Ben size Eureko Sigorta'nın daha büyük bir ayıbını anlatayım.
Geçen sene yazın...Arkadaşlar içmeye gittiler, geç vakitte beni çağırdılar "Gel bizi al" diye.
Kıramadım gittim, bir miktar rakıları varmış, ısrar ettiler 2 duble rakı içtim.
Yola çıktık.Bir arkadaşı evine bırakacağım.arkadaş çok sarhoş olduğundan evini bulamıyor, ben de o semti pek bilmiyorum, dolaşıyoruz, birden trafik arttı, maç varmış, bitmiş.
Kontrolsüz kavşakta dönüyorum, bir araba yol verdi, tam geçerken başka bir araba gelip GÜMM diye sağ-ön taraftan vurdu, inip baktık, benim arabanın durum kötü.O arabasını çekti, bende çektim.
Trafik geldi, O da alkollü, ama, arabada annesi, anneannesi, nişanlısı falan var "Ailecek gezmekten geliyoruz" dedi, halbuki bana "Birahaneden geliyordum " demişti.
Neyse uzatmayayım, alkol ölçümü yapıldı, Ben 1.0 Pm O vatandaş ise 0,48 Pm alkollü çıktı.
Ne şans(!) varmış adamda.
Ben kendi arabamı yaptırdım (kredi çektim) aradan 4 ay geçti, kaza sırasında O'da alkollü olduğu için ben rahatım "sigorta tazminat almaz" diye düşünüyorum, "alsa da diyorum, ne alacak, 93 Model vectra, 2 kapı sacı hafiften ezildi, tokmaklanır, tamponu kırıldı değişir" diyorum.
Bir gün bir baktım Eureko Sigortadan bir zarf, açtım baktım Ben %100 kusurluyum, ezilen 2 kapı sacı ve kırılan tampon için tazminat olarak benden 2.650-YTL isteniyor.
Sanayiye gittim, ustalara ve servislere sordum, kaça yapılır bu hasar diye 500-600 YTL fiyat veriyorlar.
Sigortaya gittim, verdikleri cevap " exper ne yazarsa masraf odur".
Ödedim 2.650-YTL yi, tabii borçla, borcun günü geldi.nasıl ödeyeceğim?Toyota Carina arabayı sattım, borcu ödedim, kalan parayla da başka küçük borcum vardı onu ödedim.
Şimdi de 150 lik scootere biniyorum işte, taksitle aldım.
500-YTL masraf için benden 2.650-YTL alan Eureko Sigorta'ya da bir kere daha -hayırlı işler- diliyorum.