En Sorunsuz KTM modeli

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok etkileneceğimden eminim ama işte şu son kasanın bebeklik hastalıkları bir ortaya çıkıp giderilsin de ondan sonra bakarım artık.

Rally'leri satacağım zaten.

L durur bir süre.

Araya başka sürpriz bir motor gelebilir.:)

ktm 690 benim de radarımda hocam.
2024 modellerde valf kontrolu her 10000 km de,

2026 modellerde durum ne tahmin edin ?
30.000 km. ne kadar hoş bi durum.

2026 modellere binsin millet, 7-8000 km de falan tertemiz motoru 2027 yılında yüzde 40 indirimli alacağım umarım :)

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
İki KTM i 0 km olarak almış, 1 ini 13k km lullanıp diğerini de 50k km dir kullanmaya devam eden biri olarak: 2014-2016 1190

İlk çıkan 2013 modellerde sorunlar vardı sonra çözüldü. Ancak genel olarak KTM V-twinleri sorunsuzdur.

Paralel twinlerde egzantrik sorunları vardır.

Tek silindir 390 ve altı tek silindirlerde devirdaim keçesi sorunları ve bazı serilerde ABS modül sorunları olabiliyor.

açılın, ben ktm kullanıyorum.

sırasıyla 390 duke (10k km), 690 duke (20k km), 890 duke r (6k km) kullandım, halen 890 var.

ben daha önce de dedim, ktm'nin bizim gibi dandik ülkelerdeki öcü-kaka algısının sebebi doğru-dürüst ustasının olmaması. basit bir arıza çıkıyor; ama "usta" kişisi çözemiyor. ondan sonra "ktm kronik arızalı" yok "motor patlatıyor" yok "krank kırıyor" yok "egzantrik yiyor"...

hikayelerimi anlatayım;

Ben 390 ile kaza yaptım, serviste yapıldı motor. aldım geldim ankara'daki servisten başka şehire. motor hararet yapıyor sürekli. Boyuna göstergede uyarı veriyor. geri götürdüm servise, herif diyor ki "evet gösterge hararet uyarısı veriyor; ama ölçüyoruz su-yağ sıcaklığı normal seviyede." Ee, çözün abi o zaman. "Yok çözemiyoruz, sen böyle bin, bi şey olmaz.", haydaa.
Avusturya merkeze mail attım. Ordan bi kablo gönderdiler, şöyle-böyle montaj yapın, düzelecek. Taktık düzeldi.

690, 34-35k km civarları stop etmeye başladı. Frene basıyorum stop, debriyajı çekiyorum stop, ışıkta bekliyorum stop... Deli etti beni. Bu sefer Pamukova servise verdim, aylarca serviste durdu motor. Kendi sordum ettim, haber vermiyorlar çünkü, motoru teslim aldım. Burdaki herif de "ben ona yeni yazılım attım çözdüm, bi haftada bitti" dedi. Lan neyse dedim, motoru aldım gene başka şehire geliyorum. Lan motor gene sürekli stop, bi de yolda gelirken ön amörtisör keçesi patladı, tam da fren diskinin olduğu taraftaki, fren de tutmuyor amk!
Bu sefer Düzce'de servise verdim, lan o da çözemedi aylarca stop etme sorununu. Bana buji bobini aldırttı, yurtdışından bulabildim ancak, onları da takmadı, bi de onların masrafı girdi mi bana?
En sonunda, gene bu servis başka bir ustaya motoru verdi de adam subap ayarı yaptı, motor o eski saat gibi ayarına döndü.

890 ile de kaza yaptım, lan motora parça yok! Parça dediğim de öyle kritik şeyler de değil, her zaman ihtiyaç duyulabilecek şeylerden: ön çamurluk. Yok amk!

Velhasıl kelam, her konuda olduğu gibi ktm konusunda da sorun kalifiye eleman eksiği. Sorun motosiklet ya da marka değil. Şeyinin keyfine adamlar 15k km periyodik bakım, 30-60k ağır bakım aralığı vermiyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ktm'nin Türkiye'de Aprilia'nın 7Moto Hüseyin Usta'sı, Ducati'nin Motopeak Özkan Usta'sı, Benelli'nin Abdurrahim Usta'sı gibi markalaşmış usta ve servislere ihtiyacı var.

Son düzenleme:
Motosikleti
Mondial Grumble
Anladığım kadarıyla Türkiye'de genel olarak yüksek cc motor ve egzotik markalar dert gibi. Usta eksikliği, parça fiyatları ve bulma problemi çok yaşanıyor sanki.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ve Suzuki Recep gibi.
Adamın youtube yorumları bana neredeyse suzuki aldıracak.
Japonların hepsi için iyi usta bulunuyor. Benim katırın en iyi özelliklerinden biri bu; 2004-2025 arasında 21 yıl üretimde kalmış bir model olduğu için parçası da bilen ustası da bol.

Motosikleti
1190 ADV
Japonların hepsi için iyi usta bulunuyor. Benim katırın en iyi özelliklerinden biri bu; 2004-2025 arasında 21 yıl üretimde kalmış bir model olduğu için parçası da bilen ustası da bol.

Japonların iyi ustası olduğundan kaynaklanmıyor o. Japonlar da Avrupa'lı markalardaki gibi teknoloji yok.

DL650 dediğin motorun en teknolojik olayı ABS si olması. Birde düdüğü var. :)

açılın, ben ktm kullanıyorum.

sırasıyla 390 duke (10k km),
üstadım esselamun aleykum,
Almayı uzun zamandır istediğim ve 6 aydır üzerinde araştırma yaptığım motordan bahsediyoruz. ' 6 aydır niye almadın be adam! ' diye sorarsan da, ev aldım hayırlısıyla, o yüzden borçlarımı bitirmeye çalışıyorum.
Duke 390 2024 model ve 15bin km aşağısı bakıyorum. İstanbul Avrupa tarafındayım. Sizce alınır mı ? neden alınır ya da alınmaz ? yakıt tüketiminiz tam olarak nedir?
Benim kullanım tarzım günlük 15km olmak üzere ev-iş ve arada dışarı çıkıp otobanda biraz tur atim, kafa dağıtayım, güzel bi aktivite yapayım niyetli alıyorum. Teker, Stopie gibi saçma sapan hareketlerle işim yok. Önerir misiniz Üstadım ?

üstadım esselamun aleykum,
Almayı uzun zamandır istediğim ve 6 aydır üzerinde araştırma yaptığım motordan bahsediyoruz. ' 6 aydır niye almadın be adam! ' diye sorarsan da, ev aldım hayırlısıyla, o yüzden borçlarımı bitirmeye çalışıyorum.
Duke 390 2024 model ve 15bin km aşağısı bakıyorum. İstanbul Avrupa tarafındayım. Sizce alınır mı ? neden alınır ya da alınmaz ? yakıt tüketiminiz tam olarak nedir?
Benim kullanım tarzım günlük 15km olmak üzere ev-iş ve arada dışarı çıkıp otobanda biraz tur atim, kafa dağıtayım, güzel bi aktivite yapayım niyetli alıyorum. Teker, Stopie gibi saçma sapan hareketlerle işim yok. Önerir misiniz Üstadım ?
8-9 yıl evvel sattım, 2013 modeldi, yeni kasaları sürmedim, bilgim yok. büyük şehirde servis/usta sorun olmaz, alınır. otobana gelmez o motor.

8-9 yıl evvel sattım, 2013 modeldi, yeni kasaları sürmedim, bilgim yok. büyük şehirde servis/usta sorun olmaz, alınır. otobana gelmez o motor.
neden üstad ? NS200 ile çıkıyodum ben otobana, Duke390 ile neden çıkılmaz detaylandırır mısın?
Eğer rüzgardan felan diyosan zaten aham şaham sürmicem otobanda, ayda yılda bir Tekirdağa ve Bileciğe giderim o kadar.

neden üstad ? NS200 ile çıkıyodum ben otobana, Duke390 ile neden çıkılmaz detaylandırır mısın?
Eğer rüzgardan felan diyosan zaten aham şaham sürmicem otobanda, ayda yılda bir Tekirdağa ve Bileciğe giderim o kadar.
yolculuk pek konforlu değil, hafif olduğundan rüzgar tekme vurmuş gibi sallıyor, ön cam yok.

uzunumsu yol yapılır, yapılmaz değil; yukarıda otobana çıkarım arada bi dedin, öyle uzun düzlüklerde keyif değil acı verir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar