En Sorunsuz KTM modeli

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Çok istediğim bir model 690 Enduro.

CRF'nin yapamadığı, eleştirildiği ne varsa onun giderilmişi, düzgün hali ve hatta 3 kat ötesi.

Amma velakin ne zaman niyetlensem ve birkaç inceleme videosu izlesem, sorun çıkarttığına ve de bir şekilde sonucun keyifsiz olduğuna kanaat getirip planları rafa kaldırıyorum.

Çok sağlam incelemeler yapan Ian (=İın) (=İyın) 2026 modelini çok beğenmiş.

Hele biraz yol yapılsın şunlarla, belki birkaç yıl sonra düşünebilirim.
Valla bir test sürüşü yap bence. Yani CRF'in daha da yüzüne bakmazsın. Sendeki tüm CRF'leri likite çevirirsen rahatça alınır sanki? Garajda yer de açılır.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Valla bir test sürüşü yap bence. Yani CRF'in daha da yüzüne bakmazsın. Sendeki tüm CRF'leri likite çevirirsen rahatça alınır sanki? Garajda yer de açılır.
Çok etkileneceğimden eminim ama işte şu son kasanın bebeklik hastalıkları bir ortaya çıkıp giderilsin de ondan sonra bakarım artık.

Rally'leri satacağım zaten.

L durur bir süre.

Araya başka sürpriz bir motor gelebilir.:)

Motosikleti
İki Teker Havada
En sorunsuz Ktm modeli yoktur
Henüz arıza yapmamış arıza sırasını bekleyen ktm vardır 😆 😁

Motosikleti
Mondial Grumble
Motosikleti boşverin en sorunsuz ktm modeli ultra race 29. Hem sağlıklı da yeterince. Bin kilometreden fazla yol yapmışımdır hissiyatı çok güzel

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Konu yuksek ccler icin acilmis ama 390 gibi 250 gibi daha dusuk ccleri bilen varsa ve paylassa guzel olur sanki. Forumda ktmli pek kisi olmamasi da enteresan.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çok etkileneceğimden eminim ama işte şu son kasanın bebeklik hastalıkları bir ortaya çıkıp giderilsin de ondan sonra bakarım artık.

Rally'leri satacağım zaten.

L durur bir süre.

Araya başka sürpriz bir motor gelebilir.:)
Haluk hocam, senin toplamda kac motorun var yaw😂 bi saydin gecenlerde, sonra bi bakmisiz yastik altindan cikartir gibi monkey cikartmissin😂

Konu yuksek ccler icin acilmis ama 390 gibi 250 gibi daha dusuk ccleri bilen varsa ve paylassa guzel olur sanki. Forumda ktmli pek kisi olmamasi da enteresan.

Haluk hocam, senin toplamda kac motorun var yaw😂 bi saydin gecenlerde, sonra bi bakmisiz yastik altindan cikartir gibi monkey cikartmissin😂
Yanlis anlama olmasin tabi, kimsenin malinda gozumuz yok, daha da fazlasi olur insallah.

Son düzenleme:
Motosikleti
1190 ADV
Selamlar,
İnternette gezi yayınlayan ve genelde Avrupa turuna çıkan ( belli bir gelir seviyesi üstü diyelim) kişilerde ve motosiklet eğitmenlerinin bir kısmında yüksek cc KTM motosikletler görüyorum. Uğur Hoca videolarında da KTM kullanıyor. Sormak istediğim biz KTM i elektronik arıza yapmaya meyilli ve de yedek parça ve servisi sıkıntılı olarak görüyoruz. Japon kadar güvenilmez diyoruz. Anlamadığım ise bizden çok daha fazla motosiklet kullanan ve ekmeğini bu makineler ile kazanan kişiler nasıl oluyor da halk arasında problemli olarak konuşulan bu motosikletleri kullanıyor? Konuya bizden çok daha fazla hakimler. Yoksa biz sürekli bazı markaları güzelleyerek kendi algımızı mı bozuyoruz.
2. olarak para sıkıntınız olmasaydı yüksek cc hangi KTM modelini seçerdiniz? Hız veya beygir gücü gibi konulara takılmıyorum. Problemsizlik açısından bakıyorum.
Yıl ve model belirtebilirsiniz. Hatta biliyorsanız diğer KTM modellerinin kroniklerini de yazarsanız, biz de bu konuda bilgi sahibi olabiliriz. Ben satın almalarımda genel de 2. el bakarım. Konu 2. ele yönelik. Bunu da belirteyim.

KTM'nin son çıkardığı 790 / 890 modellerinde eksantrik mili sorunu yaşayanlar var. Oda parçayı birden fazla yere ürettirip tek kaliteyi yakalayamamış olmasından kaynaklanıyor.
Eskiden beri Avrupa'da ürettiği motor bloğu üzerine devam eden modellerinde herhangi bir sorunu yok.
LC8 bloğu sorunsuz.
LC4 bloğu sorunsuz.
390 serisi Bajajla ortak çıkarıldı 2013'den beri piyasada, onuda günümüze kadar sorunsuz bir hale getirdiler.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
KTM'nin son çıkardığı 790 / 890 modellerinde eksantrik mili sorunu yaşayanlar var. Oda parçayı birden fazla yere ürettirip tek kaliteyi yakalayamamış olmasından kaynaklanıyor.
Eskiden beri Avrupa'da ürettiği motor bloğu üzerine devam eden modellerinde herhangi bir sorunu yok.
LC8 bloğu sorunsuz.
LC4 bloğu sorunsuz.
390 serisi Bajajla ortak çıkarıldı 2013'den beri piyasada, onuda günümüze kadar sorunsuz bir hale getirdiler.
390in blogu bajaj 400luklerle ayni mi acaba?
Bir de 390lar icin sorunlu, alinmaz vb yorumlar gordum ama tabi ne kadar gercek arastirmadim

At izinin it izine karıştığı abuk subuk yerlerde bir sürü KTM motoru fink fink geziyorsa, KÖTÖMÖ ŞÖYLÖ BÖYLÖ diyen insanların bir oturup düşünmesi lazım. Aslında Türk insanının bir çok konuda bunu kendine ara ara sorması lazım, ama bu konuda, sanırım en çok da KTM özelinde tekrar tekrar sorması lazım:

"Bİ' BEN Mİ AKILLIYIM LAN?"

ktm yarış spec motorlar üretiyor

Bir ikinci konu da bu. Türkiye'de bu cümle hiç bir şey ifade etmiyor, böyle mermer duvardan ses yankılanır ya, aynı hesap.
Evet ready to race bir pazarlama cümlesi, tamam da, motorlar ready to race.
Bu bir anlam ifade etmek zorunda mı? Değil tabii ki.
Ama bana anlam ifade etmiyor diye, başkasına bir anlam ifade etmek zorunda değli. Burada yine kişi bir nefes almalı, mümkünse bir ayna bulup karşısına geçmeli ve yüksek sesle tekrarlamalı:

"bi ben mi akıllıyım lan?"

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
2023 model Duke 250'yi 10.000km kadar kullandım. Başıma hiçbir dert açmadı. Ne yolda kaldım ne arıza ışığı yaktı. Belki km düşüktür ama sonraki jenerasyonda blokta terlemeler falan vardı. Çok uzun bir süre çözülememişti hala devam ediyor mu bilmiyorum. 390larda da krank kırma sıkıntısı vardı. Keşfetimi uzun bir süre işgal etmişti bu mevzu.

Kullanım hissine gelirsek bambaşka. Tork var WP süspansiyonlar var. Sağlam fren var. Mühendislik var. Biraz yetenek varsa viraja ok gibi girer çıkarsın. Motoruma güvenmediğim hiçbir an olmadı. Karda da sürdüm yağmurda da sürdüm ama çok şükür eve hep sağlam döndüm.

Bir daha KTM alır mıyım. Zor

1290 SAS kullanan arkadaşlarımdan hiçbiri insan gibi kullanmıyor ama 3000 teker sonrası birinin ön amörtisorlerden yağ kaçağı oldu...1290 Sağlamlık olarak bence gayet güvenilir bir yerde.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Hasmet'i atmayacaktınız forumdan :)

Bu arada, iki tekerde en büyük başarısı "Bisan" markası olan yurdum insanının, KTM gibi bir dünya devini yermesi de ayrı ironidir...

Avusturyalı iyidir de, arkadaşları kötü...

2023 model Duke 250'yi 10.000km kadar kullandım. Başıma hiçbir dert açmadı. Ne yolda kaldım ne arıza ışığı yaktı. Belki km düşüktür ama sonraki jenerasyonda blokta terlemeler falan vardı. Çok uzun bir süre çözülememişti hala devam ediyor mu bilmiyorum. 390larda da krank kırma sıkıntısı vardı. Keşfetimi uzun bir süre işgal etmişti bu mevzu.

Kullanım hissine gelirsek bambaşka. Tork var WP süspansiyonlar var. Sağlam fren var. Mühendislik var. Biraz yetenek varsa viraja ok gibi girer çıkarsın. Motoruma güvenmediğim hiçbir an olmadı. Karda da sürdüm yağmurda da sürdüm ama çok şükür eve hep sağlam döndüm.

Bir daha KTM alır mıyım. Zor
Peki neden almazsınız?

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Peki neden almazsınız?
250cc bir motor için cidden maliyetliydi. Örneğin 7500 bakımında 2025 mayıs gibi 5000tl verdim. Yağ değişti, filtre değişti o kadar.

Bir de güzel alet ama artık çirkin geliyor bana da. Özellikle Adventure serileri. Yeni adv390 mesela. Çok kötü bence. Bir de küçük olma meselesi var. 175cm boy 75 kiloyla altımda sinek gibi duruyordu. Tam ekipman gezerken iyice kayboluyor altımda. Motor dediğin ihtişamlı olur. Geldiğini karşı dağlardan görürsün. Hadi göremedin duyarsın bunda o da yok tek silindir tak tuk.

Falan filan işte belki de sadece hevesimi almış dümdüz sıkılmışımdır. :D

Motosikleti
KTM RC 390
bir buçuk seneye yakındır RC 390 modelini kullanıyorum.

şahşi görüşüm 2. el piyasasındaki satış yavaşlığı, değer kaybı dışında sorunu yok.

hızlanması, hafifliği ve manevra kabiliyeti açısından sınıfında en büyük o mu bilmiyorum ama çok büyük.

Motosikleti
İki Teker Havada
bir buçuk seneye yakındır RC 390 modelini kullanıyorum.

şahşi görüşüm 2. el piyasasındaki satış yavaşlığı, değer kaybı dışında sorunu yok.

hızlanması, hafifliği ve manevra kabiliyeti açısından sınıfında en büyük o mu bilmiyorum ama çok büyük.
O paraya R3 almak mantıklı değil mi?

250cc bir motor için cidden maliyetliydi. Örneğin 7500 bakımında 2025 mayıs gibi 5000tl verdim. Yağ değişti, filtre değişti o kadar.

Bir de güzel alet ama artık çirkin geliyor bana da. Özellikle Adventure serileri. Yeni adv390 mesela. Çok kötü bence. Bir de küçük olma meselesi var. 175cm boy 75 kiloyla altımda sinek gibi duruyordu. Tam ekipman gezerken iyice kayboluyor altımda. Motor dediğin ihtişamlı olur. Geldiğini karşı dağlardan görürsün. Hadi göremedin duyarsın bunda o da yok tek silindir tak tuk.

Falan filan işte belki de sadece hevesimi almış dümdüz sıkılmışımdır. :D
Peki şu an tercihiniz ne olurdu? Marka ve model olarak?

F54

ktm veya herhangibir markanın sorunsuz bir modeli yok hepsinde öyle veya handikaplar var
KİME GÖRE NEYE GÖRE
dün akşam arkadaşımla tiger 900 rally pro incelemesi izledik 2 tane farklı 2 yayıncıda farklı insan o yüzden biri titreşim var biri yok dedi en basit buradan yola çıkın
ktm honda yamaha suzuki veya bmw aprilla ducati ile hiçbir sorun yaşamayan kullanıcı yoktur
farklı farklı elektronik donanımlar zaten saatli bomba
sorunsuz motor arıyorsanız size yamaha ybr 125 tavsiye ederim kronik sıkıntısı yok o kadar basit bir yapısı var ki bozulacak bir donanım koymamışlar dünyayı gezen istanbul'dan tokyo ya giden var

ADV 250 sürüyorum, 8k km kadar oldu. Henüz bi falso görmedim, çiçek gibi motor. Parça bileşenleri vs oldukça kaliteli hissettiriyor. En son 46k km yapan birini gördüm YouTube da, o da bi sorun yaşamadan geldi bu kmlere. Yurt disi forumlarinda da tek bir kronigine rastlamadım. Bakım pahalı mı? Evet. Gariban cb125f imin 3 bin bakimina 3.5k verdikten sonra pek de pahalı denmez ama neyse..

At izinin it izine karıştığı abuk subuk yerlerde bir sürü KTM motoru fink fink geziyorsa, KÖTÖMÖ ŞÖYLÖ BÖYLÖ diyen insanların bir oturup düşünmesi lazım. Aslında Türk insanının bir çok konuda bunu kendine ara ara sorması lazım, ama bu konuda, sanırım en çok da KTM özelinde tekrar tekrar sorması lazım:

"Bİ' BEN Mİ AKILLIYIM LAN?"

Bir ikinci konu da bu. Türkiye'de bu cümle hiç bir şey ifade etmiyor, böyle mermer duvardan ses yankılanır ya, aynı hesap.
Evet ready to race bir pazarlama cümlesi, tamam da, motorlar ready to race.
Bu bir anlam ifade etmek zorunda mı? Değil tabii ki.
Ama bana anlam ifade etmiyor diye, başkasına bir anlam ifade etmek zorunda değli. Burada yine kişi bir nefes almalı, mümkünse bir ayna bulup karşısına geçmeli ve yüksek sesle tekrarlamalı:

"bi ben mi akıllıyım lan?"
Benim de Ktm ile ilgili ön yargım gittikçe kırılıyor. Belki de bunca yıldır hata ettik. Almamakla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar