Ducati Scrambler varken Honda Nx500 almak!

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Şimdi fiyat listesine baktım ancak bulamadım. Ancak 2019 senesinde yayınlanmış bir haberde fiyat listelerini bulup yapay zeka aracılığı ile hesaplattım. Sonuç şu şekilde.

Kaynak: https://www.otomobilblog.com/makale/2019-yili-agustos-ayi-volkswagen-kampanyasi_1672#google_vignette

Yapay zekaya verdiğim prompt: 2019 ağustos ayında 1600cc'ye kadar ve 2000cc'ye kadar olan otomobillerde uygulanan vergi Türkiyede nasıldı? Çıkan sonuca göre şimdi yazacağım verileri analiz et. Passat 1.6 Tdi 120ps DSG Trendline modeli 259.800TL iken Passat 2,0 tdi 150ps dsg comfortline 339.300TL imiş. bana vergisiz fiyatlarını hesapla.

40 saniye hakkında Vergisiz Passat fiyatı Hesaplandı
2019 Ağustos itibarıyla dizel otomobillerde uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranları motor hacmine göre belirleniyordu. Genel uygulamaya göre:
  • 1600 cc'ye kadar: %45 ÖTV
  • 1600 cc–2000 cc arası: %130 ÖTV
Fiyatlar, ÖTV dahil nihai satış fiyatları olarak verildiği için vergisiz (esas) fiyatı bulmak amacıyla şu formülü kullanıyoruz:
Esas Fiyat=Vergili Fiyat1+O¨TV Oranı\text{Esas Fiyat} = \frac{\text{Vergili Fiyat}}{1 + \text{ÖTV Oranı}}Esas Fiyat=1+O¨TV OranıVergili Fiyat

Hesaplamalar​

Passat 1.6 TDI (120 PS, DSG Trendline)​

• Vergili Fiyat: 259.800 TL
  • ÖTV Oranı: %45 → 0.45
  • Esas Fiyat:259.800÷1.45≈179.172 TL259.800 \div 1.45 \approx 179.172 \text{ TL}259.800÷1.45≈179.172 TL

Passat 2.0 TDI (150 PS, DSG Comfortline)​

• Vergili Fiyat: 339.300 TL
  • ÖTV Oranı: %130 → 1.30
  • Esas Fiyat:339.300÷2.30≈147.522 TL339.300 \div 2.30 \approx 147.522 \text{ TL}339.300÷2.30≈147.522 TL

Sonuç​

• Passat 1.6 TDI: Vergisiz fiyat yaklaşık 179.172 TL
  • Passat 2.0 TDI: Vergisiz fiyat yaklaşık 147.522 TL
Not: Bu hesaplamalar yalnızca ÖTV oranlarına dayalı olup, diğer vergiler veya ek maliyetler hesaba katılmamıştır. Hesaplamalarda yuvarlama yapılmıştır.

Aynı markada yaşanan sonuç bu. Hondanın aynı aklı yürütüp yüksek kar ile sattığı sonucunu çıkarabiliriz.

Motosikleti
cbf 150
Kendi zekamı kullanıyorum ve passat almıyorum almamda ben fabrikatörüm kamyona binerim

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
73 hp - 48 hp
67 nm - 43 nm

vasatlık hiç bir dönem bu kadar övülmedi. yazık. çok yazık.

ya kalan 85.000 tl ye bir desmo+lastik set değişir üste 10.000 tl kalır. abartmayın artık.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Haala bir inat bir inat :)
Kesin anti hondacı bu :)

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
herkese selamlar arkadaşlar

benim anlamadığım bir konu var. Biliyosunuz honda nx500ü 400.000 den sattı,şimdi de şımarıklıktan 485.000 diyor.

ya bu motoru alan ancak dünyadan haberi olmayan bir motorcu olabilir.Olayı ne bu nx500 ün?
işte size arkadaşımın gerçekten sıfırdan farksız scrambleri.

güç ,kuvvet desen ducati de.
kalite desen honda geri dönüştürülmüş plastik ve demir yığını.ducati nin seviyesi ise everest.
görüntü,klaslık ve imaj yine ducati.

ya abi böyle bir motor ilanda beklerken insanlar neden gidip hondaya sıraya yazılıyor bana mantıklı açıklama yapacak biri var mı burada ?

not:henuz 2200 km de bir motor için silindir, piston değiştimi tarzı mesaj atıp sululuk yapan olursa kalp kırarız.
Kalp mi kırarsın? Sen ne tip cevaplar istiyorsun onu Yaz istersen. Biz de daha sonra cevap verir miyiz vermez miyiz ona bakalım. Kahvehane mı burası ki aba altından deynek gösteriyorsun? Yakışıyor mu?
Sırf Desmo nedeni ile Ducati almam.
Sırf Korlas nedeni ile Ducati almam.
Sırf parça fiyatları nedeni ile Ducati almam.
Sırf az önce saydığım nedenlerden ötürü zayıf ikinci el nedeni ile Ducati almam.
Duygusal bir boşluğuma gelir anca o zaman gider alır, 5000 km kullanır sonra da satarım.
NX 500 ile Scrambler karşılaştırmak da çok mantıksız bu arada. Ne tipi ne de kullanıcısına verdiği his çok farklı.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
"Biraz uzun yol yapayım, bunu yaparken de motor az yaksın, fıtı fıtı gideyim, rüzgar da beni yormasın" diyen için Nx daha iyi bir tercih, bunu Scrambler ile yapamazsın. Yazın Scrambler ile İzmir'den Aydın'a gittim motor teslimine, rüzgardan dayak yemiş gibi oldum. Bir de gidonu saçma derecede geniş, hiç alışamadım. Lakin "şehir içi haytalık yapayım, motorun şekli şemali de güzel olsun, Ducati Türkiye grubunun bir parçası olayım, motor da az biraz kuvvetli olsun, kimsede de olmasın" diyen adam da Scrambler'ı almalı. İlandaki motorun fiyatı bence de makul. İş, biraz kullanıcının ne istediğine, ne beklediğine bakıyor.

Son olarak Scrambler çok ısınıyor, öyle böyle değil. Aynı motora artçı da oldum, elimde yazlık eldivenle arka tutamaçları tutamadım, manyak bir ısı var.

Kalp mi kırarsın? Sen ne tip cevaplar istiyorsun onu Yaz istersen. Biz de daha sonra cevap verir miyiz vermez miyiz ona bakalım. Kahvehane mı burası ki aba altından deynek gösteriyorsun? Yakışıyor mu?
Sırf Desmo nedeni ile Ducati almam.
Sırf Korlas nedeni ile Ducati almam.
Sırf parça fiyatları nedeni ile Ducati almam.
Sırf az önce saydığım nedenlerden ötürü zayıf ikinci el nedeni ile Ducati almam.
Duygusal bir boşluğuma gelir anca o zaman gider alır, 5000 km kullanır sonra da satarım.
NX 500 ile Scrambler karşılaştırmak da çok mantıksız bu arada. Ne tipi ne de kullanıcısına verdiği his çok farklı.

guzel noktalar. desmo gercekten yuksek.
reddit te 13.000 usd lik alete henüz 18k da lastik dahil 3200 usd bakım ücreti odeyen adamın yazısını okuyunca satmaya karar verdik.

türkiye de çok daha uygun gerçi bu rakamlar.
ama şu fiyat cok uygun ..nx500 e her türlü tercih edilir.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
"Biraz uzun yol yapayım, bunu yaparken de motor az yaksın, fıtı fıtı gideyim, rüzgar da beni yormasın" diyen için Nx daha iyi bir tercih, bunu Scrambler ile yapamazsın. Yazın Scrambler ile İzmir'den Aydın'a gittim motor teslimine, rüzgardan dayak yemiş gibi oldum. Bir de gidonu saçma derecede geniş, hiç alışamadım. Lakin "şehir içi haytalık yapayım, motorun şekli şemali de güzel olsun, Ducati Türkiye grubunun bir parçası olayım, motor da az biraz kuvvetli olsun, kimsede de olmasın" diyen adam da Scrambler'ı almalı. İlandaki motorun fiyatı bence de makul. İş, biraz kullanıcının ne istediğine, ne beklediğine bakıyor.

Son olarak Scrambler çok ısınıyor, öyle böyle değil. Aynı motora artçı da oldum, elimde yazlık eldivenle arka tutamaçları tutamadım, manyak bir ısı var.
Emin ol aydından izmire geri dön deseler Selatin tünelinde düşer kalırdın sırt ağrısından..
Yol motoru değil ki ..
Bizim tabirimizle pastaneci motoru..
Gitceksin küçükparka 2 aragazlı tur atçan, sonra üniversite kafeye oturacan.. Kısmetini bekleyecen..
Kısmet gelirde hadi yardıralım derse boku yedin :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

guzel noktalar. desmo gercekten yuksek.
reddit te 13.000 usd lik alete henüz 18k da lastik dahil 3200 usd bakım ücreti odeyen adamın yazısını okuyunca satmaya karar verdik.

türkiye de çok daha uygun gerçi bu rakamlar.
ama şu fiyat cok uygun ..nx500 e her türlü tercih edilir.
Kendin bakım maliyetinin yüksekliğinden şikayet ediyorsun, satmaya karar veriyorsun ,
Ama haala her türlü tercih edilir diye övüyorsun...
Anlayamadık seni bir türlü :)

Emin ol aydından izmire geri dön deseler Selatin tünelinde düşer kalırdın sırt ağrısından..
Yol motoru değil ki ..
Bizim tabirimizle pastaneci motoru..
Gitceksin küçükparka 2 aragazlı tur atçan, sonra üniversite kafeye oturacan.. Kısmetini bekleyecen..
Kısmet gelirde hadi yardıralım derse boku yedin :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kendin bakım maliyetinin yüksekliğinden şikayet ediyorsun, satmaya karar veriyorsun ,
Ama haala her türlü tercih edilir diye övüyorsun...
Anlayamadık seni bir türlü :)
çok güzel motor ama bizi aştı bazı konular.yani neden bu kadar üzerime geliyosun alp ?

400.000 e alınmayacak bir motor mu scrambler ?

ewo

Ducati konusunda garip bir ön yargı var 😂
5 senedir ducati scrambler kullanıyorum.

yıllık yağ bakımlarını zaten kendim yapıyorum.
işten dolayı çok fazla gezme fırsatım yok fakat yıldan dolayı kayış ve rulman değişmesi gerekti (yarı desmo) 'çünkü km henüz 12.500 lerde. Çok km olmamasının sebebi ikinci bir motosiklet daha olması olabilir aynı zamanda.

yetkili bir serviste yarı desmo yapıldı
tüm sıvılar, ıvır zıvır bir sürü şey kontrol edildi. ön amortisör keceleri patlamıştı onlar değişti ve aklıma gelmeyen şeyler.
toplam ödediğim meblağ 800 euro gibi bir şeydi geçen baharda.

şimdi 4 veya 5 sene kaç yılda birdi tam hatırlamıyorum yağı filtreleri ıvır zıvır her şeyi ben değiştirerek kullanacağım ve sonra desmo ya girecek. inanın bu geçen zamanda ödenen meblağ çok mide bulandırıyor
en azından durum benim için böyle.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
çok güzel motor ama bizi aştı bazı konular.yani neden bu kadar üzerime geliyosun alp ?

400.000 e alınmayacak bir motor mu scrambler ?
Güzel motordur..Orasını tartışmıyoruz ki zaten..
Ben tarzını sevmem.
Bir başkası masrafını sevmemiş..
Bir başkası ithal edeni sevmemiş..,
Bir başkasını rüzgar maymun etmiş..
Bu ekonomik koşullarda alınmayacak motor evet..
Mesela ben hep mercedes 190 2.3 isterdim hep..
Alınmayacak araba mı ?..
Ama gel gelelim parçası uzaymekiğinin parçasından pahalı...
O da bulursan..
Ama çok zengin olursun alırsın bakkala gidersin falan.. Ona da kimse bişey demez..
Havan da olur..Adama bak dukatiyle bakkala geliyor, kim bilir geziye neyle gidiyor diye :)

Motosikleti
cbf 150
Yarı desmo nedir?? Ya desmo vardır yada yoktur abicim orda eşek gibi kayış var ve bir kaşta komponenent hepsi biribiriyle senkron çalışır bence seni yarı düdük havası yapmışlar. 800 euro nedir benim kamyonun bakımı o kadar değil

bütün modern scramblerlar naked'lardan aklama paklama olduğu için bu tiplerle scrambler işine girmek bana ''endişeli gözüken adam'' hali veriyor ama en azından birini seçseydim japon olanını seçerdim çünkü japon binevi daha yavaş can verir

modern scrambler'larda ne gereken geometri ne uzatılmış çatal ne birşey var ... belki aralarından en scrambler royal enfield'ın scam 441 modeli onun sebebi de baz olarak himalayanı kulanması ...

şekil için alınıyo ise tabi o iş farklı ama ''scrambling'' yapılacaksa budur

Motosikleti
Ns200 15"
Mesela ben hep mercedes 190 2.3 isterdim hep..
Alınmayacak araba mı ?..
Ama gel gelelim parçası uzaymekiğinin parçasından pahalı...
O da bulursan..
M102 Motorun parçası bulunmaz olur mu abi, Cosworth dersen ayrı ama genel olarak bulunmayan bir parçası yok. Orijinal gaz pedalı bile bulunuyor bu arabaların, biraz pahalı ama taktığınız günden itibaren bir insan ömrü gitme garantisi gibi bir şey var özellikle yıldızlı dediğimiz orijinal parçalar.

ewo

Yarı desmo nedir?? Ya desmo vardır yada yoktur abicim orda eşek gibi kayış var ve bir kaşta komponenent hepsi biribiriyle senkron çalışır bence seni yarı düdük havası yapmışlar. 800 euro nedir benim kamyonun bakımı o kadar değil
evet tabiiki en doğruyu sen biliyorsun 😂
tartışmaya gerek bile yok.

Motosikleti
CB750A
Tipi çok güzel motorun.
Aralıkta 210k da Bornovadan ilanı vardı. o fiyatlara düşeceksen gideri var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar