İlk yaptığınız kaza nasıldı?

Motosikleti
RKS 125S
2 yıla yakın oluyor, bir sabah işe giderken TEM İSTOÇ önü mevkide viteslerim çok zor geçmeye başladı, işyerine varınca internetten debriyaj tel gerginlik ayarına bakıp öğlen arasında manet yanındaki tel gerginlik vidasını yanlış yöne çevirip sıkacağıma gevşettim. Tabi ki akşam eve dönerken vitesler iyice bir geçmemeye başladı. TEM otoyolunun emniyet şeridinde dörtlü yakıp durmuştum artık vites hiç geçmeyince ve 3. viteste motor istop edince, biraz panikten sonra manetin tel gerginlik vidasını doğru yöne çevirmeyi akıl edip vitesi boşa alabildim ve motoru çalıştırdım. 1'den 2'ye öncekine göre daha kolay da geçebildim ama motor birden devrildi. Yan sehpayı açık unutmuşum meğer 😂.

Şu anki motorumda yan sehpa müşürü var, açıkken motor çalışmıyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında aldım onu da. Tabi ki bünye alışmış yan sehpa müşürsüz motora, bayiden çıktım, evde kapalı garaja motoru park ettim. Babama da motoru göstermek için babamla birlikte garaja indik. Babam "bi çalıştır motoru sesi nasıl?" dedi. Marşa basıyorum marş dönüyor ama motor çalışmıyor. 10 kere bastım ama çalışmadı motor. Sonradan kafama dank etti, "Baba şeyy... bu motorun yan ayak açıkken çalışmıyor motor, yan sehpayı açık unutup düşmemem için böyle yapmışlar." dedim Yan sehpayı kaldırınca ilk marşta çalıştı. Babama rezil oluyordum az kalsın 😂

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Fırıncıya bi kodum.
Bizim oradaki fırının sahibi tretuvarın üstünden atlayıp, birde minibüsün önünden zavadanak çıkınca buna bi kodum, birde yer koydu. Allah'tan bişey olmadı. Benim ayak egzosla zemin arasında sıkıştı. Sonra kavgaya tutuştuk. Bu fırından 10 kişi çağırdı beni dövecekler. Dedimki siz kaç kişisiniz bundan fazlası varsa çağırın ben yiyeceğim dayağı yiyeyim ama ben 300 kişilik fabrikada çalışıyorum biz sadece dövmeyiz. Ona göre geri geleceğiz deyince iş bir anda tatlıya bağlandı. Öyle tatlı bir anı olarak kaldı. Hala alış veriş yapıyorum bu arada. Birbirimiz görünce hala bir tartma olayı var. Geçen hala aynı yerdemisin diye sordular. Kıllanmadım değil hani.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Motosiklet ilk kaza kamyon sıkıştırması yüzünden banketten taşların içine uçmuştum honda kinetix vardı :D

Motosikleti
Ns200 15"
Kuryelik yaparken yapmıştım ilk kazamı, hatalı sollama yapan kadına sürücünün arabasına sağ kapıdan çarpmıştım (kavşaktan çıkıyorum). En son kendimi semazen gibi dönerken hatırlıyordum, nedense ben hep kaza yaptığımda semazene dönüyorum. Bir keresinde kaldırıma çıkayım derken gaz takılı kaldı ve skuter aniden ivmelenerek hayır çeşmesine çarptım ve yine buna çarparken kendimi semazen gibi döndüğümü hatırlıyorum. :D Tabi o zaman bacağım ağrıyordu sistemi kaza ya aldım ve kaza süresi bitince aynı lokasyona 2 li paket düşmüştü o yaralı halimle aynı yere 2 paketi topallayarak götürmüştüm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar