Forumda yapılan genel yanlış sadece tork ve beygir değerlerine bakmak. iki motorun tork ve beygiri eşit olsa dahi silindir sayısı ve hacmi farklıysa gücün gelişi ve dolayısıyla da hızı farklı olur. mt7 gibi bir motoru 20000km kadar başına bela getirmeden kullanan adam istediği motora geçebilir bence...
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:08 ----------
Ben de üzerine basa basa söylüyorum ki R 25 ile 20.000km yapmış adamın cbr500 motorlu herhangi bir şeye buna trk 500 de dahil para vermesi israftır diyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:12 ----------
Anlamak istemiyorsunuz benim vermeye çalıştığım örnekler motorların maksimum performanslarının ölçüldüğü yerler. Ben şöyle sürdüm böyle sürdüm diyerek şunu bunu geçtim gibi örnekler daha mı mantıklı. Bana gösterge fotoğrafı dışında başka performans belgesi gösterebilir misiniz? onu inceleyeyim belge olarak onu kullanalım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:16 ----------
özellikle yarış bilgisi paylaşarak ukalalık yapmaya çalışmıyorum verebileceğim tek elle tutulur ve herkesin ulaşabileceği tarafsız örnek onlar. bi yerde hız ve performans konuşuluyorsa wsbk ya bakarım önce ondan sonra konuşurum.
Hocam, ben şunu söyleyeyim size, bahsettiğiniz verilerin elde edildiği motorlar bizim bindiğimiz stock motorlar değil. Arada dağlar kadar da fark var.
Buna otomobil camiasından bir örnek. Subaru 2.5 WRX STİ. Sokaklarda var. İnsanlar biniyor. Konya'da arkadaşımda vardı, kullandım. Kesinlikle izlediğim rallilerdeki STİ gibi değildi.
Çünkü size, bize satılan motorun bir kullanım ömrü olmalı. Bahsettiğimiz yarışlardaki gibi, duruma göre, üç beş yarışı sağlam tamamlamaya odaklı tasarlanmış bir motor ile, 100-200 bin km çevirmesi için tasarlanmış bir motor aynı değildir. Aynı olamaz.
Adamlar ciddi argeler yapıp ciddi modifikasyonlar yapıyorlar o motorları pistte o hızlara ulaştırabilmek için. O dünya başka.
Ama düşünsenize, her 5-10 bin km'de yeni motor isteyen bir pist aracına hangimiz ne kadar binebilirdik?
Yine otomobil camiasından örnek; Honda Civic 1.6 ies, 120 hp motor bloğu var. Yüzbinlerce km sorunsuz çalışıyor alet. Modifiye ediyorsunuz, 200-250 beygire çıkıyor, ama 15-20 bin sonra bir yerlerden patlıyor.
Kenan Sofuoğlu'nun kullandığı kawasaki ile, bizim gidip showroom'dan aldığımız kawasaki aynı mı size göre?