Cbr 125r mi tvs apache mi?

Arkadaşlar bu iki motor arasında kaldım, daha çok uzun yol ve gezi amaçlı kullanacağım ( 100kmden 800kmye kadar) ve iki kişi ( yaklaşık 200kilo yük ), istediğim örneğin 15 saat içinde sorunsuz 800km gidebileceğim, yakıtı az, titreşimi zorlamayan ve rahat bir motor, cbr 125r su soğutmalı olduğu için arkadaşım tavsiye etti, cbf150 de vardı listemde ama görüntüsü hoşuma gitmiyor, şu an ki motorum kymco ck125, bununla hiç 200kmden uzun bir yola çıkmadım, kullanıcılar gider diyor ama titreşim ve süspansiyon beni rahatsız ediyor, teşekkürler.

kardeş sana en az 250lik bir naket lazım yoksa sen 150 200kmden sonra racing tibi bir motorla gidemezsin gitsen bile belin tutulur motora binmek bile istemezsin zevk için istiyorsan racing al vede kısa mesafa için Ancak çılgınlar racing kullanlır bende bir çılgınım. bu arada tecrüben yloksa racingden uzakdur. derim sana başkada bişey değil. Asfalta yapışmanı istemem 230km hızla çünkü racing adamı dürter bas gaza abi bas gaza diye tamam.içindeki canavara engel olamazsın itiraf ediyorum. ve ben bir tirafik canavarıyım. hepsi bu umarım anlamışındır.

Daha önce mz251 ve jinlun jl250-5 kullandım, şu an kymco ck125 kullanıyorum, gördüğüm son hız 140km ama istediğim hız değil rahat bir yolculuk, uzun yola çıkmak, etrafa bakına bakına gitmek istiyorum, artçı ile gideceğim için her ikimizi de yormayan birşey istiyorum, nakedleri sevmiyorum, endurolar da hoşuma gitmiyor :salut: sslerin görüntüsü hoşuma gidiyordu uzun yol için bilmiyorum, gerçi şöyle diyeyim 800kmyi her 100kmde bir mola vererek ve ortalama 70-90km ile yapmak istiyorum, bir de apache var aklımda ama kararsız kaldım, iki hafta zamanım var yola çıkmak için.

Ede nasıl motor ıstediğine baglı ? Anlamadım ben sımdı sen Racıng tıbımı motor ıstıyorsun yoksa Naked bı motor tıpımı ıstıyorsun One kafanda onu belırle sonra yola cık derım :wiinkk: CBF 150 guzel motordur sıtemızde uzun yola cıkan abılerımız var Goruntuye hıc bır zmn aldanma rahat ve konfora bak :wiinkk: Tabıkıde keyıf senın keyfın sen bılırsın yınede.

bak benden sana motorcu tavsıyesı ben 6 motor aldım 5 hondaydı ve suana kadar 6 cı motorum harıc benı memun etmıyen kalmadı
tvs dıyorsunuz allah seversenız parmak gösterıcegınız servısı yok
tmm guzel motor bişey demıyorum ama alıcaksan cbr al
arkasında bır dev var honda yolda kalsan ara hondayı hemen gelmezlerse bende bırakırm bu motorculugu yahu arkadaşım honda cgsı vardı ızmıte gıtti yolda honda motorsıklet gezıcı ekıpını görmuş varmı böyle bişey

sunu dıkkat et kardeş motor alıyorsun tmm senın memun edıcek ama ılerı zmnıda dusunursen servıs olsun bakım parca olsun senı uzmıyıcek

bence tvs al bende yakın bir zamanda tvs almayı düşünüyorum kullananların akdeniz turu, marmara turu yaptım kmsi ondan yuksek diyenlerle ve 80BİN km ve ustu bir cok kuryenin bu motoru kullandıgını bu adamların saatlerce sele ustunde ve cok rahatsız olmadıgını dusunursek tvs gezmek için rahat bi motor :) git tvs AL

Görüntü zaten ikinci planda kalıyor, çünkü uzun gezilerimi hep artçı ile yapmayı planlıyorum, kymco ck125 ile 150km yaptım artçı ile ve iki hafta sonra 800km yapmayı planlıyordum, 150kmden sonra artçım vazgeçti :) bende motoru değiştirmeye karar verdim, ybr125 cbf150 baktım, kurye arkadaşlara sordum kullanan ve çoğu apache tavsiye etti, ama forumlardan gördüğüm kadarı ile ( yabancı forumlar dahil) titreşim yüksek deniliyor, cbf150yi düşünüyordum ama iki üç kullanıcısı ile görüştüm onlar da cbr 125r dediler, hem su soğutmalı hem rahat diye, forumlarda herkes kendi motorunu tavsiye ediyor :) kullanan kişiler ise hep farklı tavsiyelerde bulunuyor, benim isteğim uzun yola gelsin, mekanik sorun çıkarmasın, ekonomik ve az yaksın beni yolda bırakmasın, iki kişi çekebilsin :) daha uzatmayayım bu kadar

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tvs diyenin motorunu benzin döküp yakın :p

cbr 125le cok rahar yaparsın hatta canakkeleden vana giden bi abimiz vardı forumda cbr ile,ama artcı ile gidiceginizi sölüyorsunuz ben bi kere cbr 125te arkada yesilköyden sarıyere yani 60 km civarı gitmek durumunda kaldım ama wardıgımızda afedersniz arka koltugun acısı gercketen 2 gn gecmedi-tvs deil ybr 125in bile arka koltugu daha rahattır,ama kafam rahat etsin ..cım acısın diyorsanız üstüne basarak söyliyim cbr125 asla sorun cıkarmaz

Kuryeler genelde apache diyor ama benim de kafama takılan servis sorunu, gerçi genelde sorun çıkarmıyormuş ama uzun gezilerde bakıyorum daha çok cbf150 var, hiç apache uzun gezi yazısı okumadım gerçeği söylemek gerekirse ama okuduğum kadarı ile yapabilir gibi geliyor, zaten motoru kasmadan eğlene eğlene gitmek amacım, tip olarak apache tercihim ama rahatlık olarak cbf150 ve genel olarak cbr125r :) arada kaldım işte of ya

Yok hem kafam rahat etsin hem de ..çımız :)

Son düzenleme:
Kuryeler genelde apache diyor ama benim de kafama takılan servis sorunu, gerçi genelde sorun çıkarmıyormuş ama uzun gezilerde bakıyorum daha çok cbf150 var, hiç apache uzun gezi yazısı okumadım gerçeği söylemek gerekirse ama okuduğum kadarı ile yapabilir gibi geliyor, zaten motoru kasmadan eğlene eğlene gitmek amacım, tip olarak apache tercihim ama rahatlık olarak cbf150 ve genel olarak cbr125r :) arada kaldım işte of ya

Yok hem kafam rahat etsin hem de ..çımız :)

şu kurye dıyorsunda bende o meslegın ıcınde

herkes tuturmuş appache dıye arkadaşta var adam tek sözu şuydu honda olsunda taştan olsun

tvs 90 sonra cok tıtrıyor
cbr da calışında 10 dkk bır tıtremesı var dahada yok
cbf dıyorsan şahsen ben kullanıyorum ömru hayatımda bunun gıbı sınıfında ıyı motor görmedım vıraj desen hıc tınlamıyorum hız desen abarmıyım aba canavar
gezılere gıdıyorum genelde gercı ara verdım iş nedenıyle
motor hıc ne tıtreşşm ne benı yorma falan yok vur gıtsın saz gıtsın

okadar eşya koyuyorum banamısın demıyor
yanı kararı verırken hatta yapma

bence siz yine cbfyi listenize almalısınız cünkü az önce belirttiğim gbi cbrnin arka koltugunu kesinlikle tavsiye etmiyorum uzun yolda,bence sizin aradıgınız özellikler cbfde mevcut,saygılar...

Mantığım cbf150 diyor ama içimde apache kalacak gibi neyse sanırım ilk honda cbf150yi düşüneceğim, satması da kolay memnun kalmazsam apache denerim, teşekkürler vakit ayırdığınız için.

bence sacma bi kıyaslama olmuş, Honda sadece baska bir hondayla kıyaslanır.. :cherry:

YA ABİ AYNI ÜÇLEME ARASINDA BENDE KALDIM CBR YBR CBF ÜÇLÜSÜ HA BİDE TVS VAR BENDE MOTOR ALCAM KISMETSE HANGİSİNİ ALAYIM BİLMİYORUM.HONDA BAYİSİNE GİTMEDEN ÖNCE BİR HAFTA CBR LA YATTIM CBR İLE KALKTIM BAYİYE Bİ GİTTİM ADAM 5.500 YTL FİYAT CEKTİ DUDAĞIM UÇUKLADI 125CC SIVI SOĞUTMALIDA OLSA BU KADAR PAHALI OLMAMASI LAZIM HONDA KAZIKLIYOR GİBİ TAMAM MARKA AMA BUKADARDA OLMAZ NEYSE CBR I ELEDİM ŞİMDİ TVS YBR YADA KANUNİ RACER 200CC DÜŞÜNÜYORUM SİZCE ARKLADASLAR HANGİSİ YARDIM LÜTFEN KARAR VEREMEMEKTEN BUNALIMA GİRCEM:silent::pr::pale:

Japon almanızı öneririm. Bilindiği üzere japonlar dayanıklı ve performanslı motosiklet üretiyorlar.

Kursattekin, uzun yol, 200 kg. ağırlık, artçı diyorsan bu durumda hiçbiri. 125-150cc. makinalarla uzun yola belki tek başına dayanırsın ama artçı ve bir o kadar ağırlık ile çekilmez hale gelir. Bu durumda böyle bir niyetin var ve paran da varsa en az 250cc.'lere bak.

Ayrıca cbr125'in kullanma klavuzuna göre maksimum yük 180 kg.'dir. Ben 90kg.'ım artı 5-7kg.'da sırt çantası ile bir kere cbr ile Antalya-İzmir-Antalya yaptım bir daha yapmam. Uzun rampa ve tırmanışlarda devir kaybetmeye başlıyor hızın 70-80km/s'ye kadar düşüyor. Sen bir de 200kg.'dan bahsediyorsun iyice zorlanacak. Sollamalar düzlükte bile sorun oluyor. Otoban hele rüzgarda varsa için bayılıyor yalpalamaktan sersem oluyorsun. Bunlardan başka cbr artçılı kullanım için hiç uygun değil hem sana hem artçına eziyet olur, kolların kopar.

Apache'yi bilmem sonuçta o da 150cc. olsa olsa 14-15bg. güç üretecek bu makinalar zaten uzun yol makinası değil sen bir de artrçım olacak diyorsun iyice düşün sonra yolun yarısında pişman olma derim ben.

Yalnız çıkacak olsan bu yola, hangisini alırsan al derdim ama yine de 250cc.'lik bak demeyi de ihmal etmezdim. Cbr'ı sadece bildiğim ve sağlamlığına referans olabileceğim için öncelikli tavsiye ederdim.

Bildiklerim bunlar, son karar senin...

bence fiyatına bak performansına bak rahatlığına bak seçeceğin motor tvs olacak ben alırken aynı senin gibiydim 3 motorlada test sürüşü yaptım.Tvs nin tek dezavantajı vibrasyon oda rahatsız edici bir seviyede değil 7000 devirden sonra ortaya çıkıyor.herkes honda diyorda ben onlara soruyorum hiç tvs sürdünüzmü tarafsız bir şekilde bakmak için 3ünüde bilmek gerek. cbr125 su soğutmalı ama uzun yol için iyi değil zaten kaslı kalıplı bi yapısı yok ve artçın haşat olur uzun yolda.cbf150 hantal kalıyor.alacaksan cbf250 eski adıyla twister al hiç 150liliğine yaklaşma. birde arkadaş demiş hondanın heryerde servisi var doğru demiş fakat şunuda unutmamak gerekir ben tvs ile yolda kalmış kimseyi duymadım lastik patlaması hariç:p:p(ben kaldım da):p:p tabii karar senin japon adı altında kazık yemek var.yüksek fiyatlı yedek parça var.bakım ücretleri var.birde japon üreticiler bile küçük hacimdeki motorlarını çinde üretiyor.Tvs Hindistan malı.malzeme kalitesinide araştır alırken. bunların hepsini düşün karar senin vay cbr125miş cbf150miş isme takılma.son olarak benzin konusunada bak sınıfında kim birinciymiş

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar