Call Of Duty 4 & Ekran Kartım Yetersizmiş..Tavsiye

motosiklet forumunda donanım tavsiyesi alırsan böyle olur. bir nemrut olayı yakalamış sanırım.
ati radeon 9250 kullanıyorsan anakartın büyük ihtimalle agp destekli
nerden bulacan şimdi agp ekran kartını? miyadı doldu onların, nadiren üretiliyor. neyse önce anakartının grafik arabirimi ne onu öğrenmelisin ona göre tavsiye yapabiliriz, pci-e mi agp mi artık......

babaçi
x300 ile cod4 ü açamaman lazım, shadermodel 2 desteklidir o kart. açsan bile o ekran kartı bu oyunun yanından bile geçemez. sen ya farklı bir oyun kurdun ya da ekran kartın başka birşey.

cartman
önerdiğin kart iyi fakat hem nvidia hem çok pahalı(300$). 200$ a ati hd3850 ler geliyor hem dx10.1 hem sm4.1 destekli, ayrıca uvd ve hd video hızlandırma özellikleri var.
bir de nvidia kartların görüntü kalitesi ati kartların görüntü kalitesinin yanında hiçtir, bizzat yaşadığım bir durum bu.

Aynı seyı bende onerdım ATı ekran kartını.Pcı-Ex olarak varsaydım cunku daha bılgısayarı alalaı 1 ay oldu herhalde.

Agp ekran kartları mevcud pıyasada var hemde yenı GPU lu olanlarıda var.Ancak fiyatları bıraz pahalı olmasına ragmen PCI-Ex performansında degıller Agp 8x verı yolu destekler PCI-Ex 16X verı yolu bant genıslıgını destekler.

Bu arada 9250 serisi PCI-Ex olarak yok.Agp olarak var ve senın suanda PCI-Ex ekran kartı kullanman ıcın abi anakartınıda PCI-Ex desteklı CPU ve RAm türü ve hızlarına uyumluluk gosterecek bır anakart alman gerekecek.Bunun ustune bıde ekran kartı kouydugumuzda malıyet ıyıce artacak.Sen ılla Anakartı degıstırmeden ıyı oyun oynamak ıstıyorum dersen onercegım ekran kartları bunlar ve pıyasada bulabılırsın abi

SAPPHIRE ATI HD 2600XT 256MB 128BIT GDDR3 (DirectX 10) AGP 8X EKRAN KARTI

SAPPHIRE HD 2600 PRO 512MB 128BIT (DirectX 10) AGP EKRAN KARTı

SAPPHIRE ATI RADEON X1950 GT 256MB 256BIT GDDR3 AGP EKRAN KARTI (11112-00-20R)

Pıyasada iyi AGP ekran kartları gordugun gıbı var.

BOld olarak yazdıgım senın sıstemıne uygun olan AGP verıyolu desteklı ve DirectX 10.0 oyunlarını ve HD filmeleri destekleyen bir ekran kartı.

Bu ekran kartında 800mhz GPu hızı ve uzerındekı DDR3 ramları 1400mhz frekanslarda calısıyor.Üzerinde yenı nesıl oyunlar ıcın
Piksel Shader 4.0 , DirectX 10 SM4.0 OpenGL 2.0 var.

Agp grafık kartları platformunda tavsıye edebılcegım en ıdeal ekran kartı budur.

mete bi şunu dene directX son sürümü oyunun cd lerinin içinde vardır onu kur ağbi
peşine : başlat tıkla ağbi, çalıştır tıkla ağbi , yaz dxdiag tamam de. snr Directx Diagnostic Tool açılır ordan sound 1 tıkla peşine Full acceleration'nu Basic acceleration yap oyuna gir :cherry: bi dene bakiim yerse okeytoo :wiinkk:

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
yemez batuhan, donanımsal birtakım özellikler gerek, mete de o tür donanım yok :queen:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Mete doru söle lan oyunu korsan aldın di mi :cherry:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Orjinali 85 YTL cik de. Ondan sordum :mrgreen:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat

Valla meteye %99 indirim yapsalar hatta korsanın yarı fiyatına verseler metehan yine korsan alır, tipi müsait:queen::queen::queen:

Abi kızmıyosun demi bak şaka ha(bide böyle dip not düşenler var:queen:)

Motosikleti
ekran kartı 20 ytl bile etmeyen adam orcinal oyun alacak değildi ya :queen:
cumhuriyet başsavcılığını konu hakkında takibat yapması için göreve çağırıyorum :p

abi lütfen beni geyiğe çekmeyiniz...kaliteli paylaşımlar nerede ben orada...:p:cherry:

az önce arkadaşımı pc ye yükledim aynı hatayı vermişti.benim 20 dolarlık ekran kartı oynuyorsa bir çok kartın da oynaması lazım

abi bende düşük kalitede olsa drıverla oynayabilirim...mi acaba...

yok canım ne rencidesi hiç olmazsa bilgimiz oluyor

mete abi sen daha oynayamadınmı ben senin oyunun türkçe yamasını bilem buldum:p:p:

abi bakalım bayrama kadar ekran kartını hallederim gibi...:cat:

Aaa neden öyle diyosunki bence metehan onu da alırrrr:queen::queen:

Ne nası yani ben bu iki mesajı çok fena anladım :queen::queen::queen:

Pınarcım biz Gökkuşağı sakinleri olarak aramızda kriptolu mesajlar var...kadınların bizi anlayacağını sanmıyorum...:p

Delinin biri kuyuya tas atmis,bin akilli cikaramamis,nasil istir bu anlamadim :cherry:

onlar sadece arkadas,allah kuru iftiradan korusun :queen:

Bakımsız Rus Tarzanı kanki senin geçen mesajını aldım biliyon heç kontörüm olmadı abii...:p:rendeer:

@ metehan,
ekran kartı yuvası AGP mi PCI-Ex mi?
sana gelen bilgisayarcı arkadaşın(elinde harddisk ile gelen) sana bir şey tavsiye ettiyse onu dinle.
yine de buraya danışmak istiyorsan ben söyleyeceklerim şunlardır;
öncelikle mevcut ekran kartının en güncel yazılımını bulup(internet) onu kur.
oyunun menüsüne girebiliyorsan menüye gir ve oyunun görüntü ayarlarını en düşük kaliteye getir.
eger sonuç negatifse ekran kartını değiştirmek gerekecek.
bunu yapmak çok zor bir şey değil fakat bu işten anlamıyorsan başına masraf açabilirsin.
bu kademede bilen birisinden yardım almak senin yararına olacaktır.

kart olarak uygun tavsiyede bulunabilmem için ekran kartı yuvasının AGP mi yoksa PCI-Ex oldugunu belirtmelisin. (eger 2 sene önce ortalama veya üst sınıf bir sistem aldıysan muhtemelen ekran kartı yuvan PCI-Ex'tir. Eger merak edip kasanı felan açtıysan AGP slotu muhtemelen kahverengi renke sahiptir ve diger slotlara göre daha uzun bir slottur. ekran kartının hangi kart olacagını sorarsan monitörünü bilgisayarın arkasına taktıgın çıkışa sahip olan karttır. kasanın içi ile ugraşırken vücudundaki statik elektrigi boşaltmanda -topraga,metale vs. iletkene temas ederek- fayda var)

Nemrut abi Allah razı olsun direkt olaya girmişsin...sağol...abi o arkadaşda aynı şeyi söyledi...PCI mı agp mi dedi...ben anlamadığım için bişey diyemedim...yani tamda giderken dedi bunları bende he dedim ...peki sistemden göremezmiyim...yani denetim masasında donanımlardan anlamam mümkünmü illa kasayımı açmalıyım...

abi kasayı açmaya bile korkuyom...geçen açayım dedim fanlarıo bozdum falan...dediğin gibi bir bilene danışıp taktırayım...verdiğin bilgiler çok açık ve net anlayacağım dilden...sağolasın...:cat:

motosiklet forumunda donanım tavsiyesi alırsan böyle olur. bir nemrut olayı yakalamış sanırım.
ati radeon 9250 kullanıyorsan anakartın büyük ihtimalle agp destekli
nerden bulacan şimdi agp ekran kartını? miyadı doldu onların, nadiren üretiliyor. neyse önce anakartının grafik arabirimi ne onu öğrenmelisin ona göre tavsiye yapabiliriz, pci-e mi agp mi artık......

babaçi
x300 ile cod4 ü açamaman lazım, shadermodel 2 desteklidir o kart. açsan bile o ekran kartı bu oyunun yanından bile geçemez. sen ya farklı bir oyun kurdun ya da ekran kartın başka birşey.

cartman
önerdiğin kart iyi fakat hem nvidia hem çok pahalı(300$). 200$ a ati hd3850 ler geliyor hem dx10.1 hem sm4.1 destekli, ayrıca uvd ve hd video hızlandırma özellikleri var.
bir de nvidia kartların görüntü kalitesi ati kartların görüntü kalitesinin yanında hiçtir, bizzat yaşadığım bir durum bu.

agp mi pcımı onu bi öğrenemde kanka..:pale:

Aynı seyı bende onerdım ATı ekran kartını.Pcı-Ex olarak varsaydım cunku daha bılgısayarı alalaı 1 ay oldu herhalde.

Agp ekran kartları mevcud pıyasada var hemde yenı GPU lu olanlarıda var.Ancak fiyatları bıraz pahalı olmasına ragmen PCI-Ex performansında degıller Agp 8x verı yolu destekler PCI-Ex 16X verı yolu bant genıslıgını destekler.

Bu arada 9250 serisi PCI-Ex olarak yok.Agp olarak var ve senın suanda PCI-Ex ekran kartı kullanman ıcın abi anakartınıda PCI-Ex desteklı CPU ve RAm türü ve hızlarına uyumluluk gosterecek bır anakart alman gerekecek.Bunun ustune bıde ekran kartı kouydugumuzda malıyet ıyıce artacak.Sen ılla Anakartı degıstırmeden ıyı oyun oynamak ıstıyorum dersen onercegım ekran kartları bunlar ve pıyasada bulabılırsın abi

SAPPHIRE ATI HD 2600XT 256MB 128BIT GDDR3 (DirectX 10) AGP 8X EKRAN KARTI

SAPPHIRE HD 2600 PRO 512MB 128BIT (DirectX 10) AGP EKRAN KARTı

SAPPHIRE ATI RADEON X1950 GT 256MB 256BIT GDDR3 AGP EKRAN KARTI (11112-00-20R)

Pıyasada iyi AGP ekran kartları gordugun gıbı var.

BOld olarak yazdıgım senın sıstemıne uygun olan AGP verıyolu desteklı ve DirectX 10.0 oyunlarını ve HD filmeleri destekleyen bir ekran kartı.

Bu ekran kartında 800mhz GPu hızı ve uzerındekı DDR3 ramları 1400mhz frekanslarda calısıyor.Üzerinde yenı nesıl oyunlar ıcın
Piksel Shader 4.0 , DirectX 10 SM4.0 OpenGL 2.0 var.

Agp grafık kartları platformunda tavsıye edebılcegım en ıdeal ekran kartı budur.

sağol abi...çoj açıklayıcı eğitici öğretici oldu...[B]Mete Ekran Kartı Al...[/B]:p

mete bi şunu dene directX son sürümü oyunun cd lerinin içinde vardır onu kur ağbi
peşine : başlat tıkla ağbi, çalıştır tıkla ağbi , yaz dxdiag tamam de. snr Directx Diagnostic Tool açılır ordan sound 1 tıkla peşine Full acceleration'nu Basic acceleration yap oyuna gir :cherry: bi dene bakiim yerse okeytoo :wiinkk:

sağol bathu abi...onuda deneyecem...bo oyun için hep bunnar ya...ama değecek biliyom...call of duty için takla atarım valla...:p

yemez batuhan, donanımsal birtakım özellikler gerek, mete de o tür donanım yok :queen:

donanım dediğin tek dişi kalmış canavar...:cherry:

Mete doru söle lan oyunu korsan aldın di mi :cherry:

arkidişim sayın kapıcı kekoratörüm bide paramı vercem...aslanlar gibim oyunum kopya...abi ben 10 liraya korsan aldım...ama gelen arkadaş seyyar usbsiyle birlikte hard disk getirmiş 5 dakkada yükledi...niye yalan söyliyim...niye orjinal oyun oynayım...maynakmıyım abi ben...Türküm...:p

:queen: :queen: :queen:

senin gibi herşeyi satın alacak peremiz yok efendii...bi zamanlar sana pardesüsünü veren yağız bir delikanlı vardı...o delikanlı şimdi halen yağız...:queen:

Medimarkıtda baktım dediğin fiyat abi...ne vercem 85 gayme...

Valla meteye %99 indirim yapsalar hatta korsanın yarı fiyatına verseler metehan yine korsan alır, tipi müsait:queen::queen::queen:

Abi kızmıyosun demi bak şaka ha(bide böyle dip not düşenler var:queen:)

niye kızayım ..Allahın sopası yok...hor görme garibi...bir ekran kartım bile yok anasını satayım...yap bir jest be te be gapcıkağızlı AYE...:queen:

ekran kartı 20 ytl bile etmeyen adam orcinal oyun alacak değildi ya :queen:
cumhuriyet başsavcılığını konu hakkında takibat yapması için göreve çağırıyorum :p

aynı savcıyı seni geceli gündüzlü hücreye tıkması için 40 yıl kölesi olurum...(seks kölesi değil he yannış annaşılmasın) getir götür işleri ofispoy..:queen:

Motosikleti
mete anakartının marka ve modelini söyleyebilirsen agp mi pci express mi olduğunu söylerim.
veya kasanın yan kapağını açıp içinin resmini çek söyleyeyim.

benim önerdiğim ekran kartı zaten oyun oynamak için değil cad-cam uygulamalrı çalıştıran workstation lar için. mete cim forumda herkes seni ne güzelde tanımış. sen en iyisi git kumda oyna yavrucum :) sen neyine koll offff duti....
see you take care :)

Abi sen bence yeni bir sistem al baştan çünkü senin bilgisayarın miladı dolmuş yeni çıkan oyunlar için.Çıkan HD vb gibi yeni nesil özellikleri kaldırmaz kaldırsada bi keyif almazsın ben sana söliyim.

Eğer bu işe para yatırırım diyorsan sana toplama bir bilgisayar almanı yada yeni nesil konsolları öneririm(Playstation 3,Xbox 360).Ama konsol benim kendi tercihimdir daha uzun süre ve dertsiz oynarsın.

Ben her 2 senede bir bilgisayara 2 milyar para veriyorum.Ama bu sene canıma tak etti playstation 3 ü yapıştırdım rahatladım.

Ne oyun yükleme derdi ne küçük ekran derdi var tak dev ekran LCD tv ye adam yanındaymış gibi görüntü,sesi de aç abi sanarsın savaş yanında oluyor.

Ben bilgisayara harcadığım parayla kendime VFR alırdım:pale:

mete anakartının marka ve modelini söyleyebilirsen agp mi pci express mi olduğunu söylerim.
veya kasanın yan kapağını açıp içinin resmini çek söyleyeyim.

ya abi sistemden niye göremiyon bunnarı ben...kasayı açmayım abi ya...sonra elimde kalıyor...fanlar cayır cayır ses yapıyor takdığımda...:pale:

pd 2.66 lga775 1 mb..iyi diye düşünürdüm ama yalan oldu...ekran kartıyla bakalım başka ne isteyecek...1 gb ram var bakalım o yetecekmi la...:pale:

benim önerdiğim ekran kartı zaten oyun oynamak için değil cad-cam uygulamalrı çalıştıran workstation lar için. mete cim forumda herkes seni ne güzelde tanımış. sen en iyisi git kumda oyna yavrucum :) sen neyine koll offff duti....
see you take care :)

ohooo ben annamıyomki beni mort ediyosun kanki...sende ilahi...bilene danışıyoz ama sağlıklı bilgi veremediğim için şu an için sizde yardımcı olamıyorsunuz...

Abi sen bence yeni bir sistem al baştan çünkü senin bilgisayarın miladı dolmuş yeni çıkan oyunlar için.Çıkan HD vb gibi yeni nesil özellikleri kaldırmaz kaldırsada bi keyif almazsın ben sana söliyim.

Eğer bu işe para yatırırım diyorsan sana toplama bir bilgisayar almanı yada yeni nesil konsolları öneririm(Playstation 3,Xbox 360).Ama konsol benim kendi tercihimdir daha uzun süre ve dertsiz oynarsın.

Ben her 2 senede bir bilgisayara 2 milyar para veriyorum.Ama bu sene canıma tak etti playstation 3 ü yapıştırdım rahatladım.

Ne oyun yükleme derdi ne küçük ekran derdi var tak dev ekran LCD tv ye adam yanındaymış gibi görüntü,sesi de aç abi sanarsın savaş yanında oluyor.

Ben bilgisayara harcadığım parayla kendime VFR alırdım:pale:

haklısın valla...oyun konsoluda düşünmüyor değilim hani....hep tuzak bunnar...eninde sonunda pc bi yerde gümlüyor...

taygır buldummm laa...:p

pentıum4 2.66 lga 775 box
ecs p4 p800 m7
1mb(512*2 arttırdım)ddr 400
120 gb 7200 ide
256 mb sapphıre9250
3d sound on board
flopy fdd siyah
52*32*52 cd rw
1.44mb 3.5"
kasa casecom 750 siyah

Son düzenleme:
Motosikleti
ya abi sistemden niye göremiyon bunnarı ben...kasayı açmayım abi ya...sonra elimde kalıyor...fanlar cayır cayır ses yapıyor takdığımda...:pale:
la ödlek keko sökeceğin 2 vida, az cesaretli ol. çek şu resmi biraz net olsun.

pentıum4 2.66 lga 775 box
ecs p4 p800 m7
1mb(512*2 arttırdım)ddr 400
120 gb 7200 ide
256 mb sapphıre9250
3d sound on board
flopy fdd siyah
52*32*52 cd rw
1.44mb 3.5"
kasa casecom 750 siyah

yazdım kanka...

Abi bilgisayarı daha mouse olmadığı zamanlardan beri kullanırım siyah ekran komutlar falan bilen bilir.Ama bu aralar suyu çıktı yani tamam bilgisayarın olsun ama oyun oynıcam diyorsan konsol her türlü tavsiyemdir çünkü oyun için üretilen makinalar bunlar her daim bilgisayardan iyi olurlar.

Playstation 2 çıktığında çok para diye almadım bilgisayarı yeniledim 1.5 milyara
ama ps2 kaç sene gitti cayır cayır benim bilgisayara 2 sene sonra bir baktım ki içler acısı işin yoksa yükselt bazen yükseltilmiyor da o zaman insan deliriyor.Bir de baktım ki benim bilgisayar a yaptığım masrafa 3 tane ps2 alır olmuşum.

kanka senin konfigürasyon ne kadar?saphire ekran kartı iyi gibi duruyor ama hem neden dvd writer yok.ram 1GB mı? ram e yüklenebildiğin kadar yüklen 2 gb almaya calış....

Motosikleti
Abi bilgisayarı daha mouse olmadığı zamanlardan beri kullanırım siyah ekran komutlar falan bilen bilir.Ama bu aralar suyu çıktı yani tamam bilgisayarın olsun ama oyun oynıcam diyorsan konsol her türlü tavsiyemdir çünkü oyun için üretilen makinalar bunlar her daim bilgisayardan iyi olurlar.

Playstation 2 çıktığında çok para diye almadım bilgisayarı yeniledim 1.5 milyara
ama ps2 kaç sene gitti cayır cayır benim bilgisayara 2 sene sonra bir baktım ki içler acısı işin yoksa yükselt bazen yükseltilmiyor da o zaman insan deliriyor.Bir de baktım ki benim bilgisayar a yaptığım masrafa 3 tane ps2 alır olmuşum.

Valla dostum ona bakarsan ben 91 yılında Lisede Bilgisayar dersine giriyordum...BAsic öğrettiler bize...yani ben genler bakımında biraz Bozkır atalarıma çekmişim...anayamıyom...anlasamda zor annıyom...kafama birinin vurması lazım...hani ankesörlü zamanında jetonun düşmesi için vurulurdu ya yandan ankesöre...ondan işte..köşeli jeton inmiyo aşağı çakamıyom...anlama zorluğu dikkat eksikliği salaklık ne dersen işte...bunnara uyuz olduğumdan bilgisayar dünyasından hep nefret ettim...insanlar 2000 lerde msnde hatun tavlatıp ceviz kırarken ben 2006 da msni keşfettim ...ilk web cam anımı unutmam...uzayı keşfetmiş gibi taze bir gelin gibim heyecanlandım...işte eyle dostum...bilmem anntabildimmi...:p

aha 91 de öğrendiklerim...bu ne lan şimdi...Bill Gates olmasa işimiz zordu valla...:p

10 INPUT "What is your name: ", U$
20 PRINT "Hello "; U$
30 INPUT "How many stars do you want: ", N
40 S$ = ""
50 FOR I = 1 TO N
60 S$ = S$ + "*"
70 NEXT I
80 PRINT S$
90 INPUT "Do you want more stars? ", A$
100 IF LEN(A$) = 0 THEN 90
110 A$ = LEFT$(A$, 1)
120 IF A$ = "Y" OR A$ = "y" THEN 30
130 PRINT "Goodbye ";
140 FOR I = 1 TO 200
150 PRINT U$; " ";
160 NEXT I
170 PRINT
180 END

İlk atari mecoram tv ye bağlanan oyunların atası bir cihazla başladı yıl 88 ler...oyunlar o kadar dandik diki ben yinede alındı diye ailemin yanında eğleniyomuş gibi yapıyodum...ama KOMPI LAND lerde en babasını oynuyodum...el atarileri falan derken ilk konsolum ps 1 le tanıştım...yıl 92...ilk staj maaşımla RAP öğrenme sevdasına dans kursuna yazılmıştım...2.maaşımla Küçükyalıdan ps 1 aldırdım...daha doğrusu Sıemensteki bir abiye aldırdım...bana stamamışlardı...halbukim param bile vardı...18 yaşından küçüğüm diye mal satmadılar ya...inan buna...annen baban gelsin dediler...Beko bayisiydi heç unutmam...o akşam zaten Küçükyalıda kayboldum...karakoldan aldı ailem beni o zamanlar...:queen:

PS in içindeki oyunu hatırlarmısın ALEX KID...abowww ne oyundu be...bitir bitir öldüm...okula takardım hastayım ayağına yatardım vs...yineden ps den vazgeçemezdim...

atarı salonlarındaki street faytır günlerimden heç bahsetmiyom...:pbabamın cebiinden para aşırıp Beşiktaşda tilt atari oynadığım günler ayrı başlık ister...

yani diyeceğim o ki ben pcde oyuna alıştım dostum...ha birde 2 yıl önce aldığım pc ynin içine internet cafeci arkadaş oyunları yüklemeseydi bu kadar alakamda olmazdı oyunla...ama 6 ay beklemiş Cal Of duty 2 pc de...sonra bir farkettim...3 yıl ara verdiğim oyun aşkım depreşti...

yani bu işer böyle...bi bakarsın hayatında...bi bakarsın yok...benimde hayatım COD 2 den önce COD 2 den sonra olmak üzere 2 ye ayrılır...

Call Of Duty hayatımın oyunudur...oyunun içinde yaşadım...rüyalarıma girdim...D-DAY En Uzun Gün Çıkarması vs tarihe merak sardım...oyunun içindeki tüm objeler beni etkiledi...müziğine kadar sardı ruhumu ya...oyun deyip geçmemek lazım...

masaüstündeki bilgisayarım simgesine (sağlak oldugunu varsayıyorum) sag tıklayıp açılan menüde özellikleri seç. çıkan pencerede Donanım(Hardware) sekmesine tıkla. orada Aygıt Yöneticisi (Device Manager) tuşu var; ona bas.
önüne gelen pencerede Görüntü Bagdastırıcıları (Display Adapters) 'nı seç ati9250 gordugun zaman çift tıkla. açılan pencerede Yer(Location) satırında AGP veya PCI diye bir ibare görürsün.

Ekran kartının AGP oldugu anlaşılmıştır.
Şu sıralar bildigim kadarıyla AGP olarak yeni ürün sunan tek üretici Sapphire'dir. Sapphire'nin yeni ürünleri seni tatmin edecektir. fakat yeni teknolojiyi eski sistemde(AGP) sundugu için aynı özellikteki PCI-Ex'lerden pahalıdır.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar