Sen şimdi eğitimli ve bilgili misin yani? Saçmalayıp duruyorsun başka bir şey yaptığın yok.

hayır yazılanlara yorum yaparsın , saçmaladığımı söylersin sonra , okuyup anlamaman senin problemin, bak angrypower gayette anlamış ve yanlışsın diyor , sen sadece anlamadığın için :sunny:
sende beni tanımadığın için ne kadar eğitimli olduğumu bilmiyorsun , ben anlamadığın için ön yargılı davrandım , 250cc segmentinde hangi motorun var ve hangilerine bindin yazar mısın ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:26 ----------
Ben o Dominar'ın 150000km'yi devirdiğini gördüm. Burada ki sorun nie bu kadar afaki kaldı anlamadım? MT-25 kararsız ve düzensiz bir alet. R6 ile kıyaslayıp aynı kaliteyi beklediğini düşünmeye başladım. Ben Dominar'la uzun yola'da çıktım ben. Hemde stock hali ile. MT-25'te elimi gazdan çektiğim an yığılıyor ki öyle böyle bir yığılma değil, Dominar ise kararında ve olması gerektiği gibi kompresyona biniyor.
Dominar'ın 2 büyük handikabı vardır gözümde. Birincisi titreşimi, ikincisi ise gereksiz büyük egzoz'u. O egzozdur ki virajda sürtüp, kullanıcısını rahatsız eder ve denge bozar. Onun dışında hiçbir dandikliğini görmedim.
Bajaj'dan bana para da verilmiyor. Verilse idi yeni motor hediye ederlerdi. MT-25'in kronik sorunlu secereside mevcuttur. Biz kimseye alma demiyoruz. Lakin sunduğu teknolojide az buz değildir.
Dominar:
Full led aydınlatma, fazla tork, kaydırmalı debriyaj, ön-arka abs, çelik fren hortumları, nispeten iyi lastikleri ve kararlı performansı mevcut.
MT-25:
Şuursuz 15k devir bandı, çift silindir, dohc motor (Dominar'da sohc mevcut), fazla yakıt tüketimi ve japon adı var.
Ne isterse onu alır. Ben iki motorunda artılarını ve eksilerini defalarca yazdım. Sadece ben değil çoğu kullanıcısı ön amortisörlerinin rezalet olduğunu söylüyor. Düz yolda basmak ise tek derdimiz; CG'lerde düz yolda basıyor.
Virajda elini ayarlayamaz ise MT-25 direk high side atacak yer bile arayabilir ama Dominar'da bu durum mevcut değil.
Dominar'da stock hali ile 163 gördüm, MT-25'te 189 gördüm. Şimdi bu demektir ki MT-25 çoh iyi???
okudum yazdıklarını ve sende okudun yazdıklarımı , dominar 400 ün canlısını bile görmedim ,
bahsettiğim şu sende beni anlamadın bende anlatamadım
kısaca mevzu benim ne aldığım ne bindiğim yada bugüne kadar ne kadar motor test edip hatta tamir ettiğimde değil.
eline 2 motor geçmiş karşılaştırıyorsun sana göre doğru , 3-5 kişi daha binecekki buna karar verecek ,
ve kesinlikle ben idda etmiyorum dominar 400 iyi r25 iyi
idda ettiğim şu r25 in daha uzun km yapacağı aynı şartlarda ve huzur kısmıda şu , bi motoru alırsın , sana sorun çıkarma yüzdesi çok düşüktür ,,,
yani çok şansız olman gerekir . mt25 i alan adam ne dış aksamından ne sinyalinden ,ne işte freninden kolay kolay sorun yaşamaz ,
dışarı bıraktığın bir mt 25 10 senede solar , bi dominar400 3 senede 20 yaşında gözükür, güneş bu tip motorları daha çabuk çürütüyor,
belki bilirsin kullanılmayan motorlar yattığı sürece ağır sıkıntılar çıkarır , ama bir japona yıl sonra tek marşla devam ederken bir dominara start veremeyebilirsin.
bu tip motorlarda ısı çok yüksek olur ,
mt 25 4 subap yapısı gereği zorlanarak ve bağırarak giden bir motor , zaten parçadan kazanılmak üzere yapışlmış bir motor
çok yazdım be

neyse ben seninkileri okudum.sen de oku .
bajaja biz bilmeden önyargı ile kötüledik , ve halen önyargı ile kötülüyorum , bir mt25 almak bajaj almaktan 10 kat daha mantıklı ,bunun için 100lerce sebep var ,
senin virajlarda 30-40 derece yatman için üretilmemiş yani o motorlar

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:36 ----------
bu sayfada öyle birşey var , bir sidik yarışı almış gidiyor , sen biliyorsun ben biliyorum , şöyle söyleyeyim binmediğim motor neredeyse yok , km tecrübemde 120 bin felan aşağı yukarı topladım daha fazladır. çocukluğumdan beri biniyorum ,yoktu tamirciler , kasklar yoktu ozamanlar

bindik en iyilerinede en kötülerinede , yeri geldi ekonomimiz el vermedi, yeri geldi hiç paramız olmadı ,
önemli olan paylaşımdı , bilen kardeşlerimizide sataşıp üzmedik.
forumda insanın kendi fikrini paylaşması suç oluyor. benim fikrimdir huzur için japon alın.
bu bize büyüklerimiz tarafındna yıllarca söylendi ama bi başlarken 2 sene çin 2 sene kore olmak üzere 4 sene kıytırık markalara bindik. ve ağzımızın payını kötü bir şekilde alıp tecrübe ettik.
huzurumuz kaçtı , uyuyamadık , günlerce tamirden alamadık motorlar..... şansız değildik , sadece dandik bir motordan 100binlik motor performansı bekledik.
o yüzden bende yaşadım sizin yazdıklarını ve anlıyorum ama sadece bir motora 5 dk 10 dk yada 1 yıl binip onun hakkında kesin ve kusursuz bilgi edinemezsiniz.
bunu çok iyi bir yarışçı bilir , ama siz bilemezsiniz. sadece öyle olduğunu zannedersiniz.
üzmeyin birbirinizi. siz daha biliyorsanız öyle olsun.