adı çıkmış bıkere nekadar bakılsada çinli denılıyor şahsen bızzat kendım duydum:mrgreen
arasızlığın gözu kör olsun R1 alamayıp çin çanlo uraşıyoruz
ale:
r1 alcak para olsada alsam keşke
ben bir kere gittim demedim sanayiye, 4-5 tane gittiğim motor ustaları ve dükkanları var hemen hepside serbest çalışır ama hep çin motorları vardır hiç çıkmıyolarki zaten.
marka motorlar bozulmaz demedik zaten bizde onlarda tamire gider ama azdır sayısı.
amacım kötülemek değil. bunlar gerçekler ve yaşadığım şeyler. sinirlenmeye gerek yok.
adı çıkmış bıkere nekadar bakılsada çinli denılıyor şahsen bızzat kendım duydum:mrgreenarasızlığın gözu kör olsun R1 alamayıp çin çanlo uraşıyoruz
ale:
ya abi kısaca çin malları kötü ayakkabısından motoruna arabasına kadar kalitesiz çoğu..
kanuni cross dışında..
Benim cruiserim var kalitesiz diğerlerine göre ama ben yinede seviyorum.. Sorun çıkarsın çıkarmasın benim motorum sonuçta çin malıda olsa..
Ama çin mallarını savunmuyorum
yaa çinliler olmasa motor piyasası canlı olurmuydu . Hele japon motor satıcılarını mutlu etti , çinden ağzı yanan japona koşuyor
ozaman senin tuzun kuru,sen japonlara takıl ama yedek bide motor bulıundur ne olur neolmaz,arıza yapınca motor parça beklerken yatacak ona binersin,ben yamahanın çamurluğunu kırdım 40 gün ön çamurluksuz bindim,çinlilerle 3 yılda 166000 km yaptım sanırım bu tecrübe bana yeter buda benim son noktam,isteyen istediği kadar japona takılır,bu arada çinli motorlar olmasaydı motor sürücülerini yolda tek tek sayabilirdik.
hic sonu gelmeyecek bu topigin dimi?...
arkadaslar ben cinli bir firmada calismaktayim.. cin de her turlu mal var arkadaslar en yuksek kaliteden en dusuk kaliteye kadar her sey var.. ama bizim "cin mali kotu" deyisimizin en onemli sebebi parasi olupta teknik konuda bilgisi olmayan is adamlarimiz olabilir.. biraz da fiyatla ilgili tabiki cin in kaliteli malini getirene kadar ayni fiyata japon mali getiririm basim agrimaz diyor insanlar.. ama sunu da unutmayalim ki o ucuz kalitesiz cin motorlari sayesinde 5 yilda turkiye de bircok insan motosiklet sahibi oldu.. motosiklete ilgi artti..
Gecen yaz yeşil kunduraya gittim bilen bilir askerlik yapanda Türkiye nin köklü kuruluşlarındandır iş ayakkabısı bide yazlık ayakkabı alayım dedim stantta ayakkabıların %85 cın malıydı fiyatlarda az buz değil Pinomatik Alacağım Çin Mavi Jeans ten kazak aldım çin Eve televizyon aldım çin Tekstil makineleri Tamamı çin Torna tesviye tezgahları Çin Araçların bir çoğunun yedek parçası Çin Donumuza kadar çin .
Biz neyi tartışıyoruz onu anlamıyorum Ayranımız yok İçmeye Tahtıravanla gideriz Bilmem nereye .
İşin Türkcesi Bu Paralara Ançak Bu Araçları Kullanıyoruz.
İyiki Çin Malı Motor Almışım Bu sayede Bu sitedeye Üye oldum Birçokta Dostum Oldu
Allah Kimseye Kaza Bela Vermesin Keyifle Sürelim Bu Çin Motosikletlerimizi.
hic sonu gelmeyecek bu topigin dimi?...
Gecen yaz yeşil kunduraya gittim bilen bilir askerlik yapanda Türkiye nin köklü kuruluşlarındandır iş ayakkabısı bide yazlık ayakkabı alayım dedim stantta ayakkabıların %85 cın malıydı fiyatlarda az buz değil Pinomatik Alacağım Çin Mavi Jeans ten kazak aldım çin Eve televizyon aldım çin Tekstil makineleri Tamamı çin Torna tesviye tezgahları Çin Araçların bir çoğunun yedek parçası Çin Donumuza kadar çin .
Biz neyi tartışıyoruz onu anlamıyorum Ayranımız yok İçmeye Tahtıravanla gideriz Bilmem nereye .
İşin Türkcesi Bu Paralara Ançak Bu Araçları Kullanıyoruz.
İyiki Çin Malı Motor Almışım Bu sayede Bu sitedeye Üye oldum Birçokta Dostum Oldu
Allah Kimseye Kaza Bela Vermesin Keyifle Sürelim Bu Çin Motosikletlerimizi.
arkadaşlar bende ayak işleri için bir betttttteerrrr var btr 125 skuter her işimi görüyor daşa çüte muayyer ancak 100 km de 10 lt cik benzin içiyor inanın k4 daha ekonomik selammmmm
al bakalım bir tane kanuni cross dağta taşta gez noluyor ?
ondan sonra buraya deneyimlerini yaz.
dünyada ilk patika yolda giderken zinciri kopan motor kanunidir sanırım.
başımıza geldi ondan bilşyorum.
İstersen altın kaplama yaptır çin yine çindir.
O scooter in her yıl debriyaj balatasını değiştirmen grerk vb.
Tavsiyem 80 model dahi olsa japon alın !!
ama şu da bir doğrudur temiz kullanırsan parçalarını her sene değil de 2 senede bir değiştirirsin.
stone sen çine karşımısn? yazılarını okuyorum bi yerde destek veriyosun biyerde karşı çıkıyosun ? japonu mutlu ediyor diye güzelmi yani :S
Çinli olmasaydı ağzımız yanmadan japona geçerdik yada diğer kaliteli markalara..
Ozamanda japonlar vs.. Motorsikletleri daha ucuza satardı çünkü Çin ucuza verince japonlar inadına fiyat arttırıyor yada fiyatı kalitesine uygun oluyor neden ??
Çünkü adı üstünde kalite ! Çin malları olmasaydı belkide japon motosiklet firması fiyat indirimi yapabilirdi..Diğer kalite rakiplere karşıda bu avantaj olurdu
Ama şuan çine karşı bi indirim yapsa çin mallarına boyun eğmiş olur ve kalitesi azda olsa düşer.
Ben diyorumki isteyen çin malı alsın almasın ama çin malı kaliteli ve dayanıklı değildir..
Almayın demiyorum bende çin malı kullanıyorum memnunum şansa iyi bi alet düştü elime. ( Çıkardığı 4-5 soruna rağmen iyi bana göre çünkü benim motorum )