Bütün Çin Malları Kötü Deildir. İyi Bakarsan İyi Olur..

adı çıkmış bıkere nekadar bakılsada çinli denılıyor şahsen bızzat kendım duydum:mrgreen:parasızlığın gözu kör olsun R1 alamayıp çin çanlo uraşıyoruz:pale:

Titreşim için motor ile şase arasına lastik conta takmanız yararınıza olur.
Birde ben scoter ile otoyola girmezdim. Malum yasak olduğu gibi diğer sürücülere motor yavaş gideceğinden rahatsızlık verirdim.

ya abi kısaca çin malları kötü ayakkabısından motoruna arabasına kadar kalitesiz çoğu..
kanuni cross dışında..
Benim cruiserim var kalitesiz diğerlerine göre ama ben yinede seviyorum.. Sorun çıkarsın çıkarmasın benim motorum sonuçta çin malıda olsa..
Ama çin mallarını savunmuyorum

yaa çinliler olmasa motor piyasası canlı olurmuydu . Hele japon motor satıcılarını mutlu etti , çinden ağzı yanan japona koşuyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
r1 alcak para olsada alsam keşke

ben bir kere gittim demedim sanayiye, 4-5 tane gittiğim motor ustaları ve dükkanları var hemen hepside serbest çalışır ama hep çin motorları vardır hiç çıkmıyolarki zaten.

marka motorlar bozulmaz demedik zaten bizde onlarda tamire gider ama azdır sayısı.

amacım kötülemek değil. bunlar gerçekler ve yaşadığım şeyler. sinirlenmeye gerek yok.

demekkı senın yasadıgın gerceklerle benım yasadıgım gercekler farklı saygı duyarım :rendeer:

adı çıkmış bıkere nekadar bakılsada çinli denılıyor şahsen bızzat kendım duydum:mrgreen:parasızlığın gözu kör olsun R1 alamayıp çin çanlo uraşıyoruz:pale:

parasızlıgı bı yere koydum onu gectım ben zamanında cbr600lede baslardım para problem deıldı sunu sorucam sadece bunca ınsan ılk motoru olarak %99 cın malı scooterdır pekı sızce bu ınsalar r1 olsun cbr125 olsun ybr125 olsun ne olursa olsun ıste onlarla baslasalar bu ulkede kaza oranı en az %50artardı

ya abi kısaca çin malları kötü ayakkabısından motoruna arabasına kadar kalitesiz çoğu..
kanuni cross dışında..
Benim cruiserim var kalitesiz diğerlerine göre ama ben yinede seviyorum.. Sorun çıkarsın çıkarmasın benim motorum sonuçta çin malıda olsa..
Ama çin mallarını savunmuyorum

çinliler sadece mantıklı dusunuolar bı r1 e 40mılyar werıp satacagıma 2mılyara 30tane motor satarım dıyolar japonlardakı teknolojı cınde yokmu gulerım buna okadar teknolojı onlardada war ama baska bı bakıs acısıyla yaklasıolar sız hıc arastırdınızmı çindekı mondıallerı racınglerı war ama buraya getırmıyolar neden ??? cunku fıyat

yaa çinliler olmasa motor piyasası canlı olurmuydu . Hele japon motor satıcılarını mutlu etti , çinden ağzı yanan japona koşuyor

:cat::rendeer:

Son düzenleme:
stone sen çine karşımısn? yazılarını okuyorum bi yerde destek veriyosun biyerde karşı çıkıyosun ? japonu mutlu ediyor diye güzelmi yani :S
Çinli olmasaydı ağzımız yanmadan japona geçerdik yada diğer kaliteli markalara..
Ozamanda japonlar vs.. Motorsikletleri daha ucuza satardı çünkü Çin ucuza verince japonlar inadına fiyat arttırıyor yada fiyatı kalitesine uygun oluyor neden ??
Çünkü adı üstünde kalite ! Çin malları olmasaydı belkide japon motosiklet firması fiyat indirimi yapabilirdi..Diğer kalite rakiplere karşıda bu avantaj olurdu
Ama şuan çine karşı bi indirim yapsa çin mallarına boyun eğmiş olur ve kalitesi azda olsa düşer.

Ben diyorumki isteyen çin malı alsın almasın ama çin malı kaliteli ve dayanıklı değildir..
Almayın demiyorum bende çin malı kullanıyorum memnunum şansa iyi bi alet düştü elime. ( Çıkardığı 4-5 soruna rağmen iyi bana göre çünkü benim motorum )

arkadaslar ben cinli bir firmada calismaktayim.. cin de her turlu mal var arkadaslar en yuksek kaliteden en dusuk kaliteye kadar her sey var.. ama bizim "cin mali kotu" deyisimizin en onemli sebebi parasi olupta teknik konuda bilgisi olmayan is adamlarimiz olabilir.. biraz da fiyatla ilgili tabiki cin in kaliteli malini getirene kadar ayni fiyata japon mali getiririm basim agrimaz diyor insanlar.. ama sunu da unutmayalim ki o ucuz kalitesiz cin motorlari sayesinde 5 yilda turkiye de bircok insan motosiklet sahibi oldu.. motosiklete ilgi artti..

Gecen yaz yeşil kunduraya gittim bilen bilir askerlik yapanda Türkiye nin köklü kuruluşlarındandır iş ayakkabısı bide yazlık ayakkabı alayım dedim stantta ayakkabıların %85 cın malıydı fiyatlarda az buz değil Pinomatik Alacağım Çin Mavi Jeans ten kazak aldım çin Eve televizyon aldım çin Tekstil makineleri Tamamı çin Torna tesviye tezgahları Çin Araçların bir çoğunun yedek parçası Çin Donumuza kadar çin .
Biz neyi tartışıyoruz onu anlamıyorum Ayranımız yok İçmeye Tahtıravanla gideriz Bilmem nereye .
İşin Türkcesi Bu Paralara Ançak Bu Araçları Kullanıyoruz.

İyiki Çin Malı Motor Almışım Bu sayede Bu sitedeye Üye oldum Birçokta Dostum Oldu
Allah Kimseye Kaza Bela Vermesin Keyifle Sürelim Bu Çin Motosikletlerimizi.

ozaman senin tuzun kuru,sen japonlara takıl ama yedek bide motor bulıundur ne olur neolmaz,arıza yapınca motor parça beklerken yatacak ona binersin,ben yamahanın çamurluğunu kırdım 40 gün ön çamurluksuz bindim,çinlilerle 3 yılda 166000 km yaptım sanırım bu tecrübe bana yeter buda benim son noktam,isteyen istediği kadar japona takılır,bu arada çinli motorlar olmasaydı motor sürücülerini yolda tek tek sayabilirdik.

::plus1::::plus1::::plus1::::plus1:: abi aynen katılıyorum. Bu çinlilere laf atanlar hakkında benim kafamda şöyle bi düşünce oluştu artık. Fazla para verdiklerini yediremiyolar galiba. Her fırsatta şöyle böyle bak yukarda adam ne yazmış oku öğren sen kıytırık 3-5 km binerken millet binlerce km yapıyo !!!!!!

Forumdan Uzaklaştırıldı
arkadaslar ben cinli bir firmada calismaktayim.. cin de her turlu mal var arkadaslar en yuksek kaliteden en dusuk kaliteye kadar her sey var.. ama bizim "cin mali kotu" deyisimizin en onemli sebebi parasi olupta teknik konuda bilgisi olmayan is adamlarimiz olabilir.. biraz da fiyatla ilgili tabiki cin in kaliteli malini getirene kadar ayni fiyata japon mali getiririm basim agrimaz diyor insanlar.. ama sunu da unutmayalim ki o ucuz kalitesiz cin motorlari sayesinde 5 yilda turkiye de bircok insan motosiklet sahibi oldu.. motosiklete ilgi artti..

işte dedıgım gıbı cok mantıklı:cat::rendeer:

Gecen yaz yeşil kunduraya gittim bilen bilir askerlik yapanda Türkiye nin köklü kuruluşlarındandır iş ayakkabısı bide yazlık ayakkabı alayım dedim stantta ayakkabıların %85 cın malıydı fiyatlarda az buz değil Pinomatik Alacağım Çin Mavi Jeans ten kazak aldım çin Eve televizyon aldım çin Tekstil makineleri Tamamı çin Torna tesviye tezgahları Çin Araçların bir çoğunun yedek parçası Çin Donumuza kadar çin .
Biz neyi tartışıyoruz onu anlamıyorum Ayranımız yok İçmeye Tahtıravanla gideriz Bilmem nereye .

İyiki Çin Malı Motor Almışım Bu sayede Bu sitedeye Üye oldum Birçokta Dostum Oldu

+1 +1:rendeer:

hic sonu gelmeyecek bu topigin dimi?...

gerek olursa kapatılır....

Son düzenleme:
Haklısınız ! kıt imkanlar ile teyyare yaptığımız yıllardan bu günlere geldik .
Araba imal eden firmalarımız var ama motorsiklet imal eden varmı acaba ?
Hepimiz bindiğimiz dalı kesiyoruz , Allah sonumuzu hayır etsin.
Çinli de japon gibi kalitesini ispatlayıp prestij ürünler geliştirerek fiyat yükseltince (eskiden almanmı ,japonmu vardı) , afrikalımı çinlimi geyiği yaparız .:pale:

arkadaşlar bende ayak işleri için bir betttttteerrrr var btr 125 skuter her işimi görüyor daşa çüte muayyer ancak 100 km de 10 lt cik benzin içiyor inanın k4 daha ekonomik selammmmm

Forumdan Uzaklaştırıldı
arkadaşlar bende ayak işleri için bir betttttteerrrr var btr 125 skuter her işimi görüyor daşa çüte muayyer ancak 100 km de 10 lt cik benzin içiyor inanın k4 daha ekonomik selammmmm

motorunda sorun var ımkansızdan bahsedıoruz 10km 1lıtre km bası 390bın falan oluo herhalde benım arkadasımda 3.2 ww toureg war benzınlı o bıle 420bın yakıo :farao:

parasızlıgı bı yere koydum onu gectım ben zamanında cbr600lede baslardım para problem deıldı sunu sorucam sadece bunca ınsan ılk motoru olarak %99 cın malı scooterdır pekı sızce bu ınsalar r1 olsun cbr125 olsun ybr125 olsun ne olursa olsun ıste onlarla baslasalar bu ulkede kaza oranı en az %50artardı
DEMİŞSİN:wiinkk:

benım başlangıc moturum yamaha rxkıng135 iyıkıde bununla başlamışım çokda memnunum keşke dıorum param olsaydıda 600ccile başlasaydım bazen küçük bir mobılet bıle tehlıkelı gelır ınsana kaza gelıyorum demıyorum olacaksa oluyor o yuzden söyledıklerıne katılmıyorum:wiinkk:

Motosikleti
ZX12R
of offof motorlarda dostluklarda şahanee..diyecek laf yok...:rendeer:

çin malını sevmiyom diye yazanlar çevirsin klavyesini altına baksın...

made ın chına :queen: :queen: :queen:

chına dan kaçış yooook..

al bakalım bir tane kanuni cross dağta taşta gez noluyor ?
ondan sonra buraya deneyimlerini yaz.
dünyada ilk patika yolda giderken zinciri kopan motor kanunidir sanırım.
başımıza geldi ondan bilşyorum.
İstersen altın kaplama yaptır çin yine çindir.
O scooter in her yıl debriyaj balatasını değiştirmen grerk vb.

Tavsiyem 80 model dahi olsa japon alın !! ;)

ama şu da bir doğrudur temiz kullanırsan parçalarını her sene değil de 2 senede bir değiştirirsin.

scooter ve debriyaj balatası :silent:

Son düzenleme:
stone sen çine karşımısn? yazılarını okuyorum bi yerde destek veriyosun biyerde karşı çıkıyosun ? japonu mutlu ediyor diye güzelmi yani :S
Çinli olmasaydı ağzımız yanmadan japona geçerdik yada diğer kaliteli markalara..
Ozamanda japonlar vs.. Motorsikletleri daha ucuza satardı çünkü Çin ucuza verince japonlar inadına fiyat arttırıyor yada fiyatı kalitesine uygun oluyor neden ??
Çünkü adı üstünde kalite ! Çin malları olmasaydı belkide japon motosiklet firması fiyat indirimi yapabilirdi..Diğer kalite rakiplere karşıda bu avantaj olurdu
Ama şuan çine karşı bi indirim yapsa çin mallarına boyun eğmiş olur ve kalitesi azda olsa düşer.

Ben diyorumki isteyen çin malı alsın almasın ama çin malı kaliteli ve dayanıklı değildir..
Almayın demiyorum bende çin malı kullanıyorum memnunum şansa iyi bi alet düştü elime. ( Çıkardığı 4-5 soruna rağmen iyi bana göre çünkü benim motorum )

çok güzel yazmışsın akıllıca ve mantıklı ::biggrinn::biggrinn::biggrinn

çin malı motorlar olmasaydı kaza oranı fazla olmazdı.

bende kullanıyorum, istemesemde biniyorum aldık birkere yapacak bişey yok, para yok.

biri bizi durdursun canım.

Son düzenleme:
hayatımız made ın çayna olmuş. merak ediyorum Türkiyede mesleği P.I.M.P olanlar Çinden ne zaman ithal edecek

bu bakarsan bağ bakmazsan dağ olur mantığınıda çözemiyorum.

Herkes makinasıyla mutlu ise ne bana ne de başkasına giren çıkan olmamalı derim

.

Çin yakında motor fiyatlarını 100 tl yapar sizde sevinirsiniz...
Neymiş ucuzmuş Türkiye motosikletle tanışmış... pehh
Fiyat bu kadar ucuz olunca herkes motosiklet alıyor bilen - bilmeyen..
Sonunda ne oluyor ----> kaza
Bizim ülkemiz trafikte o kadar gelişmemişken motosiklet artışı yanlış olur..
Çin malları bir sürü polemiği beraberinde getirdi bakalım daha neler olacak

.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar