Geç kalan teselli idamdan sonraki affa benzermiş.
Büyük geçmiş olsun. Yazını sonuna kadar okudum.
Bir abimiz demiş ki;
Hocam sen ustamsılardan canı yananlardansın, hevesin var tamirini bence kendin öğren..
Katılıyorum.
Hayatta başımıza gelen her hadise bizi bir sonraki olaya hazırlar. Yani hayat bir tekamül aracıdır. Mükemmelleşmeye götürür.
Ecnebilerden biri demiş ki;
Seni öldürmeyen şey, güçlendirir.
Motor'a para harcamak yada sevdiğin bir şeye bağlanmak iyidir ama sadece hayatında bunlar yok. Kız arkadaşın vardı, annen baban, evin yani çok yakın olabildiğin insanlar var. Gücendirme onları.
Bence zamanını bölmelisin. Motosiklet güzel bir alet ama sürmek ve bakım yapmak diye motora verilen zamanı 2ye bölmek lazım ki bu iki parça bir birine eşit olmak zorunda değil. Hatta bence 2. parçaya eğitimi de katmak lazım. Kendi zamanımızı kendimize, ailemize, yakınlarımıza ve diğer insalara şeklinde bölersek çok iyi planlama yapabiliriz. Bu şu demek; en çok zamanı kendi iç dünyamıza ve bedenimize ayırırız, aile bireyleri daha sonraki zamanda en çok paydaya sahip olmalılar, yakınlarımız ve sevdiklerimize onlardan kalan zamanı ayırmalıyız. Zaman hepimize için aynı akıyor. Motora hakettiğinden fazla değer verme. O seni mutlu etmek için var. Eğer mutsuz ediyorsa duygularında ona fazla yer açmışsın demektir.
Allah hepimize yardım etsin inşallah.
Paylaşayım dedim. Zamanı kontrol önemlidir. Hepimiz biliyoruz ki öğrenmek kolaydır ama sürmek zordur
Beş şeyden önce beş şeyin kıymetini bil!
İhtiyarlıktan önce gençliğin,
Hastalıktan önce sağlığın,
Meşguliyetten önce boş vaktin,
Fakirlikten önce zenginliğin
Ölmeden önce hayatın
kıymetini bil!