açılın, ben ktm kullanıyorum.
sırasıyla 390 duke (10k km), 690 duke (20k km), 890 duke r (6k km) kullandım, halen 890 var.
ben daha önce de dedim, ktm'nin bizim gibi dandik ülkelerdeki öcü-kaka algısının sebebi doğru-dürüst ustasının olmaması. basit bir arıza çıkıyor; ama "usta" kişisi çözemiyor. ondan sonra "ktm kronik arızalı" yok "motor patlatıyor" yok "krank kırıyor" yok "egzantrik yiyor"...
hikayelerimi anlatayım;
Ben 390 ile kaza yaptım, serviste yapıldı motor. aldım geldim ankara'daki servisten başka şehire. motor hararet yapıyor sürekli. Boyuna göstergede uyarı veriyor. geri götürdüm servise, herif diyor ki "evet gösterge hararet uyarısı veriyor; ama ölçüyoruz su-yağ sıcaklığı normal seviyede." Ee, çözün abi o zaman. "Yok çözemiyoruz, sen böyle bin, bi şey olmaz.", haydaa.
Avusturya merkeze mail attım. Ordan bi kablo gönderdiler, şöyle-böyle montaj yapın, düzelecek. Taktık düzeldi.
690, 34-35k km civarları stop etmeye başladı. Frene basıyorum stop, debriyajı çekiyorum stop, ışıkta bekliyorum stop... Deli etti beni. Bu sefer Pamukova servise verdim, aylarca serviste durdu motor. Kendi sordum ettim, haber vermiyorlar çünkü, motoru teslim aldım. Burdaki herif de "ben ona yeni yazılım attım çözdüm, bi haftada bitti" dedi. Lan neyse dedim, motoru aldım gene başka şehire geliyorum. Lan motor gene sürekli stop, bi de yolda gelirken ön amörtisör keçesi patladı, tam da fren diskinin olduğu taraftaki, fren de tutmuyor amk!
Bu sefer Düzce'de servise verdim, lan o da çözemedi aylarca stop etme sorununu. Bana buji bobini aldırttı, yurtdışından bulabildim ancak, onları da takmadı, bi de onların masrafı girdi mi bana?
En sonunda, gene bu servis başka bir ustaya motoru verdi de adam subap ayarı yaptı, motor o eski saat gibi ayarına döndü.
890 ile de kaza yaptım, lan motora parça yok! Parça dediğim de öyle kritik şeyler de değil, her zaman ihtiyaç duyulabilecek şeylerden: ön çamurluk. Yok amk!
Velhasıl kelam, her konuda olduğu gibi ktm konusunda da sorun kalifiye eleman eksiği. Sorun motosiklet ya da marka değil. Şeyinin keyfine adamlar 15k km periyodik bakım, 30-60k ağır bakım aralığı vermiyor.