çevirmeden kaçmak (spastik şekilde)

Mersin palm citynin ilerisinde çevirme vardı benim motorda da ne sigorta var ne muayene. Çevirmeyi görünce polis de beni gördü göz göze geldik, biraz gerisinde mezarlık var oraya girdim benzin bidonunu boşaltıp mezarlıkları suladım 1-2 saat hepsine birer fatiha okudum polis yanıma gelip yeter bu kadar dua hadi sen git demişti :D Çevirmeden kaçmanın en iyi yolu ara sokaklardır.

Mersin palm citynin ilerisinde çevirme vardı benim motorda da ne sigorta var ne muayene. Çevirmeyi görünce polis de beni gördü göz göze geldik, biraz gerisinde mezarlık var oraya girdim benzin bidonunu boşaltıp mezarlıkları suladım 1-2 saat hepsine birer fatiha okudum polis yanıma gelip yeter bu kadar dua hadi sen git demişti :D Çevirmeden kaçmanın en iyi yolu ara sokaklardır.

Gece Vardiyasından çıktım . Teeee ileride yolda ışıklar var ama Polismi Ambulansmı anlayamadım. Eksiğim yok ama dur-kimlik ver vs vs bekle bilmemne .. Sağ tarafta bir kestirme yol var , daldım oraya . Gece yol müsait bastıkça basıyorum .. Ana yola çıktım , evime gidiyorum. Eve yaklaştım baktım Jandarma yolu kapatmış.. Meğerse iş çıkışı o gördüğüm Polismiş. Beni telsiz ile diğer ekiplere bildirmişler , Şüpheli kaçıyor diye.
Jandarma yolu kesmiş , Tüfeklerin namlusu üzerimde.. Ellerini kaldır yavaşça aracından çık !!
Sert bir şekilde üst araması yapıldı.. Araç arandı .. Telefonuma bakıldı ... Neden kaçtın vs sorgu !! Derdimi anlatmam 20 dk sürdü ..
Gerçi bana inanmadılar GBT yapıldı..

Mantıken evet kaçabilirsin seni yakalar mı oradı senin becerine kalmış muhtemelen plakanı gördüyse plakaya ceza yazar motoru da bağlar diye düşünüyorum

Ti'ye alınacak konu yok.
Memlekette herkes işini düzgün yapsa bizim tartışmamıza gerek kalmaz.
Ama her polis her insan iyi tecrübeli değil.

Örnek :
Yapan çok pişmandır ama bir genç hayata veda etti ailesi bitti .
ne için sadece kaçtıkları için.
Eğitimsiz bir memur gençler 1 saniye sonra başına geleceklerden habersiz.
Özeti bu yani 1 saniye de hayat böyle değişiyor.
Ceza ödersin ama sana bir şey olsa ya da karşında ki insana onu hiç bir parayla geri getiremezsin..
Her iki tarafa ve ailelerine yazık olmuş, çok üzüldüm.

Gece Vardiyasından çıktım . Teeee ileride yolda ışıklar var ama Polismi Ambulansmı anlayamadım. Eksiğim yok ama dur-kimlik ver vs vs bekle bilmemne .. Sağ tarafta bir kestirme yol var , daldım oraya . Gece yol müsait bastıkça basıyorum .. Ana yola çıktım , evime gidiyorum. Eve yaklaştım baktım Jandarma yolu kapatmış.. Meğerse iş çıkışı o gördüğüm Polismiş. Beni telsiz ile diğer ekiplere bildirmişler , Şüpheli kaçıyor diye.
Jandarma yolu kesmiş , Tüfeklerin namlusu üzerimde.. Ellerini kaldır yavaşça aracından çık !!
Sert bir şekilde üst araması yapıldı.. Araç arandı .. Telefonuma bakıldı ... Neden kaçtın vs sorgu !! Derdimi anlatmam 20 dk sürdü ..
Gerçi bana inanmadılar GBT yapıldı..
Hakim kararı olmadan telefona kimse bakamaz .Geniş kapsamlı soruşturma organize suç uyuşturucu cinayet gibi delillerin muhtemelen olabilmesi lazım onun için de herkese telefonuna bak diye kimse diyemez.
Böyle bir izin veremez.
Bir daha vermeyin başınıza böyle bir şey gelirse.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Kaçmasın ceza yesin.
Okuma yazması yok kaçıyor bir de haklı mı olacak anlamadım ki ?
O suriyeli birine çarpsa ailenden kaçarken sen kaldırıp alnından mı öpeceksin ?
Memleketi önemli değil.
Kurşun yemediğine dua etsin .
Polis onun ne olduğunu bilmeden kovalıyor düşse sakat kalsa ne olacak.
Ehliyeti yoktur aman boş ver diye insiyatif alınamıyor.
Tabii ki haksız canım, ama öyle dövülmeyi hak eder bir durumda yok. Cezada yazmadılar üstelik. Olay jandarma bölgesinde oluyor zaten. Bu arada sattırdık, elektrikli bisiklet aldı. Onunla gidip geliyor. Hata tek taraflı değil. Ama demek istediğim o da değil. Ben hayatta böyle bi duruma girmem. Gider cezamı yerim yaptık bi hata derim.

Konunun açılış amacında kaçmak olduğu için olabilecekleri yazdım.

Birkan abinin yazdıklarıyla kendinizinkileri kıyaslayın, yetişkin olmakla büyük olmak arasındaki farkı çok net bir şekilde anlatıyor.

Yapmayacağım bu arada defalarca kez de söyledim merak etmeyin, 18 yaşındaki çocuğa laf sokma arayışında olmanız ilginç geldi.

Tekerimize taş değmesin<3
anlaman kıt mı senin cevvâl arkadaşım? ben de zaten "konu sahibine ithafen değil" yazmışım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İlk Jopu 80 darbesinde Toplum Polisinden yedim :) 9 yaşındaydım.
Dayko'da Yokuşun başında Köşebaşında bir kahve vardı , Pişti oynarken Polis bastı , yaşlar 14-15-16 , Alt taraftaki Camdan attık kendimizi kaçtık :))
Gece Gültepenin Varoşlarında dolaşırken Çingene Mahallelerinden geçerken Kasap bıçaklarını asfalta sürter kıvılcım çıkartıp posta koyardık.
Bornova - Manisa kavşağında Polislerden toplu dayak yaş 16-17 :))
Gece Bekçinin Düdüğüne durmadım , Levent sokaklarında epey bir separ attık , yakalayamadı .. ( Eskiden Mahalle bekçileri vardı , Gece düdüklerini duyardık - eskiler bilir )
Askerde Yediğim Dayakları yazsam Roman olur.. Ama Kepimi düşüren olmadı !
Kefeye koysam yediğim dayaklar daha az çeker ona eminim .. Ne güzel yaşamışık ya !
Geçenlerde Polis durdurdu .. Işık ihlali yaptınız vs dedi.. Üst perdeden konuştu , ezileceğimi zannetti.
Yaptım Kardeşim.. yaz neyse uzatma işim gücüm var.. dedim. Babama bile Eyvallahım olmadı şu hayatta.
tommygun ... Bizim Kuşak , nadir kalanlardan.
Ben Fenerbahçeliyim ama en son gidip de statta izlediğim maçta Başkanımız Ali Şen'di. 1996'da Atkinson'ın 3 gol atıp da Galatasaray'ı 3-0 yendiğimiz maç sonrası stat dışında kavga çıktı, o zamanlar FB-GS taraftarı arasında maç çıkışı çok kavga çıkardı. Polis geldi dağıtmaya, bizim de suçumuz günahımız yok, bizi çocuk gördüler, daldılar coplarla daha da maça gitmedim.

Motoru kimse umursamaz da, seni her türlü yakalarlar. Ondan sonra üst aramaları, savcı kararıyla motorunun heryerinin sökülüp aranması, kuvvetle muhtemel görevli memura direnme ve mukavemetten işlem, ayrıca kamera kaydıyla sabit olmasına gerek bile olmadan ehliyetsizlikten işlem, bulunabilen tüm yakınlarının gbt sorgusu(birinden birinde bişey çıksa yardım yataklıktan işlem ihtimali), biraz daha düşünsem çok daha fazla işlem ihtimali.

Ya o uygulamaya kadar gitme, gidersen de paşa paşa ehliyetinin yetmediğini sorgudan önce söyle. İnsaflı bi polise denk gelirsen salabilir, salmasa bile en fazla para cezanı yersin, ehliyeti yeten bi tanıdığını çağırır motoru teslim eder gönderir. Sakın ha anlattığın tarzda atraksiyonlara girme, apartmanın önünde motoru parkedip eve kaçma gibi şeyleri ise hiç yapma, sadece kendi evinin değil bütün apartmanın huzurunu bozarsın. Öyle parkettim kaçtım diyerek sürmediğini ispat edemezsin. Ceza her türlü yazılır, polisin kendisinin şahit olması yeterli. Zaten bu yüzden kamu otoritesi olarak geçer, devletin eli koludur polis. Trafikte dahi fahri müfettişin cezasını kolaylıkla iptal ettirebilirsin fakat çok kesin bi şekilde delillerle(şahit değil delil) ispat etmediğin sürece herhangi bir polisin kestiği trafik cezasını iptal ettiremezsin, çok zor.

Hakim kararı olmadan telefona kimse bakamaz .Geniş kapsamlı soruşturma organize suç uyuşturucu cinayet gibi delillerin muhtemelen olabilmesi lazım onun için de herkese telefonuna bak diye kimse diyemez.
Böyle bir izin veremez.
Bir daha vermeyin başınıza böyle bir şey gelirse.
Gecenin 01 inde , G3 Size doğrultulmuşken başlarında da Çömez bir Astsubay varsa aklınıza bile gelmiyor. Üst araması başlangıcında arama yapan Askerin tekme atarak ayaklarımı aralamasını yazmadım :( Birde Mevki önemli , Polisin uygulama yaptığı yerin yakınında Çaybaşı var .. Torbalının meşhur yerleşim alanı her türlü pudra ve muadili bulunan bir yer.. Polisler o gece Pudra uygulaması yapıyormuş , benide kaçtı zannedince , bir şey varki kaçıyor.. tez yakalayın muhabbetleri olmuş. Gittiğim istikamet te Jandarma bögesi.. zaten yolda koca jandarma karakolu var.. Onlarda apar topar yolu kesmişler.. Aracın eşkal belli .. Jandarmanında rahatını bozmuşuz tavırlar öyleydi.
Birdahakine Telefon vermem.. hiç aklıma gelmemişti. Bizde Kuzu gibi kilidini açtık verdik !
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben Fenerbahçeliyim ama en son gidip de statta izlediğim maçta Başkanımız Ali Şen'di. 1996'da Atkinson'ın 3 gol atıp da Galatasaray'ı 3-0 yendiğimiz maç sonrası stat dışında kavga çıktı, o zamanlar FB-GS taraftarı arasında maç çıkışı çok kavga çıkardı. Polis geldi dağıtmaya, bizim de suçumuz günahımız yok, bizi çocuk gördüler, daldılar coplarla daha da maça gitmedim.

Gel Seni Göztepeli yapalım .. Kavga garanti :))

Polis dedin de , Kantar Karakolu var meşhur.. İzmirliler bilir. Kantar Karakolunun bir Namı var .. Artık yok sanırım.
Bizim zamanımızda Herhangi bir adli olay ile O karakolun Kapısından giren herkes istisnasız dayak yemeden çıkmazdı. Bu bir kuraldı , Kantar'ın kapısından giren herkes dayak yer.

Hiç unutmam , Yaşım 18 gibiydi , Bir tanıdığımızın Oğlu Alsancakta kavgaya karışıyor bunları Kantarda nezarete atıyorlar.
Bizde Leventte Amcamın evindeyiz , Amcam Eski Bekçilerden ama Meslek sahibi olduğu için Emniyetin başka bir biriminde çalışıyor , Emniyet amirine kadar tanımadığı yok , çokta sevilen birisi.

Amcanın üzeri dantel örtülü çevirmeli telefonu çaldı , açtı.. Selamun Aleyküm - Aleyküm Selam .. Çocuğun babası bir şekilde Amcayı bulmuş , rica minnet.. Aman senin bildiğin vardır Benim Oğlan Kantarda nezarette.. Rica etsek oğlanı çıkaramazmıyız.. vs vs.. Amca dedi'ki.. kapat telefonu bakacağım.

Hiç Unutmam Direk en tepedeki ismi aradı .. Mevzuyu anlattı. Amirim böyle bir Müşkülümüz var , Siz ne derseniz o .. dedi.
Sonra Karşı taraftaki amir ile biraz daha konuştu ve telefonu kapattı.

Merak içindeyiz.. Sanıyoruz gideceğiz Çocuğu çıkaracagız.. Ne oldu Amca ? dedik.

Yapacak bir şey yok.. dedi.
O Telefondaki Üst Amir aynen şunu diyor..

'' Kantar'ın işleyen bir sistemi var , Ben Bizim Çocuklara Müdahale edemem.. ( Polisleri kastediyor ) Haa ama Merak etmeyin arar söylerim . Az döverler !!

Amcam Adamı aradı... Kardeşim dedi Merak etme , İlgilenecekler , Ama Oranın bir kuralı var , Dayak yemeden ordan çıkan yok ..Siz hiç merak etmeyin , Sabaha karşı Dayağını yiyecek .. ama az dövecekler merak etmeyin :)) Sabah salacaklar..

Kantara giren Dayak yemeden çıkmaz .. Bu Yazılı olmayan bir kuraldı.

Nezaret de duvarda '' Allah öldü Peygamber izne ayrıldı" yazısı olduğu rivayet edilirdi..

Son düzenleme:
Herkes işin goygoyuna kaçmış ama. Gençsin belli ki kullanacaksın. Çevirme noktaları iyi kötü bellidir. O noktaları öğren. ekipmansız yola çıkma yolda şüpheli görülecek haraket olmadıkça çevrilmezsin.

Kontrol noktasında park edeceğin yer varsa park et yoksa yapacak birşey yok para cezası ödenir ama canına gelecek en küçük zarar geri dönmez.

Eğer çevirme noktasına yakın alanda kafe market vs varsa dalarsın oraya biraz takılır dönersin yapacak birşey yok

Motorsiklet çok güzel risk almak istiyorsan kaçma

Gecenin 01 inde , G3 Size doğrultulmuşken başlarında da Çömez bir Astsubay varsa aklınıza bile gelmiyor. Üst araması başlangıcında arama yapan Askerin tekme atarak ayaklarımı aralamasını yazmadım :( Birde Mevki önemli , Polisin uygulama yaptığı yerin yakınında Çaybaşı var .. Torbalının meşhur yerleşim alanı her türlü pudra ve muadili bulunan bir yer.. Polisler o gece Pudra uygulaması yapıyormuş , benide kaçtı zannedince , bir şey varki kaçıyor.. tez yakalayın muhabbetleri olmuş. Gittiğim istikamet te Jandarma bögesi.. zaten yolda koca jandarma karakolu var.. Onlarda apar topar yolu kesmişler.. Aracın eşkal belli .. Jandarmanında rahatını bozmuşuz tavırlar öyleydi.
Birdahakine Telefon vermem.. hiç aklıma gelmemişti. Bizde Kuzu gibi kilidini açtık verdik !

Gel Seni Göztepeli yapalım .. Kavga garanti :))

Polis dedin de , Kantar Karakolu var meşhur.. İzmirliler bilir. Kantar Karakolunun bir Namı var .. Artık yok sanırım.
Bizim zamanımızda Herhangi bir adli olay ile O karakolun Kapısından giren herkes istisnasız dayak yemeden çıkmazdı. Bu bir kuraldı , Kantar'ın kapısından giren herkes dayak yer.

Hiç unutmam , Yaşım 18 gibiydi , Bir tanıdığımızın Oğlu Alsancakta kavgaya karışıyor bunları Kantarda nezarete atıyorlar.
Bizde Leventte Amcamın evindeyiz , Amcam Eski Bekçilerden ama Meslek sahibi olduğu için Emniyetin başka bir biriminde çalışıyor , Emniyet amirine kadar tanımadığı yok , çokta sevilen birisi.

Amcanın üzeri dantel örtülü çevirmeli telefonu çaldı , açtı.. Selamun Aleyküm - Aleyküm Selam .. Çocuğun babası bir şekilde Amcayı bulmuş , rica minnet.. Aman senin bildiğin vardır Benim Oğlan Kantarda nezarette.. Rica etsek oğlanı çıkaramazmıyız.. vs vs.. Amca dedi'ki.. kapat telefonu bakacağım.

Hiç Unutmam Direk en tepedeki ismi aradı .. Mevzuyu anlattı. Amirim böyle bir Müşkülümüz var , Siz ne derseniz o .. dedi.
Sonra Karşı taraftaki amir ile biraz daha konuştu ve telefonu kapattı.

Merak içindeyiz.. Sanıyoruz gideceğiz Çocuğu çıkaracagız.. Ne oldu Amca ? dedik.

Yapacak bir şey yok.. dedi.
O Telefondaki Üst Amir aynen şunu diyor..

'' Kantar'ın işleyen bir sistemi var , Ben Bizim Çocuklara Müdahale edemem.. ( Polisleri kastediyor ) Haa ama Merak etmeyin arar söylerim . Az döverler !!

Amcam Adamı aradı... Kardeşim dedi Merak etme , İlgilenecekler , Ama Oranın bir kuralı var , Dayak yemeden ordan çıkan yok ..Siz hiç merak etmeyin , Sabaha karşı Dayağını yiyecek .. ama az dövecekler merak etmeyin :)) Sabah salacaklar..

Kantara giren Dayak yemeden çıkmaz .. Bu Yazılı olmayan bir kuraldı.

Nezaret de duvarda '' Allah öldü Peygamber izne ayrıldı" yazısı olduğu rivayet edilirdi..
Sana karşı koymayan ya da koyamayacak birine şiddet uygulamak acizliktir.
İster tokat at ister yumruk.
İlk okulda eskiden ne güzel dövüyordu hocalarımız bizi.
Kaç arkadaşın için de rencide ediyorlardı döverek adam ettiler bizi sağ olsunlar.
Korkudan söylemezdik ailemize.
Şimdi döven hocanın arkasından rahmet okumuyor ama beni kazanan hocanın hala ailesiyle görüşüyorum.
Yaşı küçük hata yaptı diye birini dövüp aklı başına geleceğini sanmak maymundan düşük ıq belirtisi.
Diğer konu telefon aklı olsa zaten almazdı dediğim gibi şahsi eşya ve özel hakim kararı olmadan kimse bir şeye el koyamaz.
Bakamaz.
Hep söylüyorum hata varsa bile kimse üstten konuşamaz.
Yazar cezanı gönderir .
İnsanız hangi polis asker bütün kurallara tam uyuyor.
Trafik polisi çevirme yapıyor arkadaşıma yanın da oturuyorum .nerde kemerin diye bağırıyor kadın memur.
Arkadaş sen bana ceza kesersin yargılamayı sadece mahkemeler yapar.
Sanane.
Canım istemedi takmadım yaz cezamı gideyim .
Diyalog bu şekil.
Bağlatırım dediği kısım da girdim araya şefini çağırdım.
Ama insanlar önyargılı ve haklı.
Ego kibir çok fazla .

Birine kaskını neden takmıyorsun be kardeşim bak düşersin bir şey olur demek babacan tavırdır.
Ama nerde o kaskın in ceza yazacağım demek ben memurum her şeyi yaparım egosudur.
Egolulara pek takılmayın silahı bele kimliği cüzdana koyunca kendilerini bir halt sanıyorlar.
Bizim bakkal murat Tabelayı murat market olarak değiştirdi migrosun sahibi gibi geziyor.

Motosikleti
Voge 250RR
18 yaşında olduğunu bilmemek te Benim ayıbım olsun artık.

Not : Forum Ahalisine duyurumdur , Lütfen Konu açınca Yaşınızı Belirtin. Olmuyor yani. Gençleri istemeden incitiyoruz .. olmuyor.
Estağfurullah abi böyle saçma bir soru sormak benim ayıbımdır, yine de kibar dilden öğütten anlamayacak biri olmadığımı düşündüğümden kaba geldi sözleriniz, teşekkür ederim.

Herkes işin goygoyuna kaçmış ama. Gençsin belli ki kullanacaksın. Çevirme noktaları iyi kötü bellidir. O noktaları öğren. ekipmansız yola çıkma yolda şüpheli görülecek haraket olmadıkça çevrilmezsin.

Kontrol noktasında park edeceğin yer varsa park et yoksa yapacak birşey yok para cezası ödenir ama canına gelecek en küçük zarar geri dönmez.

Eğer çevirme noktasına yakın alanda kafe market vs varsa dalarsın oraya biraz takılır dönersin yapacak birşey yok

Motorsiklet çok güzel risk almak istiyorsan kaçma
Çevirme noktalarını biliyorum A1 ehliyetim var 125lik scooterımla 10bine yakın km yaptım ezberledim artık, kurulan pusulardan bahsediyordum artık dediğiniz gibi çevirmeyi ben görürsem ama onlar beni görmezse biyere çeker kafeye oturur beklerim hatta ararım ehliyeti olan bi abimi gelir alır motoru, eğer görürlerse de yapacak bir şey yok öderiz yine, candan önemli değil ya.

anlaman kıt mı senin cevvâl arkadaşım? ben de zaten "konu sahibine ithafen değil" yazmışım.
Anlamam kıt olmadığı için "onun bunun çocukluğu" olarak değil başka şekilde anlatsanız da anlayabileceğimden dolayı diliniz kaba geldi. Teşekkür ederim beni o listeye dahil etmediğiniz için :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar