bayadır kimsecikler uğramamış buralara düşmüşüz ikinci sayfaya olmaz ama bratçetler canlanın biraz.
sımdı motorla gıdılecek gıbı degıl hava zaten bg de cok sogukmus ben gıttım bu yaz hevesımı aldım

sımdı arabayla gıdelım dımı bayramda ınsan cok olur hemnn hehehe
Bakarız Mesut Bı R6 Ayıp Edıyosun
sen ne diyosun ismail para olucaktı ki bak bayramda nasıl gazlıyodum bulgara doğuru tenereyle.
ama sen zaten koyu matorcu deilsin o yüzden donuyon hep:queen:
motosikletimle ingiltereye gitmeyi dusunuyorum neler gerkli ve ne lazim?ulkelerden gecis yaparken extra bi evrak isteniyomu yada extra para?yardimci olurmusunuz?mesut kardesim yesil sigortadan bahsetti bana bu konuyu detaylari ile bilen arkadaslar yardiiiiimmmmmm
şimci arkadaşım taaa ingiltereye hoysungla pek tavsiye etmem gitmeni hani gidemessin deil ama çok fazla yorulursun daha böyle bi turing veyat enduro bişey olsa daha rahat edersin.
şimdi gelelim yola.
önce pasaport
sonra bir şengen vizesi ilk defa alıcaksan muhtemelen bulgar şengeni olmalı ki ilk çıkışta ilk giriş yapacaın ülkeden alman gerekiyo şengen vizeyi ama kanun deiştiğise onu bilmem.
şengen alınca ingiliz vizeside gerekiyo burdan alamasan fransada gemiye binmeden veyat tunelden geçmeden alabilirsin ama verecekleri kesin deil o yüzden burdan alsan daha iyi.
son olarak kapu kuleden veyat nereden çıkış yapacaksan veyat istanbuldaki TURİNG ten beynelmilen yani ulusrararası ehliet alıyon oda 250 ytl.cıvarı ilk defa alıyosan ama eski varsa o zaman fiyat 130 ytl.
bunları haledince eşyaları toparlayım doğuru sınır kapısına ordada motosiklete triptik yaptırıyon 6 aylık 30 ytl.ve yeşil sigorta oda en ucuzu bir aylık ve 65 evro.
ondan sonra veriyon gazıgidiyon artık geçiş yapacaın ülkelere göre yol geçiş fiyatları deişiyo austriya ve almanya haftalık ştoya alıyosun onlarda zanedersem 10 ar evro olucaktı.fransa nekadar otoban kulanırsan o kadar ödüyon aynı burası gibi .
bulgardan gidersen orda yol parası yok yugoslav otoban bizimki gibi hırvat ta öyle slovende aynı italyada aynı.
romen macar tavsiye etmiyom gitmeni zaten.
benden bukadar umarım yardımcı olmuşumdur aklımda kalan bunlar zaten unutuğum bişey varsa oda hayati önem taşımaz zaten seneye yaza kadar sende başka yerlerden daha ayrıntılı bilgiler edinebilirsin.