iki motosiklet de bu işin hakkını rahatlıkla verecektir. Hangisini beğeniyor iseniz onu tercih edin. İmkan olursa test edip öyle satın alın.

Motosikleti
Forza 250 2025
Vitesli motor tecrübem var diyemem sadece arkadaşlarımın motosikletlerini kısa süreli kullandım (1300 cc' ye kadar). Yaşım 50 ye yaklaşıyor bu yüzden hız odaklı değil de makul limitlerde keyif odaklı sürüş seviyorum. Eşimle artçılı sürüşlerde yapıyoruz. V-Strom 650 aklıma çok yatıyor sadece kafa ve far tasarımı yeni nesil görünmüyor. İkinci el bakıyorum sıfır pek mantıklı gelmiyor.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Türkiye'nin yollarının lastiği 19/17'dir bana göre. Bu seçenekte ne varsa ona yönelin derim. 21/18 tekerler beraberinde virajda/yolda oynak motorları getiriyor amortisörleriyle. Hayatımızın neredeyse tamamı şehirde ve asfaltta geçiyor.

Motosikleti
İki Teker Havada
2026 Transalp 750 tavsiye ederim
E clutch lu yani tamamen otomatik vitesli
E clutch istediğin zaman devreden çıkarabiliyorsun

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
16bin km kadar xmax 250 sürdüm, bizim tayfa ile trakya köfte rotalarında sürdükten sonra vstrom 660 aldım, aldım ama ben bunun üzerine tırmanmayı bilmiyormmuşum dedim, sağolsun aldığm arkadaş vstromu bırakacağım otoparka kadar getirdi, motorları parkedip notere gittik. Sonrasında A sınıfı ehliyet sınavı harici vitesli tecrübem yok dedim bir günlük kapalı alan hakimiyet eğtimi ayarladım, ertesi hafta sonu eğitim aldım sonrasında motoru istanbuldan yaşadığım ilçeye 200km yoldan getirebldim. bütün yazı Trakya'da ara yollarda Tekirdağ uçmakdere, iğneada vb. yollarında gezerek geçirdim.

Yani 250cc scooterdan vstrom 650 gibi bir motora geçmek çok güzel, gel sen de. ama eğitim al.

Yaşım 55, Vstrom'u aldığım ilk yaz hanım hele bu yaz motora alış sonra beraber gezeriz demişti. geçen yaz başı hanıma full ekipman tamamladık, vstroma 3lü çantalara kamp malzemeleri yükledk yunanistan'a geçtk, iskeçe çok güzel, Türklerin çok olduğu tarihi bir şehir, orada old town tabelalarını takip edince dimdik yokuşlar, keskin dönüşler ve kaygan arnavut kaldırımı yollara denk gelince o aldığım eğitimin önemini asıl o zaman anladım, hanım arkada telefonla foto çekmekle uğraşırken hiç yolun zorluğunun farkında değilken o yollarda eğitimdeki anları hatırlayıp kazasız belasız o dik yokuşlu yerleri geçebildim. Vstrom candır. Hem bozulmaz yolda bırakmaz hem de düşü devirde bilee yüksek torku ile acemilik hatalarını affeder.

Motosikleti
Adv
Ben xmax kullanıyorum 12 bine geldim daha senesi dolmadan, 7000 kmde motor satılırmı sen bildiğin motorla bi tur atmışsın satmayı değiştirmeyi düşünüyorsun yaptınmı bi 60 70 bin km. Yap öyle bir km motoru iyice kullan hakkını ver eskit iyice öyle değiştir hem altında forza varmış kıymetini bil, rahatını bozup ne işin var vitesliyle kocaman selesi var xmaxle forzaların, Tft ekranını sök çöpe at eski ekrandan taktır ver ben alayım forzayı çok güzel motor yani

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Motorların ikisi de güzel motor ikisi de alınır. Ancak vitesliye alışma konusunda endişeniz çoksa kısa vadede alım satımı kolay küçük hacimli bir motosikletle alışma evresini kolay geçirebilirsiniz. Bu geçici motosiklet sonrası belki fikirleriniz de daha netleşecektir.

F54

vitesli motor kullanmak sanıldığı kadar karmaşık bir iş değil seçeneklerin her 2 side güzel transalp 750 biraz daha güçlü +lastikler şambrelli bu konu da bilginiz olsun
çoğu kullanıcı buna pek sıcak bakmıyor nedense

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Vites nasıl değiştirilir diye yazmaya kalksak, yarım sayfa sürer. Ama yapması milisaniyeler süren bir şey. Yani okuduğun veya seyrettiğin kadar zor bir şey değil.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Vites nasıl değiştirilir diye yazmaya kalksak, yarım sayfa sürer. Ama yapması milisaniyeler süren bir şey. Yani okuduğun veya seyrettiğin kadar zor bir şey değil.
Konu sehir ici kullanim, yokusta motoru kaldirmak ya da yokusta dar donus olunca cok kolay gelmeyebilir. Scooter buyuk kolaylik bu durumlarda, herkesin bir scooteri olmali😬

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Özellikle arabadaki H vitesten çok daha kolay hala alışamadım merete :D. Motosiklette vites değiştirmek kas hafızasına yerleşince 1 saniye ya sürüyor yada sürmüyor zaten, hatta debriyajı da işin içinden quick-shifter veya el becerisi ile çıkartırsan 0.5 veya daha düşük saniyeni alır. Önemli olan devri önceden ayarlayabilmek ve düşük hızlı manevralarda debriyaj hassasiyeti, günlük hayatta başka bir olayı yok zaten debriyajın.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de motosiklet ehliyetimi alırken aklımda Pcx almak vardı, o zamana kadar vitesli motor sürmemiştim. Kursta vitesli motor sürdüğümde anında skuterden soğumuştum. Vitesli motorun daha keyifli olduğu bir gerçek. Arkadaşlar şehir içi konusunda skuter tavsiye ederler, doğru bir seçim ama zaten motosikleti araba gibi sürmüyoruz, illa ki aralara derelere giriyor, kendimize avantaj sağlıyoruz. Bunu vitesli bir motosiklet de gayet iyi yapar, siz debriyaj olayına takılmayın.

Seçtiğiniz V-Strom da Transalp de güzel makinelerdir ama skuter sonrası adaptasyonunuz zaman alacaktır. Zaten eğitim almanızı önermem Allah'ın emri ama ben yerinizde olsam skuterle bu 2 motor arasına yine benzer hacimlerde de olsa kıvrak bir naked koyar, sonrasında adv tarzı makineler bakardım.

Motosikleti
Forza 250 2025
Vitesten yana korkum yok arkadaşlar , aksine keyifli geliyor ve deviri ayarlayabiliyor olmak daha çok güven verirecek sanki. Ağırlık olarak forza kuru ağırlık 186 kg, çokta hafif değil aslında, v-storm ile arasında 30-35 kg fark varmış.
skuterle bu 2 motor arasına yine benzer hacimlerde de olsa kıvrak bir naked koyar, sonrasında adv tarzı makineler bakardım.
Bu fikir hoşuma gitti hiç düşünmemiştim, mantıklı geldi. Sanırım ben bu iki motordan birine binip deneyebilirsem daha kolay karar vereceğim. Fikir ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar(y)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Vitesten yana korkum yok arkadaşlar , aksine keyifli geliyor ve deviri ayarlayabiliyor olmak daha çok güven verirecek sanki. Ağırlık olarak forza kuru ağırlık 186 kg, çokta hafif değil aslında, v-storm ile arasında 30-35 kg fark varmış.

Bu fikir hoşuma gitti hiç düşünmemiştim, mantıklı geldi. Sanırım ben bu iki motordan birine binip deneyebilirsem daha kolay karar vereceğim. Fikir ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar(y)
xmax 185 kilo, vstrom 225 kilo, ne olacak yaa xmax de zaten ağır motor çok farketmez demiştim, farkediyormuş. eğitim almadan üzerine bile binmedim. :) Zaten yüksek, öyle bacağımı atayım üzerine bineym olayı olmuyormuş, sol pege sol ayağımla basıp ata biner gibi tırmanıyorum. Ama bir günlük kapalı alan hakiiyet eğitimi yetti bana.
xmax hala duruyor, ara sıra şehir içinde biniyorum, ne hafifmiş aynı bisiklet gibi diyorum bindiğimde. Tek sorun vitesliye alışınca bazen devriyajı çekicem diye hart diye arka frene asılmak. :)

Aslında direkt ağır motora geçmek yerine araya 400 - 500cc daha ortada ve hafif naked bir motor koymak olabilir ama bu ekonomik şartlarda arkadaşımın motoru bana kısmet olunca hiç param yokken alabilmiştim bu yüzden direkt vstrom'a geçmiş oldum, doğru olmadı ama her şey ideal şartlarda gitmiyor.

vstrom gibi ağır motorların bir güzelliği de artçılı sürüşte ortaya çıkıyor. Daha önce hiç artçı ile sürmemişken çok çekiniyordum ama hanım arkama bindiğinde hiç farketmiyor, zaten ağır motor yine aynı, hele yürümeye başlayınca ağırlığı kalmıyor zaten. Dar dönüşler ve özellikle dik yokuşları olan yerlerdeki dur kalklı trafikte dar dönüşler vb. için eğitim şart zaten o eğitimle tekniği kapınca o da oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar