Selam arkadaşlar.
ABS sistemini bilmemek ayıp değil ...
realt dostumuz gereksiz yere sinirleniyor bence...Sakin olun...
Benim makina 500 km. yi yeni devirdi...Bugün açık mı bilmiyorum ama eğer açıksa Mecidiyeköydeki servise uğrayacağım...Bakalım ilk serviste neler yapıyorlarmış onuda sizlere anlatırım...
ABS sistemini söktürmeyi düşünmek cahillikten başka birşey olmasa gerek. Adam senelerce araştırmış ve bu sistemi makinaya takmış siz ise söktürsek mi acaba diye birde soruyorsunuz...Bu sistem öyle arabalardaki gibi elektronik değil...
TAK TAK TAK TAK diye frenin kilitlenmesini önleyici sistem gibi çalışmıyor, mekanik ve ufak bir piston sayesinde frene giden basıncı ayarlıyor ve bu sayede kilitlenmeyi önlemiş oluyor...SADECE aniden yada panikle ön frene asılan arkadaşlarımızın kayıp düşmesini önlüyor...
Bugün benim başıma geldi...TEM otoyolunda trafik tıkandı ve ben haliyle emniyet şeridinden gitmeye başladım...yaklaşık 3-4 km. kadar 60km. hızla giderken !'^+%&/()

r: bir megan sürücüsü sağa bakmadan emniyet şeridine dalmak istedi...Ben de hiç beklemediğim bu kaza geliyorum demez öncesi aniden ön frene asıldım aynı zamanda kornaya da tabii( bu arada bu makinanın tek kötü bir tarafını size söyleyeyim, KORNA! Bence ÇOK zayıf ve en kısa zamanda bir ikincisini de eklemem lazım), makina normalde kayması gerekirdi ama kaymadı :thumleft: ve adamın kapısından 250 Kg. ile girmedim. Sağda bariyer ile araba arasında dar bir geçiş mesafesi kaldı ve oradan geçerken şoförün özür dileyen el hareketlerini gördüm. İşte size A B S macerası. Siz siz olun eğer birileri makinanıza ABS sistemi takmış ise sakın sökmeyin. :queen:
Siz realt dostumuza bakmayın ve aklınıza gelen herşeyi buraya yazın ki herşey daha iyi anlaşılsın...
http://img398.imageshack.us/my.php?image=tarabya9al.jpg
Bu sabah 30 Ağustos taze taze çektim...Biraz gerginlik geçirici foto oldu yaa. İnsanı rahatlatıyooo.
Herkese rüzgarlı günler dilerim. :flower: :king: