Ducati Scrambler varken Honda Nx500 almak!

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok basit bunun açıklaması. Bilmediğine emin misin?

Dünya'nın her yerinde, Bologna'da bile NX500 Scrambler'dan fazla satacaktır. Doğal olarak zaten NX500'ün talebi daha yüksek olacak yani. İki model bazındaki kıyasın yanı sıra Honda da her zaman Ducati'den fazla talep görecektir. Bologna'da bile evet.
Bak daha Edirne'den girmedik. Girdikten sonra 81 ilin kaç tanesinde gönül rahatlığı ile Ducati sürülebilir? 10? Honda için bu sayı heralde 70 falandır. İki motorun işletme maliyetleri arasındaki fark yıllık %50'den az olacak mı sence? Bunun üstüne Türkiye'de Avrupa üretimi motorlarla ilgili insanların sayacağı kimi mantıklı kimi mantıksız dezavantajlardan sonra gerçekten şaşırıyor musun?

Açın şunun hesabını artık ya.. Yine lağıma döndü forum zaten.

forum neden lağıma döndü biraz acabilir misin ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kamyoncu arkadas şimdi gelip 91 de moskovadaydım ulan derse ?

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Ducati konusunda garip bir ön yargı var 😂
5 senedir ducati scrambler kullanıyorum.

yıllık yağ bakımlarını zaten kendim yapıyorum.
işten dolayı çok fazla gezme fırsatım yok fakat yıldan dolayı kayış ve rulman değişmesi gerekti (yarı desmo) 'çünkü km henüz 12.500 lerde. Çok km olmamasının sebebi ikinci bir motosiklet daha olması olabilir aynı zamanda.

yetkili bir serviste yarı desmo yapıldı
tüm sıvılar, ıvır zıvır bir sürü şey kontrol edildi. ön amortisör keceleri patlamıştı onlar değişti ve aklıma gelmeyen şeyler.
toplam ödediğim meblağ 800 euro gibi bir şeydi geçen baharda.

şimdi 4 veya 5 sene kaç yılda birdi tam hatırlamıyorum yağı filtreleri ıvır zıvır her şeyi ben değiştirerek kullanacağım ve sonra desmo ya girecek. inanın bu geçen zamanda ödenen meblağ çok mide bulandırıyor
en azından durum benim için böyle.
Arkadaşım uzun zaman Ducati kullandı, sonra Hayabusaya geçti. Asla Ducati almam diyordu bir daha. Ama Korlasa gidince çocuğu kandırmışlar yine :) Bir tane de 2. El 700 liraya Multistrada V2S aldı. Desmosu için 85000 istendi.
Fıkra mı Korku filmi mı bilmiyorum ama gerçek olduğunu biliyorum.

Arkadaşım uzun zaman Ducati kullandı, sonra Hayabusaya geçti. Asla Ducati almam diyordu bir daha. Ama Korlasa gidince çocuğu kandırmışlar yine :) Bir tane de 2. El 700 liraya Multistrada V2S aldı. Desmosu için 85000 istendi.

bi dk abi.
bazı konulara açıklık getirelim.
O desmonun içinde lastik ve zincir dişli set var mı yok mu ? yuzde 90 olmalı.

bunları düşersen zaten 65.000 tl falan olur ki o da ducati için normal.
Bilmiyenler olabilir, Ducati motorların Ferrari sidir. Bütün dünya bunu böyle bilir.

Ferrari nin bakımı tabiki bir civic, megane fiyatında olmaz.

ayrica, desmo da değişen parçalar ile motor sıfır gibi bişey oluyor.bayiden yeni alınmış motor kondusyonunda oluyor.

özetle; biraz pahalı evet ama alınan zevke ve imaja bence değer.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Desmo'nun biraz da adı çıkmış, Bakım dünyasında marka olmuş. Muhtemelen bir Japon'u da servis manueline göre tam anlamıyla bakım yaptırsan aynı paralara denk gelecektir. Ha Ducati tek seferde o parayı alıyor, Japon da vadeye yayıp ara ara alıyor gibime geliyor.

Motosikleti
cbf 150
forum neden lağıma döndü biraz acabilir misin ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kamyoncu arkadas şimdi gelip 91 de moskovadaydım ulan derse ?

yiğenim ben berlin duvarı yıkıldığında o tuğlalardan birini cebine atmış adamım, gorbaçovun kafasındaki leke nasıl oldu sanıyorsun. kiremit attım ona konserde.

ewo

fatura içeriğine bakmak lazım neler var diye merak ettim doğrusu ama savunulacak bir kısmı yok 😬

mesela diğer motosikletim olan vespa nın 10k km bakımı muhtemelen yaz başına kadar gelir. servisi arayıp fiyat almadım çünkü garantisi bitti. Ducati gibi nazlı bir motor olmadığını düşündüğüm için servise gitmeden parçaları kendim değiştirir veya yerel bir tamircide hallederim.

bakım listesi
bunlarla işi halledeceğim.

konu saptığı için başlığı açan arkadaşın affına sığınarak merak ettiğim bir konu var.

orta veya büyük cc japon motosikletleri ağır diye tabir edilen bakimlarda serviste nasıl ücretler ödüyor?

mesela otomatik vites Honda lar ileride nasıl bir debriyaj ücreti ödeyecek? hiç örneği var mı? gerçekten bilmediğim için soruyorum.

Son düzenleme:
fatura içeriğine bakmak lazım neler var diye merak ettim doğrusu ama savunulacak bir kısmı yok 😬

mesela diğer motosikletim olan vespa nın 10k km bakımı muhtemelen yaz başına kadar gelir. servisi arayıp fiyat almadım çünkü garantisi bitti. Ducati gibi nazlı bir motor olmadığını düşündüğüm için servise gitmeden parçaları kendim değiştirir veya yerel bir tamircide hallederim.

bakım listesi

konu saptığı için başlığı açan arkadaşın affına sığınarak merak ettiğim bir konu var.

orta veya büyük cc japon motosikletleri ağır diye tabir edilen bakimlarda serviste nasıl ücretler ödüyor?

mesela otomatik vites Honda lar ileride nasıl bir debriyaj ücreti ödeyecek? hiç örneği var mı? gerçekten bilmediğim için soruyorum.

selam ewo,

140.000 km dir tek elden bir honda kullanıyorum.

bizde ağır bakım diye bişey yok. servise bunu iki kere sordum. yav gelip duruyorum size hava ve yağ filtresi dışında bişey değiştirmiyonuz nasıl iş bu dediğimde güldüler bana.

bujı değiştiriyoruz en ağır işlem bu. :)

dct hiç kullanmadım ama efsane bir adam var varahannes diye, 550.000 km dir africa dct kullanıyor bu şahıs.
pdf i var sitesinde, açıp okudum dct ile ilgili değişen hiçbişey yoktu.

230.000 km de benzin pompası bozulmuş ama.

Motosikleti
Forza 250

bakım listesi

Beraber çalıştığım bir abi var 2002 veya 2003 model bir afrikası var model XRV750 AT(model yılını sallıyor olabilirim o civarlar),Orta Asya ve Orta Doğu turu yapmış bu motorla değişen tek şeyingenel sarf malzemeleri olduğunu söylemişti sadece şimdiye kadar.(lastik,yağ,filtre,balata,buji) Sanırsam o yüzden Hondanın yüksek hacimli yol motorlarında arkadaşın dediği gibi bir ağır bakım yok.

• Beğen
Tepkiler: ewo
Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Scrambler tarzı motosikletler bekâr isen ve/veya keyif amaçlı 2. motor olarak alınan motorlardır da ondan.
Ülkemizde insanların öncelikleri 1️⃣ Az Yakması, 2️⃣ Piyasası Olması 3️⃣ Kullanışlı/Çok Amaçlı (Günlük ulaşım, şehirler arası yolculuk, artçılı-yüklü yolculuk vs.) olduğu için keyfine pek para harcayamıyorlar.
İnsanların 2. veya 3. motor alacak gücü olsaydı ve distribütör ilgili olsaydı onun da piyasası olurdu.
O yüzden ya tutkuyla Ducati Scrambler'a aşık olup senelerce hatta ömürlük bineceksen alırsın ya da zenginsen.

Bende Triumph Street Twin var, hurda olana kadar binmek için aldım evladiyelik motorum, çok da severek biniyorum, gittiği yere kadar da bineceğim.
Ama tanıdığın usta yoksa Korlas ve yetkili servisleri para anlamında öpüyorlar. Muhteşem işçilikleri olduğu da söylenemez.
Aksesuar desen çok pahalı. Ülkede bu motorlara yan sanayi aksesuar yapan firma yok. GP kompozite mail attım parası neyse verelim şunu yapar mısınız diye yapamayız dediler. Başka yer buldum yaparız dediler sonra iletişim kurmaya çalışıyorum bu sefer geri dönüş yapmıyorlar. Geçen sene Aralık'ta Korlas'tan bir arka çanta demiri sipariş verdim hala gelmedi. Artık sormayı bıraktım onların da aramaya niyeti yok zaten. Nitekim Temu'dan ucuz koton bir yan çanta aldım onlarla idare edeceğim.

Yani demem o ki, piyasasının olmaması, aksesuar bulunmaması, distribütörün Korlas olması sebeplerinden alıcı kitle az olduğu için ucuza gidiyor.
Yoksa efsane motorlar (bana göre), sürüş keyifleri muazzam.
Triumph bilmem ama Ducati kesinlikle ve kesinlikle evladiyelik motor olamaz yapısı gereği.
bi dk abi.
bazı konulara açıklık getirelim.
O desmonun içinde lastik ve zincir dişli set var mı yok mu ? yuzde 90 olmalı.

bunları düşersen zaten 65.000 tl falan olur ki o da ducati için normal.
Bilmiyenler olabilir, Ducati motorların Ferrari sidir. Bütün dünya bunu böyle bilir.

Ferrari nin bakımı tabiki bir civic, megane fiyatında olmaz.

ayrica, desmo da değişen parçalar ile motor sıfır gibi bişey oluyor.bayiden yeni alınmış motor kondusyonunda oluyor.

özetle; biraz pahalı evet ama alınan zevke ve imaja bence değer.
Aynen öyle, Ducati = Ferrari. Ferrari de çok nazlı, çok problemli bir araçtır.
Alınır mı? Param olsa da alsam.
Bu başlıkta da söylediğim gibi, tamamen duygusal bir anıma denk gelirse bir tane Streetfighter V2 alır, birkaç bin km biner, sonra da vedalaşırım.
MV Agusta Superveloce 800 için de aynı şeyi söyleyebilirim.
Ducatiyi satarsın ama MV yi ne zaman satarsın orası muamma.

Motosikleti
Ns200 15"
Yurt dışında Ducati ile forumlarda millet ayı gibi kilometre yapıyor, tabi maliyetler bize göre ucuz olduğu yürütebiliyorlar.

O ağır bakımları yapılmayan Japon motosikletleri tepeden tırnağa elden geçsin ardından kullanın aradaki farka şaşırırsınız, piyasadaki bir çok yüksek kilometreli Japon motosikletler hakkı ile performans vermediğine eminim. :)

• Beğen
Tepkiler: ewo
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
cbr 1000rrr varken millet neden africa twin alıyor yav

Motosikleti
D400
Adventure kulanan adam da ne biliyim, kıvrılan pipetle pembe kokteyl filan da söyler bara gidince.

ss kullanıcıları :D

Flight-Club-64764d5668bd2-768x432.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar