çevirmeden kaçmak (spastik şekilde)

motoru bağlarlar kımın uzerıneyse onun gıdıp alması gerekıyor.tabı bu alan şahsın ehlıyetı olma şartı ile.
ayrıcanada motor sahıbı kımse cok ağır cezaya maruz kalıcaktır plakaya sağlam bır ceza+trafıkten araç çıkış işlemlerı cok yüklü bir fatura çıkabılır.
bununla beraber en ufak bır kazaya karışsan haklı yada haksız ol basına gelceklerı hayal bıle edemezsın.
hele yıcen cezaları hıc dusunemıyorum.

Ehliyetimi yükselteceğim yeni 18 oldum direkt kursa yazıldım her ayın 3. haftası yapılıyormuş. Motosiklet sürmeye çok alıştım tüm ihtiyaçlarımı o şekilde gidermeye çok alıştım 125lik scooterım var fakat fren ayarı da lastikleri de berbat (motorun şuan sıfır fiyatı 45k, servis 42k fiyat biçti sigorta şirketi perte çıkarmadı dava hala devam ediyor öyle bi durumda motor). Aynı şekilde düşündüğüm için onu kullanmıyorum, önüme bir çocuk atlarsa duramayacağımı biliyorum çünkü. 2-3km işyerine gidiyorum, o yolda da 20bin tekrar ceza ödemek istemiyorum, kazandığım para kendi param olsa hadi neyse. Düzgünce durdum, rica ettim 18ime 1 ay kaldı önceki motorla yaşadığım olayı da anlattım, karşımdaki abi hiç umursamadan ceza yazdı (yazacak zaten yazmasına bir şey demiyorum). Ardından kendi aralarında sen bugün kaç yazdın, ben bu kadar yazdım, ben sayamadım bile. Resmen birbirleriyle yarışıp yazdıkları cezalarla hava atıyorlardı. Kaçanı da gördüm, keşke diyorsun sonrasında. Örnek veriyorum motosikletli polisin olmadığı bir çevirmede dümdüz gidip kaçabilecekken, neden 20bin bağışlayayım ki? Sonra oturup kendi başımın etini yemeyecek miyim durmayıp sola dönsem ceza yemeyecektim diye..
Trafikçiler genel olarak affetmez.
Yunusa denk gel yani genel asayiş tipine bakar gönderir o onun vicdanı.
Bende diyorum ki yaşın genç bak günün birin de bir araç abartı egzoz ile kaçıyor bir arkadaşın uygulamasından ama trafik değil asayiş bunlar kovalıyor virajı alamayıp 17 yaşın da 2 genç takla atıp vefat ediyor. Ama kovalarken araçta uyuşturucumu var silah mı var aranan mı var bilmez.
Adam yıllardan vicdan azabı çekiyor keşke kovalamasaydım diye.
Böyle kaç örnek var saysam bitmez.
Senden önemliyse 20 bin kaçarken ölmenden sakat kalmandan yada birine zarar vermenden kaç.
Her şey para değil insan hayatı 1 saniye de değişir.
Seni çok iyi anlıyorum ama azcık sabır edip al rahat rahat kullan .
Demek istediğim bu.
Artık cezalar arttı ehliyetsizlikten yesen daha mantıklı olacak hale geliyor.

Motosikleti
Voge 250RR
Bende diyorum ki yaşın genç bak günün birin de bir araç abartı egzoz ile kaçıyor bir arkadaşın uygulamasından ama trafik değil asayiş bunlar kovalıyor virajı alamayıp 17 yaşın da 2 genç takla atıp vefat ediyor. Ama kovalarken araçta uyuşturucumu var silah mı var aranan mı var bilmez.
Senden önemliyse 20 bin kaçarken ölmenden sakat kalmandan yada birine zarar vermenden kaç.
Demek istediğim bu.
Abi teşekkür ederim ti'ye almayıp düzgün bir şekilde, beni düşünerek hatta empati yaparak cevapladığın için.
Dediğin gibi olur da yunusa denk gelirsem kaçmam konuşurum. Zaten rotamda büyük bir çevirme yapılabilecek, büyüğü de geçtim normal çevirme yapılabilecek bir yer yok. Daha önce tongaya düştüğüm yer çok sık kullanılan (özellikle motorcular tarafından) ve çok da büyük bir yoldu.
Çok nadiren bir kısımda yunus motoruyla duruyor ama genelde oradaki dönüşleri kontrol ediyor hatta motor tek başına orada duruyor, olur da çevirirse dediğin gibi insafına bırakırım kendimi o halde.
Sadece işimi görmek için kullanacağım zaten ehliyet alana kadar.

Abi teşekkür ederim ti'ye almayıp düzgün bir şekilde, beni düşünerek hatta empati yaparak cevapladığın için.
Dediğin gibi olur da yunusa denk gelirsem kaçmam konuşurum. Zaten rotamda büyük bir çevirme yapılabilecek, büyüğü de geçtim normal çevirme yapılabilecek bir yer yok. Daha önce tongaya düştüğüm yer çok sık kullanılan (özellikle motorcular tarafından) ve çok da büyük bir yoldu.
Çok nadiren bir kısımda yunus motoruyla duruyor ama genelde oradaki dönüşleri kontrol ediyor hatta motor tek başına orada duruyor, olur da çevirirse dediğin gibi insafına bırakırım kendimi o halde.
Sadece işimi görmek için kullanacağım zaten ehliyet alana kadar.
Ti'ye alınacak konu yok.
Memlekette herkes işini düzgün yapsa bizim tartışmamıza gerek kalmaz.
Ama her polis her insan iyi tecrübeli değil.

Örnek :
Yapan çok pişmandır ama bir genç hayata veda etti ailesi bitti .
ne için sadece kaçtıkları için.
Eğitimsiz bir memur gençler 1 saniye sonra başına geleceklerden habersiz.
Özeti bu yani 1 saniye de hayat böyle değişiyor.
Ceza ödersin ama sana bir şey olsa ya da karşında ki insana onu hiç bir parayla geri getiremezsin..

Motosikleti
Ns200 15"
Demek istediğim bu.
Abi polisler kimi zaman çevirmeye çekeceği zaman benimi çekmek istiyor yoksa arkadakinimi anlayamıyorum, öyle bir işaret ediyor anlam veremiyorum. Bir keresinde işaret etti sağa doğru yanaştım arkamda gelen taksiyi çevirdi, bir diğeride hafif sağıma işaret ediyordu kararsız kaldım "benimi istiyor" diye, yavaşça çevirmeye girdim "dur selamımızı almadan nereye gidiyorsun?" diye esprili yaklaşımı olmuştu.

Sizin yaşlarınızdaki polisler genelde iyi oluyor, hatta ufak bir makara ile dönüyor ama yaşlı ve genç polislerimiz biraz sıkıntı. :D

Çevirmeye gireceğim zamanda motosikletten iner ve kontağı kapatırım, malum kaçma olayları çok olduğu içinde taraflarınca güven sağlarım.

Motosikleti
Honda CRF250L
Veya şöyle de düşünebiliriz, plakası kapalı (katlanmış da olur) bir motosikletli kaçıyor arkasında yunus var. Oturduğu mahalleye geldi ve kendi sokağına girdiğinde arkasını döndüğünde yunusu görmeyince motosikleti park etti plakayı açıp evine girdi. O sırada yunus polisi sokağa girdi ve motosikletin aynı model olduğunu gördü ama ne sürücüyü eve girerken, ne de plakayı takarken gördü. Bu aynı model kesin bu motor kaçtı diyip o plakaya ceza yazabilir mi?
Polisler sonuçta senden tecrübeli bu birinci konu
İkincisi sen motoru Park etsen bile motorun birden soğumayacağı için motorun sıcaklığından senin motorun olduğunu anlar zaten adamlar.
Adamlar da motorcu öyle düşün , hangi motorun yeni durduğunu, hangisinin yarım saat bir saat önce durduğunu onlar da iyi bilir

Aklıma bir soru takıldı, benim ehliyetim motosikletime yetmiyor ve zaten kullanmıyorum da ehliyet alınca kullanacağım.

Ama merak ettim ki, ben kullansam ve ileride çevirme görsem. Motosikletimi kenara çekip anahtarı alıp koşa koşa kaçsam ve yakalanmasam. Orada motosiklete yanlış park dışında ne ceza kesebilirler ki? Sonuçta her türlü ehliyet cezasından ucuz kurtulmaz mıyım.

Veya şöyle de düşünebiliriz, plakası kapalı (katlanmış da olur) bir motosikletli kaçıyor arkasında yunus var. Oturduğu mahalleye geldi ve kendi sokağına girdiğinde arkasını döndüğünde yunusu görmeyince motosikleti park etti plakayı açıp evine girdi. O sırada yunus polisi sokağa girdi ve motosikletin aynı model olduğunu gördü ama ne sürücüyü eve girerken, ne de plakayı takarken gördü. Bu aynı model kesin bu motor kaçtı diyip o plakaya ceza yazabilir mi?

Yani bu düşündüklerim mantıklı mı bilmiyorum ama öyleyse belki de kaçmak düşündüğüm kadar zor değildir. (kaçmayacağım bu arada ehliyetimi yükselticem parasını ödedim bile)

'' ..ben kullansam ve ileride çevirme görsem. Motosikletimi kenara çekip anahtarı alıp koşa koşa kaçsam ve yakalanmasam. ''

Yengenin Enişten olacak Meziyetleri olsaydı bu soruyu net cevaplardı.

bu diyeceğim konu sahibine ithaf edilmemiş, geneledir:

böyle onun-bunun çocukluğu yapmayın!

Motosikleti
Voge 250RR
'' ..ben kullansam ve ileride çevirme görsem. Motosikletimi kenara çekip anahtarı alıp koşa koşa kaçsam ve yakalanmasam. ''

Yengenin Enişten olacak Meziyetleri olsaydı bu soruyu net cevaplardı.
bu diyeceğim konu sahibine ithaf edilmemiş, geneledir:

böyle onun-bunun çocukluğu yapmayın!
Birkan abinin yazdıklarıyla kendinizinkileri kıyaslayın, yetişkin olmakla büyük olmak arasındaki farkı çok net bir şekilde anlatıyor.

Yapmayacağım bu arada defalarca kez de söyledim merak etmeyin, 18 yaşındaki çocuğa laf sokma arayışında olmanız ilginç geldi.

Tekerimize taş değmesin<3

Abi polisler kimi zaman çevirmeye çekeceği zaman benimi çekmek istiyor yoksa arkadakinimi anlayamıyorum, öyle bir işaret ediyor anlam veremiyorum. Bir keresinde işaret etti sağa doğru yanaştım arkamda gelen taksiyi çevirdi, bir diğeride hafif sağıma işaret ediyordu kararsız kaldım "benimi istiyor" diye, yavaşça çevirmeye girdim "dur selamımızı almadan nereye gidiyorsun?" diye esprili yaklaşımı olmuştu.

Sizin yaşlarınızdaki polisler genelde iyi oluyor, hatta ufak bir makara ile dönüyor ama yaşlı ve genç polislerimiz biraz sıkıntı. :D

Çevirmeye gireceğim zamanda motosikletten iner ve kontağı kapatırım, malum kaçma olayları çok olduğu içinde taraflarınca güven sağlarım.
Kardeşim insanlık farklı ya her meslekte.
Adam olmayan kişiliğini üniforma giyince buldum sanıp yürüyen ve uçan egoya dönüştürüyor.
Adamına göre muamele yapmak en iyisi.
Şimdi buna normal vatandaş denk gelse kaskı kafasına yiyecekti.
Allahtan polise denk gelmiş.:)
Elde bira ohh miss.
Sonra abi derdimi anlatayım.
Hem sarhoş hem adamın önünü kesiyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Polis de artık eskisi gibi değil. Ben 30 sene önce 15 yaşımda ehliyet yok, kask yok E5 Haramidere'de motorla çevirmeye denk geldim de o zamanın parasıyla 2 depo benzin parasını agaya ateşledim de serbest kaldım. 3 Sene sonra Yıldız Parkında bende ve Px 200 kullanan kankamda ehliyet yok, kask yok zabıta bizi yakaladı, polise götürdü, polis bize ceza yazmadı ama epey paramızı aldı. Biz de 3 gün sonra Yıldız Parkı'na yayan gidip zabıtayı 2 kişi hem dövdük hem de telsizini çaldık. Yıllar yılı başıma trafikte başka iş gelmedi, polislik olmadık. Pandemi öncesi ayı gibi içmiş şekilde araba kullanırken trafik polislerine denk geldim, o kelle kafayla gevrek gevrek "bu işin kolay yolu yok mu?" diye sordum, polis de ne demek istediğimi sordu, ben de "aramızda çözelim" minvalinde bir şey söyledim, çözemedik, karakola çekildim, ehliyetim 6 aylığına gitti. Rüşvet veremedim, adamlar almadı.

Motosikleti
Ns200 15"
Polis de artık eskisi gibi değil. Ben 30 sene önce 15 yaşımda ehliyet yok, kask yok E5 Haramidere'de motorla çevirmeye denk geldim de o zamanın parasıyla 2 depo benzin parasını agaya ateşledim de serbest kaldım. 3 Sene sonra Yıldız Parkında bende ve Px 200 kullanan kankamda ehliyet yok, kask yok zabıta bizi yakaladı, polise götürdü, polis bize ceza yazmadı ama epey paramızı aldı. Biz de 3 gün sonra Yıldız Parkı'na yayan gidip zabıtayı 2 kişi hem dövdük hem de telsizini çaldık. Yıllar yılı başıma trafikte başka iş gelmedi, polislik olmadık. Pandemi öncesi ayı gibi içmiş şekilde araba kullanırken trafik polislerine denk geldim, o kelle kafayla gevrek gevrek "bu işin kolay yolu yok mu?" diye sordum, polis de ne demek istediğimi sordu, ben de "aramızda çözelim" minvalinde bir şey söyledim, çözemedik, karakola çekildim, ehliyetim 6 aylığına gitti. Rüşvet veremedim, adamlar almadı.
Abi Gta gibi gençliğin varmış maşallah. :D

Birkan abinin yazdıklarıyla kendinizinkileri kıyaslayın, yetişkin olmakla büyük olmak arasındaki farkı çok net bir şekilde anlatıyor.

Yapmayacağım bu arada defalarca kez de söyledim merak etmeyin, 18 yaşındaki çocuğa laf sokma arayışında olmanız ilginç geldi.

Tekerimize taş değmesin<3

18 yaşında olduğunu bilmemek te Benim ayıbım olsun artık.

Not : Forum Ahalisine duyurumdur , Lütfen Konu açınca Yaşınızı Belirtin. Olmuyor yani. Gençleri istemeden incitiyoruz .. olmuyor.

İlk Jopu 80 darbesinde Toplum Polisinden yedim :) 9 yaşındaydım.
Dayko'da Yokuşun başında Köşebaşında bir kahve vardı , Pişti oynarken Polis bastı , yaşlar 14-15-16 , Alt taraftaki Camdan attık kendimizi kaçtık :))
Gece Gültepenin Varoşlarında dolaşırken Çingene Mahallelerinden geçerken Kasap bıçaklarını asfalta sürter kıvılcım çıkartıp posta koyardık.
Bornova - Manisa kavşağında Polislerden toplu dayak yaş 16-17 :))
Gece Bekçinin Düdüğüne durmadım , Levent sokaklarında epey bir separ attık , yakalayamadı .. ( Eskiden Mahalle bekçileri vardı , Gece düdüklerini duyardık - eskiler bilir )
Askerde Yediğim Dayakları yazsam Roman olur.. Ama Kepimi düşüren olmadı !
Kefeye koysam yediğim dayaklar daha az çeker ona eminim .. Ne güzel yaşamışık ya !
Geçenlerde Polis durdurdu .. Işık ihlali yaptınız vs dedi.. Üst perdeden konuştu , ezileceğimi zannetti.
Yaptım Kardeşim.. yaz neyse uzatma işim gücüm var.. dedim. Babama bile Eyvallahım olmadı şu hayatta.
tommygun ... Bizim Kuşak , nadir kalanlardan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar