Arkadaşlar bu konu hakkında bugünlerde çok yazılıp çiziliyor. Bu konu yakkında acayip çok yazdım ki artık parmaklarım yoruldu.
BURAYA TIKLAYARAK BU FORUMU okumanızı öneriyorum...
Evet. Ehliyetsiz motorlu araç kullanmak yasalara aykırı.
Ancak bir gerçek var ki, şu an Motorsikletlere karşı savaş açılmış durumda !!!
Ve bizler her zamanki gibi savaşın kurbanlarıyız. Yapabileceğimiz şeyler var tabii ki... Bence gelin bunları konuşalım....

r: :bounce:
Farklı açılardan bakalım olaya...Ben bunu yaptım ve polis hiç bir şey yapamadı. Ceza kesilmeden veya motorunuz bağlanmadan, çevirmeye girmeden önce yapabileceğiniz yegane şey:
Motorunuzdan inin, kaskınızı çıkartın ve arka kutunuza yerleştirin. motorunuzu stop edin. Vitesi boşa alın ve üzerine BİNMEDEN yanınızda yürüyerek ilerleyin. Sizin de bildiğiniz gibi yasa "Ehliyetsiz araç sürmekten suçlu bulabilir sizi" aracı sürmeden nakletmekten değil. Bir şey sorsalar bile kendilerine çok rahat "Ehliyetim yok, o yüzden de motorumu yürüterek götürüyorum gideceğim yere" diyebilirsiniz. Evet, size uyuz olacaklar...ama yasal olarak hiç bir şey yapamazlar. Bunu bildiklerinden yapamadılar da...
Yani amaçları aleyhimize kampanya ise işte bir çıkış yolu.
Ayrıca, ana yollardan, caddelerden gitmeyin. Ehliyetinizi aldıktan sonra gidecek yeterince zamanınız olacak. Hava atmayın. Ve allah rızası için dikkat edin. Sokak ve ara yolları tercih edin. TEM veya E-5'te giderken sağdan gitmeyin (dün zavallaı bir Transalp'liyi TEM'de yediler...)...Kask, eldiven dizlik, ceket ve bellik kullanın. Ekipmanı tam olmayanların acemi ve ehliyetsiz oldukları çok belli olur...Sinyalinizi verin farınızı yakın.