Fena Canım Sıkkın , Motor Kol Çıkardı..

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Uzun yazı görünce okumadan konuyu terk eden ben nasıl olduysa senin konuyu sonuna kadar sıkılmadan okudum dostum. Geçmiş olsun diyelim. Sana şu sıralarda pek tavsiye ve teselli işlemez, o yüzden pek birşey diyemeyeceğim. Fakat sabrın sonu selamet ;)

(Bir de, "eralpt" hocama katılıyorum, biri oturduğu yerde soğuk motora redline yapmış başka açıklaması yok)

öncelikle geçmiş olsun.burada'ki hatan onun bunun lafına bakılarak motora müdahale edilmez...şu ustaya,bu ustaya götüreceğine adam akıllı bir servise götürüp 3 kuruş fazla verseydin 10 kuruş zararın olmazdı belki'de...ayrıca kız ve motor için piskolojini bozmanı ve işinden çıkmanı çok lüzumsuz buldum...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şuanki durum nedir ?
nasılsınız ne yapıyorsunuz ?

motorunuz var mı nedir ne değildir bi anlatın hele.

yazalı baya oldu sanırım

Yazıyı ve yorumları okudum gercekten talihsizlikler ve tecrubesizlikler peş peşe gelmiş. Kız olayına girmiyorum İrfan abinin dediğine katıyorum... Bir şey alma konusunda sende kardeşim gibisin hemen olsun ne olursa olsun hevesindedir oda sabah kalsın ilk işi onu almak olur :D İstanbul diyip gecme burda da adam gibi usta bulmak zor :D yag buji değişen ustayım diyor... Motorun kolunu boş ver sen ruhunun kolunu düzültmeye bak... Motorda gaz acarak sorunlardan uzaklaşamazsın Ruh halindeki sorunları temizle sonrada motorunu cilalla tadını cıkar ;
)

Birde son durumu foto yayınlarsan faydası olur. Bence sen kendine bir görev edin bu kadar sorun bu kadar tecrube cok kişinin işine yarar aynı şeylerle kimse karşılaşmasın tecrubelerini paylaş bence güzel haberlerini bekliyorum

kardeşim abim büyük geçmiş olsun. ama bi yönden senide takdir ettim bu kadar talihsizliğe rağmen yılmamışsın her babayiğidin harcı değildir bu yaptıkların helal olsun. Giden mal olsun sen bu azimle çalışırsan daha neler yaparsın bana sorarsan biras daha sabret paranı iyice tamamla git sıfır motor al kafanda cebinde rahat olsun sıkma canını herşey düzelir yeni motor alıp rüzgarı hissettiğinde geçmişini unutursun zaten Allah sağlık versin...

arkadaşlar bu kol çıkarma olayı ne oluyor?

Motorda asiri yuklenmeden dolayi piston kolunun pistondan ayrilip silindiri delip motor bloguna ciddi zarar vererek delik acmasi. Bu durumda yapilacak tek sey silindirin ve pistonun tamamen degismesi. Ama bu olayin nedeni bulunmaz ise yine basa gelebilecek bir durum. Genelikle motorun iflas ettigi durum olarak ta adlandirilir.

tam ben soracaktımm..kol çıkarma olayını?
biyel kolunun yataklardan ayrılarak karteri kırıp dışarı cıkmasına,yada yataklarından boşanıp üst kapağa çarpıp zarar vermesine denir.aşağıdaki resim gibi.daha değişk kol çıkarma vakalarıda olmuştur.

piston delinmeside böyle birşey.görmeyenler için koyalım akıllarda kalsın.

Hocam yaşadıklarınız için üzüldüm ama herkezin hayatında böyle belli depresif sıkıntılı dönemleri oluyor...

Ayrıca Antalya'da bu motorları kime yaptırdınız ? Bende Antalya'dayım da merak ediyrum.

Motor durduk yere kol çıkarmaz..
Ustanın orda dallamanin biri gelip soğuk motora tam gaz verdi herhalde sesi nasıl bunun diye direk çıkardı kolu... Öyle kolay işler değil kol çıkarmak için hele ki durdugu yerde kol cikarmasi için kesinlikle sogukken Gazlamak lazım.. %100 usta hatası bence..

haklı... okuyunca benim aklıma ilk gelen de bu oldu. bu işi biraz kurcala, bakalım ne çıkacak.

Motorda asiri yuklenmeden dolayi piston kolunun pistondan ayrilip silindiri delip motor bloguna ciddi zarar vererek delik acmasi. Bu durumda yapilacak tek sey silindirin ve pistonun tamamen degismesi. Ama bu olayin nedeni bulunmaz ise yine basa gelebilecek bir durum. Genelikle motorun iflas ettigi durum olarak ta adlandirilir.

bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim

Kardeş geçmiş olsun valla ne diyim şu an buna benzer olaylar zinciriyle karşı karşıyayım motorum yürür vaziyette ama ben bitik vaziyetteyim... Emin ol yanlız değilsin:farao:

biraz ara ver dostum bence kafa dinle sonra durumu toparlayıp güzel bi makina alırsın bunu bu şekilde sat gitsin..

dostum geçmiş olsun... motorunu sat daha dusuk cc li sıfır motor al kafan rahat olsun dicem ama sende bu sans varken en fazla hafta dağıtırsın :)

Kardeşim şuanki ruh halini gerçekten çok merak ediyorum umarım daha iyisindir. baştan sona okudum gerçekten çok üzüldüm ama hala 0 km alıp biniceksin muabbeti ters geliyo bana biraz. adamdaki motor hevesi ortada sen bu adama nasıl diyebilirsin ki 4 sene daha bekle 0 km alırsın diye? O para 20.000 lira böyle bi motor sevdası varken dururmu çepte abicim senin tek hatan gereğindende fazla aceleci olmuşsun bide sürekli kawa ya bulaşmışsın 250 ninjam vardı bi dönem yav benim motor arıza çıkarıyo 1000 2000 kitliyolar arkadaşın 600 lük arıza yapıyo 300 500 falan kapatıyolar. kawa alan adam ben fakirim demesin arkadaş :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:54 ----------

S.a hocam şu kol boşaltma olayı gerçekten çok dokundu banada geçmiş olsun kendime o kadar benzetiyorum ki seni hani aynı kafadayız 18 yaşındayım henüz ama ailem motorcu 9 senedir kullanıyorum motor 2 senedir 600 lük kullanıyordum. Kız arkadaşıma sinirlenip sinirimi gaz kolundan çıkardım. 80 90 da diktim kafayı 160 170 de vites değiştirirken ayarı kaçırıp dengede tutamadım yaladım aslfaltı. Tek tesellim yine kız arkadaşımın aldığı Alpinestar tulum olmasıydı. motorum perte çıktı 2008 r6 dı. ve hastanede 2 gün sonra gözlerimi açtığımda elimi tutan sevgilimle karşılaştım. Belki bu yaşıma göre çok şey yaşadım ama şuan bile diyebiliyorum abi demir parçası ulan 20.000 liran gitse ne olur. Abicim emin ol 170 180 le kaza yaptığın zaman motoruma ne oldu ama ben ona 26.000 lira vermiştim demiyosun Allah'ım lütfen tekrar yürüyebiliyim diyorsun. Bilmiyorum olayın üstünden çok zaman geçmiş ama okuyunca çok üzüldüm ve yazmak istedim bişeyler. Allah gönlüne göre versin kaza bela göstermesin inşallah. He bide abi çok mu delisisin taşıma su ile hatırlamıyorum dönmeyen bişey vardı ya hani evet doğru olabilir ama racing motor zaten her gün kullanılmaz. o kadar çok tutkunuysan hafta boyu çalışırsın kendine ufak 150 cc bi motor al git hafta sonları kendine motor kirala bi gn bırak kiralayan adam düşünsün 2010 2009 sağlam motorlarda gazla içinde yanmasın

Selam sysroot, ve herkese teker teker selamlar. O kadar yazma isteğim uyandı ki bu mesaja cevap yazmak için üyelik aldım. Abi siz acelecilikten kaybetmişsiniz, ilk sayfadaki yorumları okudum da gerçekten de haklılar. Her iki acınızı da anlayabiliyorum sizin kadar tecrübem olmasa da. Az önce a2 ehliyet şartlarına bakarken, 17 yaşını doldurmuş kişilerin hak kazandığını öğrendim. İçimde öyle bi sevinç oldu öyle bi heves oldu anlatamam hevesimi dizginlemeye çalıştım çünkü bu işler hevesle olsaydı size kıyasla daha kötü olarak dünyada motor kazaları yüzünden motor kullanıcısı olmazdı. Ama motor kelimenin tam anlamıyla bir tutku; çıkardığı ses, motorun verdiği cazibe, rengi, makinenin üzerinde onu kullandığınız ve onu sizin yönettiğiniz hissi, başka insanların sizi izlediği hissi(çoğu insan "kesinlikle katılmıyorum" dese de bu böyle), o motor ile kurduğunuz hayaller, özellikle dubstep-trap ve ilham verici türde müzikler dinlerken kurulan hayaller; kendinizi motor kullanıyorken hayal etmeniz... Bunların hepsi motor tutkusu. Daha çok anlatırım, daha çok içimi dökerim motoru övmekle. 22 gün sonra 17 mi doldurup 18 imden gün alıyorum, Ekim 12'de. Şimdiden Kawasaki'lere bakmaya başladım sahibinden sitesine göz atmaya başladım yok Yamaha yok Kawasaki Ninja serisi hepsi birbirinden ihtişamlı. Ama ben şanslıyım, sizin yazılarınızı sizin gibi tecrübe edinmiş insanların yazılarını okuyarak, gündemdeki trafik-motor kazaları veya gelişim haberlerini takip ederek bu işe daha bilinçli başlamak üzereyim. Tutkumu daha bilinçli ve daha kontrollü bir şekilde yaşamak üzereyim. Fitness salonuna gidiyorum vücut geliştirmeye de tutkum var. Ve bu iki tutkum birleşiyor. İkisi de birbirine ilham katıyor. Yaşam tarzımı genişletmemi sağlıyorlar. sürekli ilham içindeyim. Ve bu ilhamım olduğu sürece hayallerim yalnızca hayalde kalmaz, sizlerin tecrübelerini okuyarak, hayallerimi daha sağlıklı bi şekilde gerçekleştirebilirim. Hayatta her şey motor değildir, motor ile kontrolsüz hız yapmak bir gösterisi değildir. Çünkü kontrolsüz güç, güç değildir. Okuduğunuz için teşekkür ederim, umarım heves ile bu işe başlayan her abimin-kardeşimin kafasında bir şeyler uyanmasına sebep olabilmişimdir. Seçimlerinizde iyi bir karar vermeniz dileğiyle. Hayat sizin hayatınız, dürüstçe ve sağlıkla yaşayın gitsin. Ve hayallerinizdeki motorunuz ile : ))

sen bir psikoloğa git, ailen için zarar ziyansın, unut artık motoru, evli değilsen evlen, sosyal hayata dön ...

Usta geçmiş olsun. Okurken kendim yaşamış gibi oldum umarım düzelir biyerden sonra kırılır o kırılmayan şansızlık zinciride

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar