YECVT teknolojisi ve geleceği (Xmax'lere de gelme ihtimali)

Şu kodlamayı benim arabaya da yapabilsek keşke. İfrit oluyorum ifrit.
PSA grubuydu sanki senin araba? Yapılabiliyor olmalı ama bakmışsındır muhtemelen.

BMW'de de aşırı zorlaşmıştı. Eskiden (E87 kullanırken) bayağı OBDII-RJ45 uçlu kabloyla laptopta bağlayıp basit bir program üzerinden ecu'lara ulaşıyordum. işte gösterge paneli ecu, far elektronikleri ayrı ecu gibi - orada istediğin ecu'ya bağlandıktan sonra notepad ile open text bir dosya açıyorsun. Mesela araç yürümeye başlayınca kapıların otomatik kilitleneceği hızı değiştirmek istedim:

[Automat_Verrie]
Stat = activ
opt = werk02

[diğer parametre uyduramadım şimdi]
werk_01 = 16
werk_02 = 20
werk_03 = 30

baya ini dosyası gibi bunu kaydettikten sonra uygulamaya flash it diyorsun çakıyorduç

F20'ye geçince nevrim döndü. Belirli bir build'dan yeni olmaması gereken bir Windows 7 makinaya 2-3 farklı yazılım kurdum, ordan token generate ettirdim bilmem ne.. şöyle diyeyim, 3-4 akşam sürdü tamam bağlandım diyip okumaya başlayabilmem. Katır gibi zorlaştırmışlar kontrolü elden bırakmamak için.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
PSA grubuydu sanki senin araba? Yapılabiliyor olmalı ama bakmışsındır muhtemelen.

BMW'de de aşırı zorlaşmıştı. Eskiden (E87 kullanırken) bayağı OBDII-RJ45 uçlu kabloyla laptopta bağlayıp basit bir program üzerinden ecu'lara ulaşıyordum. işte gösterge paneli ecu, far elektronikleri ayrı ecu gibi - orada istediğin ecu'ya bağlandıktan sonra notepad ile open text bir dosya açıyorsun. Mesela araç yürümeye başlayınca kapıların otomatik kilitleneceği hızı değiştirmek istedim:

[Automat_Verrie]
Stat = activ
opt = werk02

[diğer parametre uyduramadım şimdi]
werk_01 = 16
werk_02 = 20
werk_03 = 30

baya ini dosyası gibi bunu kaydettikten sonra uygulamaya flash it diyorsun çakıyorduç

F20'ye geçince nevrim döndü. Belirli bir build'dan yeni olmaması gereken bir Windows 7 makinaya 2-3 farklı yazılım kurdum, ordan token generate ettirdim bilmem ne.. şöyle diyeyim, 3-4 akşam sürdü tamam bağlandım diyip okumaya başlayabilmem. Katır gibi zorlaştırmışlar kontrolü elden bırakmamak için.
O kadar uğraşamam ben, hanımla binerim, o iptal tuşuna basmayı unutmuyor :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

n max 155 gerçekten benim gidişini beğendiğim bir şehir içi scoote'ı her kasasını kullandım 120km/h ile seyir edebiliyor
Yani özelliklere fiyata vs bakınca çok mantıklı, şimdi scooter alacak olsam kesinlikle opsiyonlardan biri olurdu.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Akü yorulmaz StartStop'a dayanıklı aküler geliyor o araçlarda ama, dediğiniz gibi zaten istanbul'da falan çalışmaz o. Avrupa şehirlerinde trafik ışıklarında duruşlar için, İstanbul trafiğinde olacak iş değil. Eski arabayı ilk kodladığım özellik oydu, StartStop kapalı dediğimde hatırlıyordur, her marşta tekrar açmıyordu.
işte kimi çakma hibrit araçlarda, mesela suzukilerde normal 12V akü koymuşlar, hatta küçücük 36Ah akü koymuşlar bu ne yaa motosiklet aküsü gibi demiştim, onlarda marşı hibrit elektrik motoru hibrit aküsünden yapıyor diye 12v akü start stop'a özel akü değil, normal akü, biraz eskisin ayınsının 52Ah olanını takma niyetim var. İstanbul trafiğinde bile dur kalk trafikte star stop düzgün çalışıyor. önceki dizel clio'da star stop istanbulun sıkışık trafiğinde kafayı yiyordu hemen kapatıyordum, bunda kapatmaya gerek duymadım hiç.

işte kimi çakma hibrit araçlarda, mesela suzukilerde normal 12V akü koymuşlar, hatta küçücük 36Ah akü koymuşlar bu ne yaa motosiklet aküsü gibi demiştim, onlarda marşı hibrit elektrik motoru hibrit aküsünden yapıyor diye 12v akü start stop'a özel akü değil, normal akü, biraz eskisin ayınsının 52Ah olanını takma niyetim var. İstanbul trafiğinde bile dur kalk trafikte star stop düzgün çalışıyor. önceki dizel clio'da star stop istanbulun sıkışık trafiğinde kafayı yiyordu hemen kapatıyordum, bunda kapatmaya gerek duymadım hiç.

benim motorun aküsü 4Ah abi ya 36 neymiş :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
benim motorun aküsü 4Ah abi ya 36 neymiş :D
motorda olabilir de koskoca 2 tonluk araaya 36Ah akü koymuşlar motosiklet aküsü koyacaklarmış utanmasalar. Neyse ki aynı akü yeine 52Ah olanı da uyuyormuş, değiştirenler öyle yapıyor. Ama motosikletteki gibi aman akü bitecek paranoyası yapar oldum, motor çalışmıyorken dörtlüleri falan yakıp kontak açık bırakmıyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...İstanbul trafiğinde bile dur kalk trafikte star stop düzgün çalışıyor. önceki dizel clio'da star stop istanbulun sıkışık trafiğinde kafayı yiyordu hemen kapatıyordum, bunda kapatmaya gerek duymadım hiç.
Yahu adım adım trafikte kapat gitsin start-stop'u sinir olmuyor musun o gecikmeye? 10m git stop 15sn sonra 10m daha gitmek için start sonra tekrar stop. 5 dk'da 10 kere start stop. Bir katkısı olduğunu da düşünmüyorum. %15 falan fark etmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Cyan

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar