arkadaşlar,
motora ait yedek parça konusu beni oldukça sıktı. motor ithal edileli kaç ay oldu.. hala bir gelişme yok.
sorun şu ki, yedek parça fiyatları ilanından sonra motoru almayı düşünenler açısından ciddi anlamda, sarıkayalar firmasına herhangi bir yaptırımda bulunamıyorlar. bir şikayet konusu olsa, sarıkayalar diyebilir ki; “sizin motorunuz var mı? cevap : “yok”. o zaman size ne oluyor?” . motoru alan, ancak yedek parça anlamında şikayeti olmayanlar da bu kategoride olabilirler. bunlar şikayetçi olsalar, sarıkayalar “şu an yedek parça ihtiyacınız var mı? var ise, servis aracılığı ile bu talebi bildirmeniz gerekir. yok sa.. size de ne oluyor?” vs. diyerek sorunu çözme eğilimi gösterebilir. motoru alan ve yedek parça gereken arkadaşlar ise, forumda bir tanesi kaza yaptığını ve mağdur edilmediğini yazmış.
şimdi bizler, şikayetçi olsak ancak; sarıkayalar ın yaptığı reklamlarda, bol ucuz parça ile gündeme geldiğini.. ancak bizlerin hala bunu gerçek anlamda anlayamadığımızı ve ikna olmadığımızı, çünkü motorun aylardır satışta olmasına rağmen sarıkayalar ın yedek parça fiyatlarını ilan etmeme konusunda ısrarcı olduğunu, e-maillere cevap vermediklerini, telefon ile yapılan görüşmelerde ikna edici cevaplar vermediklerini,
www.sarikayalar.com.tr internet sitesinde bahsettikleri; 2005 yılında kurulacak olan ve hala kurulmamış bulunan ve de 20 çinli’nin getirilip çalıştırılacağı motor fabrikasının bile hala mevcut olmadığını, ve acaba kandırılıyor muyuz gibi sorulara dair tüketici organizasyonlarına yazı yazarak bir tepki gösterebiliriz diye düşünüyorum.
aslında işin başında sanayi ve ticaret bakanlığı var. acaba firma, yedek parça deposunu gösterip de ithalat iznini gerçekten aldı mı? hani hep deriz ya.. burası türkiye diye. insanın aklına bir çok soru işareti geliyor.
www.sanayi.gov.tr adresinde, online “ tüketici ve reklam şikayetleri” isimli bir link:
http://www.sanayi.gov.tr/webedit/gozlem.aspx?menusec=234&sayfano=894&
konulmuş. benim gibi hala motoru alamamış olan kişilerin şikayetlerinin bir değeri olmayabilir. bu nedenle, motoru almış arkadaşları daha çok ilgilendiriyor. ayrıca, sanayi ve ticaret bakanlığı bünyesinde, tüketici ve rekabetin korunması ile ilgili görev almış olan üst düzey yöneticiler de var. bu kişiler ile de iletişim kurulabilir. bunların mail adreslerini de veriyorum:
genel müdür özcan pektaş
[email protected]
gn. müdür yrd. ismail yücel
[email protected]
gn. müdür yrd. ozan güler
[email protected]
gn. müdür yrd. sezer turhan
[email protected]
bir diğer sesimizi duyurma yolu da, tüketici derneklerine toplu olarak bir mail atmaktır. bununla ilgili olan mailleri de yazıyorum. mail gönderme yerinde: kime yada to alanına, aşağıdaki mailleri kopyala-yapıştır ile aktarıp, şikayetinizi bildirebilirsiniz (dikkat, mailler arasında virgül var. olduğu gibi kopyalamalısınız, boşluk yok):
[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected]
aslında şunu da merak ediyorum ki, böyle bir girişim yapsak bile, bir etkisi olabilir mi? sizler ne dersiniz. ve yine merak ediyorum ki, sarıkayalar da bu motor işine bakan hiçbir yetkili girip de bu forumları okumuyor mu acaba. bu kadar kayıtsız kalabilirler mi? ilginç…
tüketici dernekleri çok etkilidir arkadaşlar. bir zaman benim arçelik ile sorunum olmuştu ve arçelik yetkilileri bu sorunla ciddi olarak ilgilenmemişlerdi. o zaman ben de, sanayi ticaret bakanlığı ve tüm yetkili tüketici derneklerine bir mail yazmıştım. sorunum anında çözüldü.