Doğru lastik basıncı nasıl olmalı?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İşin iki yüzü var aslında.

Birincisi tamamen işsizlikten, nerd'lükten meraktan. Nitrojenin ne kadar enerji yüklü olduğu, saf(!) nitrojenle sıradan hava arasında enerjiye nasıl bir tepki verildiği falan gibi pratikte çözümü zor yerlere kadar merak edilebilir. Sıcaklık konusuna gireceksek ısıyı üreten şey de tek değil, karkasın ısınması başka, kauçuğun ısınması başka. Yani manyak gibi çamurluklara 3 tane kızıl ötesi sensör koyup lastik yüzey sıcaklığını ölçsek dahi birebir aynı sıcaklıkta farklı davranan lastikler görmemiz son derece olağan.
En nihayetinde bir sürüş için bu kadar detaylanmaya elbette hiç gerek yok, hatta öyle kalibre bir pompa taşımaya onu bunla karşılaştırmaya falan filan da gerek yok. Benim Xiaomi pompa yaklaşık 1psi fazla gösteriyor, kalibrasyonu kontrol edilen bir cihazla karşılaştırınca. Bu farkın 0,2 bar (3psi) olduğunu düşünelim, müthiş kaçık di mi? Ne fark eder? Lastik havası zaten kişinin seçtiği lastikten sürüş türüne kadar bir sürü parametreyle belirlemesi gereken bir şey. Şimdi ben 2.3-2.3 ile mutluysam, benim pompam el yükseltiyorum 0,3bar fazla gösteriyorsa ben zaten ön lastiği o pompaya güvenip 2.0 bar yaptığımda bir gariplik hissedeceğim. Bunu ister kalibre pompa ile karşılaştırıp ister hissiyatımla deneyerek düzelttiğimde pompada 2,6 bar gördüğümde konu tamam olacak. Halka açık yollarda olmayacak şekilde gazlıyorsam veya piste çıkıyorsam, orada zaten bunlar rakamın kaç olduğundan ziyade lastikteki yaralanmalara ve hissiyata odaklı olduğundan, ben pompada 3.5 bar okuyor da olsam lastik doğruysa motor istediğimi yapıyorsa konu kapanmış oluyor. Tabii ki bu ideal senaryo değil, ilk fark ettiğinde şaşırırsın da bu böyle yürümez değil.
Yani konu dediğine geliyor, bu kadar bıkbıklanacak bir şey yok. Daha lastik basıncıyla ilgili 10 paragraf da yazabilirim işsizlikten, ama hiç bu kadar kafa ütülenecek durumlara girmeye gerek yok. Sür, hissiyatına ve lastiğin durumuna bak, ona göre gerekeni yap yallah.

İşin ikinci yüzü daha tatsız malesef. Gençken daha çok uğraşırdım, şimdi acıyıp üzülüp bakmamayı tercih ediyorum.
45 Yaşında adamım, lastiklere nitrojen basıldığını ilk defa duydum, yeni öğrendim.

Doğrudur. "Soğuk" ne kadar soğuk, ben bir yerde standardını okumadım, bilen varsa yazarsa öğrenmiş oluruz. (20 C derece ?)
Kaba kabül şudur, 10 derece altında performans düşmeye başlar ve 7 derece altında tutuş çok kötüleşir, kabaca artık çöp kategorisine girer.
Şimdi tabii burada tutuş biter çöp olurdan ne anlamak gerektiğine bağlı. Usul usul sürersen, senin sakinliğine rağmen kontrolün dışında önüne atlanması falan filan gibi şeyler olmazsa yani ani fren yapmazsan bir şey olmaz. Zeminde kar yoksa yoluna devam edersin tabi. O yüzden bu tutuş biterin anlamını doğru anlamak lazım.

Motosiklet lastikleri için de aynı şekilde 10 derece ve 7 derece kabul görmüş rakamlar. Yalnız şöyle bir durum var, motosiklet lastiklerindeki hamur seçenek genişliği otomobilden biraz daha fazla. Otomobiller daha gönlük hayatın parçası ticari ürünler oldukları için lastiklerinin özellik paleti de biraz daha geniş çerçevede, motosiklet lastiklerinin mutlu olduğu alanlar daha dar. Özellikle supersport lastikleri 10 derece havada da cidden daha zor ısınırlar. Sıcaklık artık buraların altına indiği zaman "kış lastiği" özelliği taşıyan lastikler iş görmeye başlar. Bu da M+S sertifikası ile olacak iş değil, Scorpion Rally M+S sertifikalı bir lastik, ve sertifikasının söylediği de zeminin gevşekliği ile alakalı. Kabaca koca koca ve arası açık dişler, gevşek zeminlerde dibe ulaşarak tutuş sağlar.

Şimdi bu lastik ile 1-2cm kar birikmesi olan bir yolda sürmeye çalışalım bakalım ne olacak. Hamur taşa döner, o dişler değdikleri asfalta tutunamazlar. O yüzden kışın motosiklet sürmek için M+S sertifikası arayıp Scorpion Rally almaya kalkmazsın, kış sertifikası arar Heidenau K62S bakarsın, K66 bakarsın. Bu lastiklere bakarsak da konunun dişlerle falan alakası olmadığını anlıyoruz. Ancak bu kış lastikleri çok çok az bulunan bir şey, Anlas'ınki de bu yüzden bu kadar popüler zira karda motosiklet sürmek zaten çok tabu bir konu. Karda offroad bambaşka bir mesele, bu M+S offroad lastikleri ile yapılır, hiç bir dediğim bununla alakalı değil. Ama karda şehir sürüşü veya aşırı soğukta şehir sürüşü başka bir şey. En son baktığımda Michelin "karda motor sürülmez o yüzden öyle lastik üretmiyoruz gardaş" diyordu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

45 Yaşında adamım, lastiklere nitrojen basıldığını ilk defa duydum, yeni öğrendim.
Duymamak senin hanene kar yazar, snake oil :)

Teoride iş görür.
Sıcaklığa tepkisi daha az olduğu için aşırı ısınma/fazla basınca ulaşma riskini azaltır. Bir de mevsimsel değişimlere tepkisi daha azdır. Hava soğudu lastik indi kısmı daha az olur yani.
Daha büyükçe arkadaşlar oldukları için yattığı yerdeki kayıp daha azdır.
Havadaki nemi içermediği için jant korozyonuna falan daha az destek atar. Peki jant korozyonu gören var mı? :D

Bunlara bakıp nitrojen mi bastım? işim olmaz ya :D

Son düzenleme:
Motosikleti
1250 trofi
el kitabı ne diyorsa onun psi olarak 1-2 fazlasını basarım, sonuçta arka çanta kullanan 90 kg sürücüyüm, ekipmanla belki 100kg oluyorumdur.

Isınma işinde de çok fark görmedim, örneğin yazın yola çıkarken 2.4 bar olan değer 2.5 olur zaten, onun için ne kadar ısındı vs fazla takılmayın. Lastik hava basıncınız çok aşağı ya da yukarı değerlerde olmadığı sürece yol koşullarında anlamlı bir etkisi olmaz.

Nitrojen de hikayenin daniskası, havada zaten %80 azot var, evet azota nitrojen diyince daha havalı oluyor kitliyolar fahiş fiyatı. :)

Motosikleti
1190 ADV

Atmosferdeki havanın %78i nitrojen zaten :) Bildiğim kadarıyla molekülleri diğer gazlardan daha büyük olduğu için %100 nitrojen(azot) basıldığında jant lastik arasından kaçma ihtimali daha az. Birde daha kararlı, yani sıcaklıktan vs daha az etkilenir. Başka da bir esprisi yok.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Kaba kabül şudur, 10 derece altında performans düşmeye başlar ve 7 derece altında tutuş çok kötüleşir, kabaca artık çöp kategorisine girer.
Şimdi tabii burada tutuş biter çöp olurdan ne anlamak gerektiğine bağlı. Usul usul sürersen, senin sakinliğine rağmen kontrolün dışında önüne atlanması falan filan gibi şeyler olmazsa yani ani fren yapmazsan bir şey olmaz. Zeminde kar yoksa yoluna devam edersin tabi. O yüzden bu tutuş biterin anlamını doğru anlamak lazım.

Motosiklet lastikleri için de aynı şekilde 10 derece ve 7 derece kabul görmüş rakamlar. Yalnız şöyle bir durum var, motosiklet lastiklerindeki hamur seçenek genişliği otomobilden biraz daha fazla. Otomobiller daha gönlük hayatın parçası ticari ürünler oldukları için lastiklerinin özellik paleti de biraz daha geniş çerçevede, motosiklet lastiklerinin mutlu olduğu alanlar daha dar. Özellikle supersport lastikleri 10 derece havada da cidden daha zor ısınırlar. Sıcaklık artık buraların altına indiği zaman "kış lastiği" özelliği taşıyan lastikler iş görmeye başlar. Bu da M+S sertifikası ile olacak iş değil, Scorpion Rally M+S sertifikalı bir lastik, ve sertifikasının söylediği de zeminin gevşekliği ile alakalı. Kabaca koca koca ve arası açık dişler, gevşek zeminlerde dibe ulaşarak tutuş sağlar.

Şimdi bu lastik ile 1-2cm kar birikmesi olan bir yolda sürmeye çalışalım bakalım ne olacak. Hamur taşa döner, o dişler değdikleri asfalta tutunamazlar. O yüzden kışın motosiklet sürmek için M+S sertifikası arayıp Scorpion Rally almaya kalkmazsın, kış sertifikası arar Heidenau K62S bakarsın, K66 bakarsın. Bu lastiklere bakarsak da konunun dişlerle falan alakası olmadığını anlıyoruz. Ancak bu kış lastikleri çok çok az bulunan bir şey, Anlas'ınki de bu yüzden bu kadar popüler zira karda motosiklet sürmek zaten çok tabu bir konu. Karda offroad bambaşka bir mesele, bu M+S offroad lastikleri ile yapılır, hiç bir dediğim bununla alakalı değil. Ama karda şehir sürüşü veya aşırı soğukta şehir sürüşü başka bir şey. En son baktığımda Michelin "karda motor sürülmez o yüzden öyle lastik üretmiyoruz gardaş" diyordu.
Simdi diyorsun ki üretici lastigin üzerine Camur + Kar icin üretilmistir yazar ama o lastik karda, hatta kara bile gerek yok sogukta dahi ise yaramaz . Yani sen oturdugun yerde buna karar verdin diye hepimiz üreticinin beyanini yalan sayip sana inanacagiz öyle mi sevgili adi sani belli olmayan sahte bir nick arkasina saklanarak ahkam kesen ulu bilge kisi.
Her zaman sordugum gibi yine soracagim ama sen yine dansoz kivrakligi ile laf oyunlari yapip kacmaya calisacaksin.
M+S ibareli "bazi" lastiklerin sogukta ise yaramadiklarina dair yapilmis bilimsel bir calisma deney vs varmidir. Nerede yayinlanmistir. ????
Karda off road yaparken ise yarayan M+S lastik neden asfaltta tasa dönüyor ?? bunu kim söylüyor ? nerede nasil deneyimlenmis ???

Azicik kafaniz calissa , tavan yapmis egolarinizla kendinizi yüceltme pesinde olmayip su foruma faydali olmaya calissaniz , konuyu bilen kisilere satasmak , ak dediklerine tezek demek yerine Anlas gibi asfaltta kullanima yönelik kis lastiklerinin sadece hamurlarindan dolayi degil , dis yapilarindaki farkliliktan dolayi kaba disli olarak tabir edebilecegimiz diger M+S lastiklere göre "SADECE ASFALTTA" daha basarili oldugunu anlatabilirdiniz.

Bu lastikler arasindaki fark hamur degil , Kar icin yapilmis bir lastik ki buna Scorpion Rally de dahildir yazlik lastiklere göre sogukta hala yumusak kalabilirler. Bunun aksini ispatlayan bir bilimsel veri sunamiyorsan hic cevap verme zahmetine girisme . Senin yada cevrendeki üc bes bilirbilmezbilirkisinin kisisel tecrübeleri hicbir deger ifade etmiyor.

Üslubumla ilgili elestirilere hic girme , siz aptal aptal konustukca ben üslubumu dahada sert hale getirecegim .

Verdiginiz yanlis ve aptalca bilgilerle insanlara zarar veriyorsunuz .

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu lastikçilerin fazladan para koparmak için bir kolpası. Türkçe olarak Azot demiyorlar da "Nitrojen" diyorlar daha teknik dursun daha ikna edici olur diye. Oysa havanın %80'i azot zaten, içine saf azot basınca lastiğin içinde önceden kalan havayla karışıp %90 küsür azot olmuş olsa ne kadar farkedecek, hangi lastikçide lastikte önceden kalan havayı tamamen boşaltıp sonra saf azot ile doldurabilecek ekipman var, öyle bir ekipman var mıdır bilmem, formula 1 yarışlarında bile yoktur herhalde.

Nitrojen ucuz bir gaz, kimi gazaltı kaynak işlerinde daha pahalı olan soygazlar yerine kullanılıyor mesela, maksat ortamda oksijen olmasın da işlem sırasında oksitlenme olmasın diye. Ya da gıda sektöründe cips paketi gibi ambalajlara basılıyor oksijen olmasın böylece daha geç bozulsun diye.

Üslubumla ilgili elestirilere hic girme , siz aptal aptal konustukca ben üslubumu dahada sert hale getirecegim .
Seni takan olursa getirirsin. Yallah.
Ne yazdığından haberin var ne okuduğundan. Önce kaçak göçek hakaret et, sonra kalk kış için hazırlanmamış hamurun sertleştiğine dair bilgi belge iste. Manyağa bak, senin elinde bilgi belge var mı? Yok. Ne, üretici böyle demiş.
Ulan üreticilerin bu söylemi yanlış anlama yol açıyor diye AB bu konuda düzenlemeye gidip M+S ile snowflake'i ayırdı zaten.

Sudoku bundan sonra sudoku.
Komünizm büyük tehlike.
Türkiye kendine yeten 7 ülkeden biri.
Yallah.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Bu lastikçilerin fazladan para koparmak için bir kolpası. Türkçe olarak Azot demiyorlar da "Nitrojen" diyorlar daha teknik dursun daha ikna edici olur diye. Oysa havanın %80'i azot zaten, içine saf azot basınca lastiğin içinde önceden kalan havayla karışıp %90 küsür azot olmuş olsa ne kadar farkedecek, hangi lastikçide lastikte önceden kalan havayı tamamen boşaltıp sonra saf azot ile doldurabilecek ekipman var, öyle bir ekipman var mıdır bilmem, formula 1 yarışlarında bile yoktur herhalde.

Nitrojen ucuz bir gaz, kimi gazaltı kaynak işlerinde daha pahalı olan soygazlar yerine kullanılıyor mesela, maksat ortamda oksijen olmasın da işlem sırasında oksitlenme olmasın diye. Ya da gıda sektöründe cips paketi gibi ambalajlara basılıyor oksijen olmasın böylece daha geç bozulsun diye.

Motosikleti
Seni takan olursa getirirsin. Yallah.
Ne yazdığından haberin var ne okuduğundan. Önce kaçak göçek hakaret et, sonra kalk kış için hazırlanmamış hamurun sertleştiğine dair bilgi belge iste. Manyağa bak, senin elinde bilgi belge var mı? Yok. Ne, üretici böyle demiş.
Ulan üreticilerin bu söylemi yanlış anlama yol açıyor diye AB bu konuda düzenlemeye gidip M+S ile snowflake'i ayırdı zaten.

Sudoku bundan sonra sudoku.
Komünizm büyük tehlike.
Türkiye kendine yeten 7 ülkeden biri.
Yallah.
Tamamdir icindeki gercek ego böyle etrafa sacildi. Verecek cevabin olmayinca kendi gercegine döndün .

Sudoku severim , komünizm mi kaldi Cin e bak en büyük kapitalist oldu , Türkiye senin anlayamayacagin kadar degerli . Yallah arapca kökenli bir kelime , ben kullansam ne yobazligimi birakirdiniz ne de yandasligimi .

Onu bunu birak da youtube a yükledigin videolari kaldirip önce motosiklet kullanmayi ögren. Coluk cocugu kandirabilirsin ama isi bilen adamlarin maskarasi oluyorsun haberin olsun :cool:

Motosikleti
1190 ADV
Tamamdir icindeki gercek ego böyle etrafa sacildi. Verecek cevabin olmayinca kendi gercegine döndün .

Sudoku severim , komünizm mi kaldi Cin e bak en büyük kapitalist oldu , Türkiye senin anlayamayacagin kadar degerli . Yallah arapca kökenli bir kelime , ben kullansam ne yobazligimi birakirdiniz ne de yandasligimi .

Onu bunu birak da youtube a yükledigin videolari kaldirip önce motosiklet kullanmayi ögren. Coluk cocugu kandirabilirsin ama isi bilen adamlarin maskarasi oluyorsun haberin olsun :cool:

Sanırım diğer yorum yapanların anlatmak istediği şey zemin ve sıcaklık aynı şey değildir gibisinden. Aksini iddia ediyorsanız All Season lastikler ile All Terrain lastikler arasında ne fark var sizce ?

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Lassa bu konuya şöyle yazmış.
https://www.lassa.com.tr/m-s-lastik-nedir-kis-lastigi-yerine-gecer-mi#:~:text=M%2BS%2C%20%C4%B0ngilizce'deki,d%C3%B6rt%20mevsim%20ko%C5%9Fullar%C4%B1nda%20da%20kullan%C4%B1labilir.

1 - Karlı dağ
Lastiğinizin üzerinde 3 zirveli dağ kar tanesinden oluşan bir logo olabilir. Bu, üç zirveli dağ kar tanesi veya 3PMSF etiketidir: kar veya kış lastikleri için en yeni standarttır. Bu şekilde işaretlenmiş lastikler için objektif bir test olduğundan bu lastikler minimum düzeyde kış performansı güvencesi sunar. Lastiğinizdeki bu logo, örneğin bunun kayak merkezleri gibi yönetmelik kapsamındaki bölgelere erişmek için tavsiye edilen ekipman olarak kabul edilmesini sağlar.
m s 3pmsf

2 - M+S ibaresi
Bazı lastikler, dört mevsim ve kış lastikleri de dâhil olmak üzere lastik yanaklarında M+S ile işaretlenmiştir. Bu harfler sadece "Çamur" ve "Kar" ifadelerini ifade eder ve lastiğin üreticiye göre “kar” lastiği olduğunu gösterir. Bununla birlikte kış koşullarında sadece M+S işareti bulunan lastikler, düzenleyici testlerine tabi değildir.
Sadece “3PMSF" işaretli lastikler, karlı zeminde kullanım için özel olarak tasarlanarak ve objektif testlerde tüm gereklilikleri yerine getirerek gerçek kış performansını garanti eder.

Kış sertifikalı lastiklerde (M+S ve/veya 3PMSF işareti) hız kapasitesi orijinal yaz lastiklerinden daha düşük olabilir. Bu nedenle, kış lastikleri takılıyken araç hızı gerektiğinde buna göre sınırlandırılmalıdır. Bazı ülkelerde, örneğin aracın teorik hız sınırının lastiklerin hız limitinin üzerinde olabildiği durumlarda, aracın içinde sürücü tarafından açıkça görülebilen bu düşük hızı gösteren bir etiket gerekebilir.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ilgili dökümanda da M+S lastiklerin hamurlarinin kisa özel oldugu acikca belirtilmis ve extrem kosullar söz konusu olmadigi sürece bu lastiklerin gayet uygun secim oldugu acikca belirtilmis.

Bilgilendirme icin tesekkür ederim

Sanırım diğer yorum yapanların anlatmak istediği şey zemin ve sıcaklık aynı şey değildir gibisinden. Aksini iddia ediyorsanız All Season lastikler ile All Terrain lastikler arasında ne fark var sizce ?
Mesajinizda da belirttiginiz üzere all season lastikler belli sinirlar arasinda her isida , allterrain lastikler ise yine belli sinirlar dahilinde her zeminde anlamina gelmektedir. Extrem kosullar her iki tipteki lastiginde konusu degildir . Ne all season bir lastikten pistte pist lastigi kadar performans alabilirsiniz ne all terrain lastik ile hard enduro da maximum performans bekleyebilirsiniz.
Asagidaki linkte All Terrain lastik hakkinda bilgilereulasabilirsiniz.

All Terrain lastikler

Son düzenleme:
Motosikleti
1190 ADV
Simdi diyorsun ki üretici lastigin üzerine Camur + Kar icin üretilmistir yazar ama o lastik karda, hatta kara bile gerek yok sogukta dahi ise yaramaz . Yani sen oturdugun yerde buna karar verdin diye hepimiz üreticinin beyanini yalan sayip sana inanacagiz öyle mi sevgili adi sani belli olmayan sahte bir nick arkasina saklanarak ahkam kesen ulu bilge kisi.
Her zaman sordugum gibi yine soracagim ama sen yine dansoz kivrakligi ile laf oyunlari yapip kacmaya calisacaksin.
M+S ibareli "bazi" lastiklerin sogukta ise yaramadiklarina dair yapilmis bilimsel bir calisma deney vs varmidir. Nerede yayinlanmistir. ????
Karda off road yaparken ise yarayan M+S lastik neden asfaltta tasa dönüyor ?? bunu kim söylüyor ? nerede nasil deneyimlenmis ???

M+S ibaresinin sıcaklıkla bağlantısı olmadan kullanılabildiğini biliyordunuz da, zemine göre lastikle sıcaklığa göre lastik farkını biliyordunuz da "killingroad" a niye bu kadar laf söylediniz ? Adam demiş ki M+S yazan lastikler karda çamurda dişli olmasından dolayı iş yapabilir ama soğuk havada asfalt zeminde tutuş sağlamaz. Burada yanlış olan nedir ?

Motosikleti
M+S ibaresinin sıcaklıkla bağlantısı olmadan kullanılabildiğini biliyordunuz da, zemine göre lastikle sıcaklığa göre lastik farkını biliyordunuz da "killingroad" a niye bu kadar laf söylediniz ? Adam demiş ki M+S yazan lastikler karda çamurda dişli olmasından dolayı iş yapabilir ama soğuk havada asfalt zeminde tutuş sağlamaz. Burada yanlış olan nedir ?
M+S ibaresinin sicaklikla alakasi olmadigini ben degil Killingroad söylüyor. :cool:

Önce yazilanlari en bastan bir okuyun neyin yanlis oldugunu göreceksiniz ...

Sevgilerimle

Motosikleti
1190 ADV
M+S ibaresinin sicaklikla alakasi olmadigini ben degil Killingroad söylüyor. :cool:

Önce yazilanlari en bastan bir okuyun neyin yanlis oldugunu göreceksiniz ...

Sevgilerimle

Söylediği mantıklı işte... Hem çamur hem karda gidebilen lastik soğuk havaya uygun anlamı taşımaz. Zemin şartına göre özellik barındırıyor. Ha siz diyorsanız ki kar soğuk olduğu için soğuk havada da iyi olur, yumuşak olur vs... Lastiğin tek başına yeterli olmadığı çamur yada kar zeminde zincir takıyoruz, zincir soğuk havada iyi olur diyebilir miyiz :)

Motosikleti
Söylediği mantıklı işte... Hem çamur hem karda gidebilen lastik soğuk havaya uygun anlamı taşımaz. Zemin şartına göre özellik barındırıyor. Ha siz diyorsanız ki kar soğuk olduğu için soğuk havada da iyi olur, yumuşak olur vs... Lastiğin tek başına yeterli olmadığı çamur yada kar zeminde zincir takıyoruz, zincir soğuk havada iyi olur diyebilir miyiz :)
Arkadas sakamisiniz siz yahu,

Hem camurda hem de karda gidebiliyor ama soguk hava icin uygun degil. Agustosta kar yagan bir memleket bulursaniz orada kullanin o lastigi o zaman .

Sirf cikintilik olsun diye forumu mesgul ediyorsunuz.

Motosikleti
1190 ADV
Arkadas sakamisiniz siz yahu,

Hem camurda hem de karda gidebiliyor ama soguk hava icin uygun degil. Agustosta kar yagan bir memleket bulursaniz orada kullanin o lastigi o zaman .

Sirf cikintilik olsun diye forumu mesgul ediyorsunuz.

Hem çamurda hem karda gidebilen bir lastiğin soğuk hava için uygun olmamasını anlayamıyorsan ya aklında sıkıntı vardır ya da niyetinde. Ayrıca Ağustos ayında kar yağması olağan üstü bir olay değil, Türkiye de bile sık sık görülen birşey. Dalga da geçemiyorsun :)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
M+S Lastik Hangi Araçlarda Kullanılır?

M+S lastikler binek araçlar için uygundur. Özellikle asfalt yolda sürdüğünüz binek aracınız için üzerinde M+S amblemi bulunan lastikleri tercih edebilirsiniz.

M+S lastikler ülkemizde yolcu ve yük taşımacılığı yapan hafif ticari ve ağır ticari araç statüsünde bulunan araçlar için 01 Aralık – 31 Mart tarihleri arasında kış lastiği olarak da kullanılabilmektedir.

Motosikleti
M+S Lastik Hangi Araçlarda Kullanılır?

M+S lastikler binek araçlar için uygundur. Özellikle asfalt yolda sürdüğünüz binek aracınız için üzerinde M+S amblemi bulunan lastikleri tercih edebilirsiniz.

M+S lastikler ülkemizde yolcu ve yük taşımacılığı yapan hafif ticari ve ağır ticari araç statüsünde bulunan araçlar için 01 Aralık – 31 Mart tarihleri arasında kış lastiği olarak da kullanılabilmektedir.
AB ülkelerinde 2024 e kadar M+S işaretli lastikler TÜM araçlar için kışlık kullanımda zorunluydu. 2024 den itibaren Alpin işareti bunun yerini aldı. Avrupalı abiler MT ye üye olamadıkları ve kıymeti kendinden menkul , bilirbilmezbilirkişilerimizin derin bilgilerinden faidelenemedikleri için yıllarca bize ÇAMUR ve KAR da kullanılan ama kesinlikle kış için uygun olmayan lastikleri kullandır mışlar. Almanya bizi kıskanıyor diyoruz inanmıyorsunuz 🤣🤣🤣🤣🤣

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar