Merhabalar,
Ya bakıyorumda yeni regalciler baya ateşli yahu nekadar çok bilgi paylaşımı vesair oluyor hakketen beni şaşırtıyor!
Bilgisayarımdaki sorunlar yüzünden ve yazılan onca konuyu okuyup bir sonuna gelemiyorumki bende bir iki bir şeyler yazabiliyim

Öncelikle aykondan bahsediğim!!!
Ordaki usta var bitane ismide Ali!
Adam benim sararan ve garanti kapsamında olupta değiştirme hakkım olan ekzosumu değiştirmek için beni 4 aydır birşekilde salladı.
Geçen konuyu tekrar gündeme getirdim ve adam yine suratını ekşiterek bana surat yaparak, sanki kendi cebinden çıkıyormuşcasına bana ümit vermez bir havada konuştu! Yazıklar olsun be Ali usta bu tavrına binkez yazıklar olsun!!
Bende buradan bütün regalcilerin içinde seni rezil etmeği kendime borç bilmezmiyim. Dua ette oradaki değerli arkadaşları(murat,Tüncay) düşündüğümden şikayet etmedim senin bu kusurlarını hiç biyere....
Eksozum DEĞİŞSİN artık!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Demek istediğim haklarınızı bilin özellikle garanti şartlarını ve haklarınızı, bu gibi insanlara kanmayın aylarca ve hemen olmasını aksi taktirde şikayet edin!
Birde bu titreşim olayına birde ben gireyim!
Ben regalimi aldıktan birkaç ay sonra aykona gelen regallerde dikkatimi çeken bir kaç ayrıntı oldu bunlarda en önemliside motoru şaseye bağlayan ayaklardan biri olan en üstteki ayakta şase bağlantısı yapılmamış yeri boştu!
Bunu bende sordum ve titreşimi azaltmak için alınmış bir önlem olabilir dediler ama onlarında bu konuda pek bilgisi yoktu açıkçası.
Ama benim bildiğim kadarıyla motorda hala eksiklerin giderilmesi ve şikayetlerin düzeltilmesi gibi çalışmalar var.
Motorumla ilgili biraz bilgi paylaşımı yapayım ihtiyacı olanlar faydalı olmak açısından;
Benim motor şuanda 4700 km ve 19/12/2005 ten beridir bilfiil kullanıyorum.
Yaklaşık olarak titreşim 2000 kmden sonra tarihe kavuşuyor.
Yaklaşık olarak 4000 km den sonra motordaki ani ivmelenmeler tarihe karışıyor ''Yani biraz açayım 1. veya 2. viteslerde düşük hızlarda gazı bırakıp tekrar verdiğinizde olan ivmelenme kafanızı geriye atan ani ileri bir hareketten sonra normal gidişine devam etmesi olayı''
Yakıt durumu:
Bir depoyla(sadece ana depoyla yedek hariç).
ilk 1500 e kadar 240 ile 260 km idi.
1500 ila 3000 arası 290 ile 300 km.
3000 ile 4000 arası 340 ile 350 km.
4000 den sonra 360 ile 375 km.
Yani anlayacağınız regali kullandıkça yani km yaptıkça motorun her konuda sizi nekadar rahatlatacağını görmüş olacaksınız.
Hesaplamalarıma göre uzun yolda 85.00ytl km'de yakıyorşehir içindede 95.00 ytl.
19/12/2005 ten beri motorumda çıkan problemleri listeleyeyim!
1)Sağolsun bizim ali ustanın kusuru ile konan fazla yağ ile bir keçe patladı ve deyişti şuan sorun yok.
2)Aynalar 3000 km sonra sıyırıyor onları deiştirdim(Çünkü bozulan ayarları yüzünden trafikte ihtiyaç duyduğum anlarda bana çok sıkıntı yaratıyordu.
(Aynalar garanti dışıymış!! bende aynı sorunu tekrarlayacak olan aynaya neden tekrar para vereyimki gitiim daha dayanıklı ve daha zarif daha yüksek bir çift ayna alıp taktım.
3)3000 km Zincir ana dişlisini inde barındıran metal uzunca nikelajlı kapğın ayarının bozulması ile hareket halindeki zincirin ona sürterek oluşturduğu ses, kapağın vidaları gevşetilerek ayarlandı şuan sorun yok
4)km 250 motorum soğuk ocak ayında 10 gün kadar yattığı için çalışmadı akü bitti. Aküsünü yarım saat elektrikçide şarza bağladıktan sonra ogün bugündür bir kez olsun akü sorunu yaşamadım.
5)km4650 motorumu çalıştırıyorum stop ediyor neden olduğunu anlamadım yolda kalıyordum azkalsın daha sonra sağa çektim ve bujileri söktüm kontrol ettim ikiside kurum bağlamış ondan mış boğmuşum demek motoru biara.
Yanımda herzaman yedek olarak taşıdığım bir çift bujiyi takarak yoluma devam ettim.
6)km4200 Sapanca gezisinden dönerken stop lambam yandı ve ön farım anlamsız yere yanıp södü.Stopta ampül patlamıştı, ön fardada bağlattığım hareret göstergesi ışığının elektrik kablosunu fara giden kabloya bağladığım için eksik akım almasından olduğunu keşfettim, bağlantı yerini değiştirince no problem oldu.
Motora exra olarak taktığım ve monte ettiğim aksesuarlar ve parçalar;
1)öne sosis çanta
2)Arka kendi çantalarını söktüm ve ona benzeyen vinnex(yapay) sert çiftli çanta seti.
3)Orjinal deri elcik püskülleri
4)Öne zealsun sis farları orjinal ışık konrollerine bağlı.(Gece önümü gündüze çevirdiler)
5)Civalı radyatör sondalı sıfır yanılma payı olan hareret göstergesi.(bu göstergeyi taktıktan sonra motorun çok zorlandığı ve ısındığı anlarda rahatlıkla gösterge ile haberdar olmak çok güzel bir duygu.(Geçen hafta serviste hareretten yanmış 2 regal motorunu gördükten sonra ne iyi etmişim dedim)
6)iki yanada küçük havalı korna.(Valla büyük rahatlık artık çaldımı biraz sallıyor etrafı

ama yol vermeyen yada beklemeyen nadiren oluyor.
Unicorn Knight arkadaşımızda bundan olsaydı kurtarırdı. Aynısı banada olmuştu adam duymamıştı bizim çok zayıf kornayı bende ucuz atlatmıştım bende gittim sorunu kökten çözdüm. Hemde beleşe geldi çifti 15 ytl idi ve kendim montajını yaptım. Serviste, üzerindeki bisiklet kornasının tekini 20 ytl'ye satıyorlar.
7)Mavi ampul park lambası
8)Mini neon çamurluk üstü ışıklar
9)Depo üstü deri koruması.
ileriki projelerim:
Devir saati ramzeyinkini gözüme kestirdim
4'lü flaşör
Depoyu kestirmeden olursa benzin şamandırası göstergesi.
Alarm
Neyse yeni regalcilere bir tafsiyem daha var.
Motorunuz fazla hız yapamıyorsa ve titreşim sorunun bir türlü gideremedim diyen ve 2000 km civarı olan arkadaşlar için söylüyorum.
Motorunuz sağır kullanırsanız bundan kurtulamazsınız yani vitesleri düşük devirlerle.
Düzenli olarak ayda bir defada olsa boş bir otobana çıkın ve 120 sabit hızla minumum 10-15 dk yol alın ve ondan sonra motorunuz azda yakıcaktır ve titreşimide tarihe gömeceksinizdir.
Motorumda yaptığım son değişiklikle alakalı resimleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bahri arkadaşımada şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum derlediği depo üstü kılıfı için,
grave' Alıntı:
ARKADAŞLAR MACGYVER VE BEN 17 HAZİRAN CUMARTESİ YOLA ÇIKIP, 18 HAZİRAN PAZAR DÖNECEĞİMİZ BİR GECE KAMPLI BİR GEZİ DÜŞÜNÜYORUZ.
yer olarak hala karar vermiş değiliz. çok uzak olmayacak bir yer uygun olur sanırım. kamp için uygun yerleri de fikir beyan ederseniz daha isabetli olmuş olur. (çadırım 4 kişlik, misafir kabul edebilirim)
katılmak isteyen tüm arkadaşları bekleriz...
gerekli malzemeler;
çadır
uyku tulumu veya şişme yatak
met
olta
bir adet mangal
aç kalmayacak kadar yiyecek...
(gelmek isteyen arkadaşlar alttaki linke mesaj bırakırlarsa iyi olur)
Hadi arkadaşlar katılımcı bekliyorum!!
Takılın bize yaşayın hayatınızı