Öncelikle geçmiş olsun kardeşim. Motor "takıntın" sebebiyle bayağı bir sıkıntı atlatmışsın. Bir çok arkadaşın söylediği gibi en büyük tesellin sana bir şey olmaması ve aileni göz yaşına boğmaman olmalı.
Senin motorsiklet felsefene "takıntı" dediğim için beni mazur gör, çünkü aynı "takıntı" bende de var ama benim kazancım "sabrım"da. Ben almadan önce uzun süre araştırdım, bana en uygun tarzı buldum. Bekleme süremde para biriktirdim, alabileceğim marka ve modellerin iyi ve kötü yanlarını araştırıp forumları takip ettim, bir yandan da uygun modelli ve fiyatlı makinaları satılık ilanlarından takip ettim ve bekledim, bekledim, bekledim..
Bazı arkadaşlar ana-baba sözüne karşı gelmekten, onay almamaktan bahsetmişler. Bir de yaradanı konuya karıştırmışlar. Ben 40 yaşıma kadar yıllarımı anneme,anneanneme,babama harcadım. Çocuk yaşta dayıma yardımcı olmak için pazarda çalışmaya başladım, "Akdeniz Üniversitesi"ni kazandığımda ekstralara gidip hem tüm masrafımı karşıladım hem de eve para gönderdim. Maalesef sadece senin ailen değil, motorsiklete "hepimizin" ailesi karşı. Yaradanın bizi yaratırken ki sebeplerden biri de "dünyevi" zevklerden faydalanmak. Ben ailem üzülmesin diye 40 yıldır kendimi bu zevkten mahrum ettim. Daha ne kadar etmeliyim? Hangimizin anne-babası "aferin oğlum-kızım, haklısın, iyi yapmışsın" diye destek verdi şimdiye kadar
Kaza konusuna gelince; her şeyi anne-baba hakkına ve yaradana bağlamayalım lütfen. Ben hız yapıp kaza yaparsam, bir takım faktörlere bağlı olarak suçu yine kendimde bulurum. Ailemiz "motorsiklet" sevgimize karşı olmalarına rağmen hiç bir zaman arkamızdan beddua etmezler ki kazayı onlara bağlayasınız. Onlar beddua etmeyecekleri için yaradan da aracı olarak felaket vermez bizlere.
Yine bir kısım arkadaş bu tutkuna ara verip, başka hobiler edinmeni tavsiye etmişler ki onlara katılmamak elde değil. Bence şimdiye kadar yaşadıklarını tecrübe sayıp, acı kısımlarına bir çizgi çekip hatalarını düşün. Kendine zaman tanı, çalış, gez ve araştır ama kendini yormadan, takıntı yapmadan. Sonra yine istiyorsan, al bir motor kendine "keyf" yap eziyet değil. Saygılarımla..