Kursattekin, uzun yol, 200 kg. ağırlık, artçı diyorsan bu durumda hiçbiri. 125-150cc. makinalarla uzun yola belki tek başına dayanırsın ama artçı ve bir o kadar ağırlık ile çekilmez hale gelir. Bu durumda böyle bir niyetin var ve paran da varsa en az 250cc.'lere bak.
Ayrıca cbr125'in kullanma klavuzuna göre maksimum yük 180 kg.'dir. Ben 90kg.'ım artı 5-7kg.'da sırt çantası ile bir kere cbr ile Antalya-İzmir-Antalya yaptım bir daha yapmam. Uzun rampa ve tırmanışlarda devir kaybetmeye başlıyor hızın 70-80km/s'ye kadar düşüyor. Sen bir de 200kg.'dan bahsediyorsun iyice zorlanacak. Sollamalar düzlükte bile sorun oluyor. Otoban hele rüzgarda varsa için bayılıyor yalpalamaktan sersem oluyorsun. Bunlardan başka cbr artçılı kullanım için hiç uygun değil hem sana hem artçına eziyet olur, kolların kopar.
Apache'yi bilmem sonuçta o da 150cc. olsa olsa 14-15bg. güç üretecek bu makinalar zaten uzun yol makinası değil sen bir de artrçım olacak diyorsun iyice düşün sonra yolun yarısında pişman olma derim ben.
Yalnız çıkacak olsan bu yola, hangisini alırsan al derdim ama yine de 250cc.'lik bak demeyi de ihmal etmezdim. Cbr'ı sadece bildiğim ve sağlamlığına referans olabileceğim için öncelikli tavsiye ederdim.
Bildiklerim bunlar, son karar senin...