Gerçekler şöyle; BİM hükümet taraftarı, A101 ise Paralelcilerden hatta Bankalarının ortaklıkları vardı hisseleri devretti ki birşey olmasın diye... Asıl sorun şu; ikisi de islamcı ikisi de İsrail malı satar. Hatta benim yaşadığım mahallede A101 (eve cok yakın) bir ürünün israil malından başka alternatifi yok adem getirmiyor illa bunu alacaksın diyor (bağırdım çağırdım baya bir kızdım) kasiyer: Şikayetinizi int. sitesinden yapabilirsiniz dedi... O an motorla camdan iceriye hızlanıp girmek geldi içimden ama tabi yapmadım... Peki neden bakkal değilde BİM cünkü 500gr Çaykur Fİliz çay Bİm fiyatı:7,49 bakkalda 9,00 yada 9,50tl birde bakkal olabilmek için ne gerekli? Canım memleketimde ticaret yapabilmek için tek şart var "para" yani sermaye varmı? var öyleyse bakkalda olursun mütaahh-it... Herhangi bir eğitim ahlak yada gereklilik varmı yok yani anlıyacağın canım memleketimde herşey para....
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:34 ----------
Düşün yani bakkalların durumunu; Geçenlerde bakkaldan (market vari yani bakkalın biraz büyüğü) domates alacağım tabi seçiyorum iyisini, adam geldi "seçemezsin hemşerim" dedi! Ben "seçmek benim anayasal hakkım" dedim derin bir sessizlik oldu "Anayasal olarak seçme ve seçilme hakkım var" dedim gene espiriyi anlayamadı...