Felce karşı ekipmanlarda durum nedir?

Motosikleti
Yok
Bir esnaf arkadaşım, montundan içine giren bir arının sokması sonucu motosikletinin hakimiyetini kaybetmiş ve karşıdan gelen araçla kafa kafaya çarpışmıştı İnegöl-Bursa yolunda. Belden aşağısı felç kaldı, 25 sene kadardır tekerlekli sandalyede.

Yine 6-7 ay önce bir haberde okumuştum, genç bir arkadaşımız, galiba bir tünelde motosikletiyle kaza yapıyordu, ve kafasını duvara çarpınca otomatik olarak şiddetle geriye giden kaskının bitimindeki plastik keskin kısım (adı her neyse işte), çocuğun ensesini keserek içeriye girmiş ve oradaki sinirleri koparmıştı/zedelemişti. Boyundan aşağısı felç kaldı, ömrünün sonuna kadar muhtemelen ağzı ve gözlerinden başka bir yerini oynatamayacak. (Kask takmasa daha iyiydi bu durumda bence)

Merak ettiğim nokta şu, motor piyasasından bayağıdır uzak kaldığım için bilemiyorum, halâ bu boyundan ve belden aşağı felç durumları için işini hakkıyla yapan koruma ekipmanları yok mu, geliştirilmedi mi böyle şeyler?

Varsa bunları önleyen ekipmanlar, onlar nelerdir bilgilendirir misiniz?

Motosikleti
Triumph Trident 660
Kaza anında şişen hava yastıkları var tek kullanımlık durt marka satıyor.
Ama her halükarda yüksek km de düştük bir yere çarptık naneyi yedik

F54

hayatımda 3 defa arı soktu 2 si motosiklet üzerindeydi son olay scooterım la yaylaya giderken köy yollarında geçtiğim sırada oldu
beliğime soktu 5 gün elim ağrıdı kazaya sebebiyet vermedi o kadarcık şey benim tansiyonumu düşüremez (millete neler giriyor gık'ı çıkmıyor bize arı sokmuş vız gelir tırıs gider :ROFLMAO: )
bu kaza yapıp sakat kalma gibi durumları hiç düşünmüyorum hiç korkmuyorum eğer korkuyor olsaydım motosiklete binmezdim 4 kapısı olan olan bir araba alırdım 85 yaşına kadar yaşamayı hayal ederdim o şekilde bir hayat gerçekten ÇOK zevksiz olurdu benim için
motosiklete bütün tanıdıklarım şeytan icadı olarak bakıyor
hayatımın çoğu zamanı 2 farklı yerde geçiyor
1 tanesinde sürekli evlen baskısı
1 tanesinde sürekli araba al baskısı ile uğraşıyorum
yani evleneceğim veya araba alacağım varsa da bunları yapmıyorum
motoru satmıyorum sadece yemek ütü çamaşır bulaşık temizlik yapsın diye bir kadınla evlenmiyorum
kral gibi bekar ve motor lu olarak yaşamaya devam ediyorum

Motosikleti
Yok
.......motosiklete bütün tanıdıklarım şeytan icadı olarak bakıyor.......
Sen düzgün, bilinçli, kurallara uygun, kaşınmadan kullandıktan sonra motosikletin kendi başına fazla bir tehlikesi yok bana göre.

Ama trafikteki diğer vasıtalar tehlikeli motorlar için, başına kötü bir şey gelmemesi için kendini kontrol edebiliyorsun da, onlara bir şey yapamıyorsun - o kötü işte motorculukta.

• Beğen
Tepkiler: F54

F54

problemleri görmezden geliyorum sonuçta insan fıtratı herşeyin 4*4 lük olmasına alışklın değil ve biz böyle yaratılmadık
sabah yataktan çıktığımız anda her an ölüm tehlikesi ile karşı karşıyayız bunun bilinçi ile güne başlıyorum sürekli tetikte ve dikkatli kullanıyorum elbet yollarda bolca hayvan var ee ne yapalım piyasayı onlara mı bırakalım
geçen akşam bir tane siyah mercedes e siktir git dedim ilerde durdu bende durdum abi neden küfür ediyorsun dedi dedim ki siktir git küfür değil geçiş hakkı bende sende yol vermedin hadi siktir git dedim o kadar dedim eğer kurallara uysaydın siktir git demezdim dedim ha küfür edecek olsam siktir git demem ana avrat kayardım sende böyle kenarda durup neden küfür ettin diyemezdin dedim çünkü arabana balıklama dalardım dedim bak antalya dan gelmişsin dedim buralar pek tekin yerler değil her küfür edene durma arabadan indirip meydan dayağı atarlar dedim kurallara uy kimseye bulaşma dedim eyvallah abi dedi gittiler
haklı olduğum zaman ya boşver başımıza iş almayalım akşam akşam demem ne gerekiyorsa yaparım

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
belirli bi hızın üstünde kaza yapıyorsan işin şansa kalıyor ekipmanlar koruyabilir de korumayabilir de ama ekipmanın şansını arttırdığı bi gerçek

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bir zamanlar boynu saran boyunluklar vardı ama epeydir görmedim. Bu ürün Voltaren'in arkadaşının tünelde yaptığı kazada belki işe yarayabilirdi.

Bizim montlarda kullanılan sırt korumasının da yüksek hızda yapılan bir kazada sırta alınacak darbede bizi ne kadar koruyacağını bilmiyorum ama bel sokumuna kadar komple omurgayı koruyan harici sırtlıklar bence daha güvenilir. Gerçi onu da giydiğinde Ninja Kaplumbağalar gibi gözüküyorsun.

problemleri görmezden geliyorum sonuçta insan fıtratı herşeyin 4*4 lük olmasına alışklın değil ve biz böyle yaratılmadık
sabah yataktan çıktığımız anda her an ölüm tehlikesi ile karşı karşıyayız bunun bilinçi ile güne başlıyorum sürekli tetikte ve dikkatli kullanıyorum elbet yollarda bolca hayvan var ee ne yapalım piyasayı onlara mı bırakalım
geçen akşam bir tane siyah mercedes e siktir git dedim ilerde durdu bende durdum abi neden küfür ediyorsun dedi dedim ki siktir git küfür değil geçiş hakkı bende sende yol vermedin hadi siktir git dedim o kadar dedim eğer kurallara uysaydın siktir git demezdim dedim ha küfür edecek olsam siktir git demem ana avrat kayardım sende böyle kenarda durup neden küfür ettin diyemezdin dedim çünkü arabana balıklama dalardım dedim bak antalya dan gelmişsin dedim buralar pek tekin yerler değil her küfür edene durma arabadan indirip meydan dayağı atarlar dedim kurallara uy kimseye bulaşma dedim eyvallah abi dedi gittiler
haklı olduğum zaman ya boşver başımıza iş almayalım akşam akşam demem ne gerekiyorsa yaparım
Hacı yazıların da hız ölüm korkusuzluğu agrasif bir gider atar var ama iyi bir düşünce yapısına sahip olduğunu göstermiyor.
Hepimiz ölümlüyüz de bu kadar rahat olmamak lazım.
Akşam akşam demezsin 16 yaşında cahilin biri alnına patlatır mermiyi arkandan sevdiklerin ağlar.
Bir çok genç var böyle kavgaya gürültüye kötü örneklere özendirmeyelim.
He deyip geçince erkeklikten ödün vermiyorsun.
Yoksa 24 saat adam dövüp vurmamız gerekir.
İnsan isterse 2 metre olsun sporcu olsun seni sokan arı sana bir şey yapmaz ama bir başkasını alerji ile öldürebilir.
Belki senin de bilmediğin çok basit bir şeye alerjin olabilir.
Basit şeyler değil.
Erkekliğe bakış açınız çok farklı ama bir bıçak bir mermi o erkekliği söküp alıyor.
Yıllarca böyle kaç yüz adam toplamışımdır bilmiyorum.

Bir zamanlar boynu saran boyunluklar vardı ama epeydir görmedim. Bu ürün Voltaren'in arkadaşının tünelde yaptığı kazada belki işe yarayabilirdi.

Bizim montlarda kullanılan sırt korumasının da yüksek hızda yapılan bir kazada sırta alınacak darbede bizi ne kadar koruyacağını bilmiyorum ama bel sokumuna kadar komple omurgayı koruyan harici sırtlıklar bence daha güvenilir. Gerçi onu da giydiğinde Ninja Kaplumbağalar gibi gözüküyorsun.

Bu iki ürün de güzel görünüyor yanlız benim ceketin içindeki impactec de bayağı kalın. Nereye kadar iniyor biilmiyorum ama ciddi kalınmış.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
hayatımın çoğu zamanı 2 farklı yerde geçiyor
1 tanesinde sürekli evlen baskısı
1 tanesinde sürekli araba al baskısı ile uğraşıyorum
yani evleneceğim veya araba alacağım varsa da bunları yapmıyorum
motoru satmıyorum sadece yemek ütü çamaşır bulaşık temizlik yapsın diye bir kadınla evlenmiyorum
kral gibi bekar ve motor lu olarak yaşamaya devam ediyorum
Baskılara sonuna kadar direniyoruz Fatihçim. :)

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
D400
Bazı şeylerin kaçarı yok, en güvenli araçlarda bile başına gelebilir bu ne yazık ki.

Ben tek teker Arifin cenazesini gördüm. Kaza bizim mahallede oldu. Eskilerden forumdaki çoğu kişide görmüştür. O görüntüden sonra hiç bir ekipmanın koruyabileceğine inanmıyorum. Alacağın hasar, çarptığın nesneye ve düştüğün yere göre değişir.

Kaza yaparsın, arabada yada motürde birileri koşturur ilk yardım yapacağım diye. Hatalı uygulamadan dolayı da felç kalınabilir. Karga tulumba insan taşımak meşhurdur bizde.
Adını hatırlamıyorum ama ünlü birisi yaralı kurtulduğu kazadan sonra sevenleri yardım etmek isterken kafasını sağa sola çevire çevire adamın boynunu kırmışlardı.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar