Yorumlara bak be arkadaş :cherry:
Konuyu hortlattığıma pişman oldum :mrgreen:
İşin gerçeği ninja 300 ayarında olan cbr 500r gerçekten gitmiyor

ale:
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:02 ----------
Cbr 500r
5 küsür sn civarı 100 kmh ye çıkan 190 kmh hızı görebilen makina almak yerine
Hemen hemen aynı parayla
MT 07
2.9 sn ye 100 km ye çıkan
Son hız olarak 210 kmh yi görebilen abs li
Yakıt tüketimi cbr 500r la aynı olan motor
Ortak yönleri
Abs
Yakıt Tüketimi
Karar Mt 07
Alınabilecek fiyat performans ürünü
Gene aynı noktadayız. 190 km hız ile 210 km hızın arasındaki 20 km hız benim için çok bir anlam ifade etmiyor. Ama rüzgar koruması, güzel bir görünüşü ve kombin abssi ile CBR çok güzel motor.
Bir de şu hız işine değinelim.
Bakın CBR250 kullanıyorum, Allah var gidiyor alet. Daha önce de 250 cc motorlar kullandım, CBR gerçekten gidiyor. R25 biraz daha iyi gidiyor, ama düz yolda asla ve kata 190 falan yapmaz. Arkadaşımda R25 varken baya bir denedik. Sonuçlar hep aynı oldu; Kalkışta burun farkı ile öne geçse de, ilk vites değişiminden itibaren geride kalıyor CBR, dahası, 140 km /h üzerinde R25 daha coşkulu, ancak, öyle çekip gitmiyor, ekip kaybolmuyor. Ha olay top speed'e gelince, R25 önde, ama ne kadar? Düz yolda CBR ile maksimum 170 gördük, onu da R25'i kullanan arkadaşım gördü. Kendi motorunda da 175, baya bir vakit harcayınca 180 gördü.
Bence aradaki fark çok mühim değil. Neden mühim değil onu da söyleyeyim, çünkü iki motor da 140 km ile seyrederken zaten çok devir atıyor, belirli bir süre o şekilde sürüş yapınca bildiğin işitmede zayıflama oluyor. Eh, zaten bizim ülkenin yolları, trafiği falan öyle 180-190-200 yapmaya çok elverişli değil. Önünüze araba, kamyon, yaya, bilimum hayvan çıkabilir, rögar kapağı açık olabilir, belediye açtığı çukuru kapatmamış olabilir vb. Dolayısı ile ne MT07 alsak 210 km ile gideceğiz, ne CBR500 alsak 190 ile. İkisinin de yaptığı ortak 0-120 km/h aralığı sürüş aralığımızın %80'ini oluşturacak. Eh, arada şımarıp ikisinin de yapabildiği 120-180 aralığını kullanacağız ama toplam sürüşümüzde %10-15'i geçmeyecek. İşte geriye kalan o %5'lik dilimde de top speed denemesi yapacağız.
Sen hiç grenaj koruması olmadan 150 üzeri sürat yaptın mı? Ben yaptım, hiç güzel olmuyor, dayak yiyorsun rüzgardan. MT iyi motor, ama rüzgar koruması yok. Klasik naked, emin ol 210 yapabilen MT07 ile 2 sefer 210 km süratte rüzgarın neler yaptığını görsen muhtemelen 3. bir denemen olmaz.
Tip konusuna hiç girmeyeceğim çünkü öznel ama hepimizin hemfikir olacağı konu şu ki, grenaj güzeldir.
150 ile giderken MT07 kaç devir atıyor? CBR500 kaç devir atıyor? Bunun cevabı oldukça mühim. 150 km'yi ben CBR250 ile de R25 ile de yaptım, yapabiliyorum, ama o kadar çok devir çeviriyor ki, yoruyor sürücüyü.
Unutmadan, işin gerçeği CBR500ün Ninja300 ayarında olduğuna inanmak garip. Sadece google'a sorunca cevabını alabiliyorken hem de. İkisinin de top speed olarak 190 yapması mesele değil. Biri kalkışta çekip gidiyor, üstelik 190'ı çok daha önce görüyorsa diğeri onunla aşık atamaz. CBR500 kalkışta takıyor, giderken takıyor, top speede çok daha erken ulaşıyor. CBR500 hıznacağı son sürate ulaştığında hala 6. vitese geçememiş motorun yaptığı top speed mühim değildir.