özgüryasar; buji sorunun nedeni forumda daha önceleri yazıldığı gibi.. motor çalışmazken depo musluğunu açık bırakıyor oluşun mu acaba? bu değilse, motoru durdurduğun zaman demekki karbüratörde benzin kalıyor. bu durumda motoru durduracağın zaman musluğu kapalı konuma alıp gaz vererek bu benzini bitirebilirsin diyesim geliyor ama.. yanlış olmasın. bu konunun uzmanı kaldera idi. hatırlatmak istedim. susturucu konusunda 2 tane çıkarmayı öneriyorsun. her egsozdan 2 tane çıkarınca toplam 4 tane çıkarmış oluyoruz. doğru mu anladım? yoksa, egsozun birinden 1, diğerinden de 1 toplam 2 adet susturucu mu çıkarıyoruz?
mes; c serisi kaça satılıyor. bir fiyat yazmışsın ama.. bayi satış fiyatı mı belli değil. internet sitesinde bile bu motorun satış fiyatı, şu an için yazılı değil. yazdığın 4.240 TL bayi satış fiyatı mıdır? bu durumda C serisi E serisinden (e serisi internet satışında sarıkayaların 3790) 450 TL daha pahalı oluyor. gerçi, ana dağıtıcı ile, diğer bayiler arasında çok fark var mı onu da bilmiyorum ya. siz yazın o halde.. mesela aykon dediğiniz motorsikletçi E serisini masrafları hariç kaça satıyor.
batista123; 140 km hız gördüm diyorsunuz. daha önce bu hızı kimse belirtmedi. rekor sizde. gerçekten inanamadım. gerçi GWS, 135 gördüğünü ve biraz daha zorlasa yukarıları da görebileceğinden bahsetmişti ama.. sonuçta bu size nasip oldu ve biz de öğrenmiş olduk.
sick_boy; dediği gibi.. E serisinin gidonu daha bir oturaklı. gerçi ben, C serisine hala ısınmış değilim. galiba diyorum.. gözlerimiz E serisine alıştı da ondan. siz ne dersiniz.
catdog; C serisini beğendiğinizi yazıyorsunuz.. peki neden E serisini alacaksınız. bunu açıklamadınız. aradaki fiyat farkından mı acaba?
bir ara akü muhabbeti vardı. arabalardan kablo ile akünün marş basmadığı durumda çalıştırabilmek için kablo yapılmalı diye öneriler vardı. benim de aklıma şöyle bir soru geldi. boşalan aküyü oto elektrikçiye götürdüğümüzde şarj edip bize geri veriyor. acaba evlerde bulunan 220 volt elektrik ile, telefonları şarj ettiğimiz gibi bir aparat ile boşalan aküleri şarj etme imkanımız olmaz mı? böyle bir aparat nasıl yapılabilir? var mıdır? pahalı mıdır? elektirik akımının türü önemli midir.. yani AC .. DC türünden.. o zaman bunları çeviren aparatlar var mıdır?
bu konuda bir soru da; acaba şu bildik motor markalarının da (honda, yamaha, kawasaki, bmw vb) böyle akü sorunu var mıdır? yoksa onlar bu sorunu nasıl çözmüşlerdir?
cevaplarınız için teşekkürler.