biraz saçma gelecek ama gerçekten merak ediyorum

arkadaşlar öncelikle slmlar uzun zamandır nete giremiyodum yine fırsat buldum ve biraz yurt dışında çekilen 125 cc ve 150 cc motor videolarına baktım.ve inanamadığım birşey gördüm cg ve ybr lere turbo takmışlar tabi doğal olarak özendim. Türkiye'de bu işi yapmak mümkün mü acaba bana gerekli açıklama yapacak ve link verecek arkadaşları bekliyorum (lütfen alay etmeyin gerçekten merak ediyorum ondan sordum) saygılar..

o kadar kişi bakmış ama bi yorum bile yok tşk. bnmde bu duruma yorumum yok iyi akşamlar saygılar..

Son düzenleme:
bikepics'de bende cok güzel 100 ve 125 cc cup motorlar goruyorum fakat, burada çok zor, o çelik jantları tüm firmalara mail olarak resimli olarak gonderiyorum, sonra bana bu model elimizde yok, cart curt diye geri cwp yazıolar.bnm şimdiye kadar öğrendiim, orada maliyet cok daha uygun o yüzden,

sen de bi tamircine bi danışsana bunun için nasıl bi şey lazım die, belki bi bildii vardır...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
çıkma dizel araç turbosu bulunur. iyi bir ustaya götürülür monte ettirilir. burda önemli olan turboya gerekli olan yağın karşılanabilmesi.

Mersin İl Temsilcisi
turboybr :) fikir akla yatkın ama o maliyetle sanırım turbosuz daha sağlam basan bir makina alınabilir... mesela turboMZ :p

ama Apache'yle daha seri ve daha hızlı olmak benm daha çok hoşuma gider yani =) erdemd çıkma dizel turbosu demişsin nasıl uydurulacak kı bu ağır veya büyük gelmez mi bi örnek verebilir misin mesela hangi modelin turbosu ????

bu arada teknoali arkadaşım Aydın ustaya sordum bana "git başımdan!!" diyerek güldü =):mrgreen:

Son düzenleme:
Bence yurtdışında yaşayan birini bulup satın aldıktan sonra gelirken getirmesini sağlayabilirsin.Gümrük işide biraz makul olur.Özellikle modifiye işi ile uğraşan ehil bir usta bulmalısın.Unutmaki yaptıracağın iş zevk işi olduğu için en uygun yapanı bulamaycaksın.Ne fiyat çekiliyorsa vermen gerekir.Sonuçta o turbo takılı fakat piston ve krankın o güce dayanması için değişmesi ve daha özel olması gerekecektir.Tahminimcede 25 - 30 hp arası bir güç alacaksın.Yapılan işlemler gerçekten sağlam olursa masrafın en az 500CC ile senin motorun arasındaki fark kadar olurki,temiz bir ER-5 veya GS500 istediğini sana daha fazlasıyla verecektir.

Bence yurtdışında yaşayan birini bulup satın aldıktan sonra gelirken getirmesini sağlayabilirsin.Gümrük işide biraz makul olur.Özellikle modifiye işi ile uğraşan ehil bir usta bulmalısın.Unutmaki yaptıracağın iş zevk işi olduğu için en uygun yapanı bulamaycaksın.Ne fiyat çekiliyorsa vermen gerekir.Sonuçta o turbo takılı fakat piston ve krankın o güce dayanması için değişmesi ve daha özel olması gerekecektir.Tahminimcede 25 - 30 hp arası bir güç alacaksın.Yapılan işlemler gerçekten sağlam olursa masrafın en az 500CC ile senin motorun arasındaki fark kadar olurki,temiz bir ER-5 veya GS500 istediğini sana daha fazlasıyla verecektir.

tamam anlıyorum ama benim amacım Apache'yle GS500 yemek :queen:
aslında tanıdıklarım var yurt dışında ama böyle şeylerden anlamayacakları için isteyemiyorum mesela bi arkadaş çıkma dizel turbosu olur demişti bu konu hakkında yoğunlaşmak bana daha ucuza mal olacak gibi :silent:

tamam anlıyorum ama benim amacım Apache'yle GS500 yemek :queen:
aslında tanıdıklarım var yurt dışında ama böyle şeylerden anlamayacakları için isteyemiyorum mesela bi arkadaş çıkma dizel turbosu olur demişti bu konu hakkında yoğunlaşmak bana daha ucuza mal olacak gibi :silent:

Valla kardeşim,clio'nun turbosu patladığında 4,5-5 bin lira masraf çıkıyor.Sadece turboyu dahil edip halledebileceksen bile bu rakam bence biraz fazla.Ha çıkma turbo bulunurmu? bulunur.Fakat genelde çalıntı araçlardan çıktığı için ben yandaş değilim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Valla kardeşim,clio'nun turbosu patladığında 4,5-5 bin lira masraf çıkıyor.Sadece turboyu dahil edip halledebileceksen bile bu rakam bence biraz fazla.Ha çıkma turbo bulunurmu? bulunur.Fakat genelde çalıntı araçlardan çıktığı için ben yandaş değilim.

Clio'nun turbosu murbosu yok kardeşim peşindeyim.

abiler ben hollandada yasiyorum sabah okudun bu topici gittim butun gun heryere sordum yo kbizde motosiklet icin turbo veya araba turbosu monte edemeyiz falan dediler hani obur ulkeleri bilemem ama hollandada yok :mrgreen: olSa yardimci olurdum :)

Paran varsa Usta bulabilirsin ama böyle şeylerle uğraşmasını seven biri olması lazım. Çoğu kişi olmaz deyip sallar. Maliyette motorunun fiyatını katlar. Oralarda birçok kişi bu tür şeylere çok meraklı, bu yüzden boza yapa öğreniyorlar, sırf muzurluk olsun diye para harcıyorlar. İşçiliğinide gelende üçbeş kişi toplanıp kendileri yapıyorlar. En basitinden değişik bir cant için autocat te falan dizayn yapıp. Kesilmemiş cant alıp CNC cinin birinde yaptırıyorlar. Sadece o bile buradakilerinin bütçesini ve yeteneğini aşıyor.

tamam hepiniz hakklısınız anlıyorum ama karşıda (avrupa yakası) çıkmacılarda 100 ytl den başlayıp 5000 ytl ye kadar bi çok turbo çeşidi mevcut ben sadece hangi turbonun uyacağını merak ediyorum bu işi kafama koydum motoru yese bile yapıcam yani :queen:

anladım erdem ama son bi sorum var :mrgreen:
peki turboya gerekli yağı nerden bulucaz nasıl ayarlanacak yani?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar