egzoz susturucu değişimi

arkadaşlar selam,

susturucunun içi boşalmıştı yaz başında bu zamana kadar idare ettim fakat son zamanlarda iyice şakır-şukur ötmeye başladı o yüzden biraz araştırma yapıp nasıl yaparım ederim derken Ercan motor da orjinal olmayan egzoz için 350 TL gibi bir meblağ çıktı...Bende Bursa'da çıkma orjinal Er-5 susturucu buldum bugünde kargoyla geldi maliyet yarıya indi...

Uploaded with ImageShack.us

Şimdi,mevcut susturucuyu kestirip yerine bunu taktıracağım...Fakat kaynak olayı ile ilgili kafama takılan bişey var,egzoz üst katmandan sonra kaucuk malzeme ardından alt katman ve hareket eden bir katman daha var.resimle anlatmaya çalıştım.

Uploaded with ImageShack.us

Bunun kaynağı nasıl olacak?Yani bildiğim kadarı ile üst katmandan kaynatılacak ve o hareket eden katman boştamı kalacak?Avrupa yakasında bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz iyi bir egzozcu varmıdır?Neticede kaynak olacak ve estetikte durması önemli...Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

ewt bizde yaptırmıştık bi egzoz en içteki boşta kalmıştı dıştan kaynak yapılmıştı sadece ses falan yapmadı hala duruyo. egzoz açık egzozdu o kaucuk dediğin şey elyaf gibi onların hepsini egzoz deliğinden yavaş yavaş dışarı fırlatmıştı :) kaynağa gelince böyle ince bi tel kaynak makinasına sarılı oluyo kaynnattıkca kendi geliyo öyle cins bişey onla kaynattırsan iyi olur yoksa diğerleri kopuyo.

O malzeme kaucuj degil elyaftir ve yanmaz kaynagi argon yaptirmazsan bir ise yaramaz daha sonra polisagini yapip motoruna takabilirsin

ewt bizde yaptırmıştık bi egzoz en içteki boşta kalmıştı dıştan kaynak yapılmıştı sadece ses falan yapmadı hala duruyo. egzoz açık egzozdu o kaucuk dediğin şey elyaf gibi onların hepsini egzoz deliğinden yavaş yavaş dışarı fırlatmıştı :) kaynağa gelince böyle ince bi tel kaynak makinasına sarılı oluyo kaynnattıkca kendi geliyo öyle cins bişey onla kaynattırsan iyi olur yoksa diğerleri kopuyo.

eyvallah ixeywent:cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:44 ----------

O malzeme kaucuj degil elyaftir ve yanmaz kaynagi argon yaptirmazsan bir ise yaramaz daha sonra polisagini yapip motoruna takabilirsin

doğru elyafmış :) kaynakla ilgili argon olması gerektiği konusunda bilgilendirilmiştim daha önce.fakat işte iyi bir usta bulmam lazım tavsiye üzerine olsa süper olacak.yoksa ara dur topkapı sanayi ve rami arasında.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar