Başbakana Mektup :

Hepimizin aklında olup bir türlü dile getiremediğimiz bu konu için emek harcayanlara çok teşekkür ederim....Bende hemen email atıyorum..

5. şık olmaz hatta imkansız çünkü adaletsizlik söz konusu
6.şık ise tam bir ayrımcılık olur motor kullanamayan adam napcak peki bu alınan vergiler tüm araçlar için alınıyo sadece bizden alınmıyor arkadaşlar

Devletin yapabileceği tek şey motosiklet kullanımı için teşvik yapmak. Gümrük vergilerini belli bir süre aşağıya çekmek(uzun vadede ithalatı artırır çok zararlı) Yerli sanyiiciyi korumak(en gereklisi olması gereken) ve teşvik etmek olabilir motosikletler için ek şeritler olabilir,motosiklet kullanana köprüve geçiş ücretleri alınmayabilir ama bizden hiç vergi almasn derseniz olmaz devlet vergi alarak hazineye para katar ve bundan asla vazgeçmez

sürücü belgesi konusunda basitleştirme tamam fakat iki kuka dönen kişiye belge verilmesine hayır.
motosiklet kişisel pasif koruma ekiplamanları konusunda ilk etapda kdv den indirim olabilir. iki yıl içerisinde yerli firmaların üretim yapabilmeleri için teknik üniversiteler ile ortak çalışmaları sağlanabilir. bir çeşit ar-ge için kredi vermek gibi düşünülebilir.
aynı zamandan yerli üreticinin korunması için konulmuş olan ek vergilerin sıkı olarak takip edilmesi gerekir. üretim bandı olan firmaların gerçekten üretim yapıp yapmadıklarının denetlenmesi ve ithal ettikleri motorları üretim bendından çıkmış gibi işlem görmemesi için önlemler alınması gerekir.
motosikletler için parça üretecek küçük firmaların ve yerli üreticilerin desteklenmesi ve gerekirse teknik üniversiteler ile ar-ge birimleri ile ortak çalışmalarına imkan sağlayacak düzenlemeler yapılması. yapılan bu çalışmalar için finansmanın uzun yada orta vadeli kredi olarak firmalar tarafından ödenmesi gerekir.
eğer gerçek üretici olmaları isteniyorsa bu şekilde çalışmaların yapılması gerekir. çin ithali olan motorlar ile belirli bir kültür çekirdeği oluşmuşken. yerli üreticinin bu talebi yerli teknoloji ile üretim yapmasına kanalize edilmesi gerekir. eğer yerli üretim olmazsa üretmeden tüketen toplum olmaya devam edeceğiz hazır yapılmışı var zihniyeti hükmünü sürmeye devam edecek

helal olsun arkadaşımıza! ben varım sonuna kadar hemen mail atıyorum' hadi arkadaşlar hep beraber...
ben yalnız bu bölümü yolladım ...

Sayın Başbakanımız,
motosiklet kullanıcıları olarak, kendimizi tartışmanın ortasında görüyor ve önerilerimizi dikkatinize sunmak istiyoruz:
Bugüne kadar trafikte dikkate alınmayan ve bisikletle eş muamele gören motosiklet, İstanbul ile aynı soruna sahip dünya kentlerinde baş tacı edilmektedir. Nedeni ise son derece basittir. Çünkü motosiklet, trafik sorununu hiç kimseyi üzmeden, zor durumda bırakmadan, yasaklamalar getirmeden; yeni yollar, köprüler, alt ve üst geçitler gibi milyon dolarlık projelere başvurmadan ekonomik olarak çözebilmenin yegane yoludur.

Bir otomobil, motosiklete oranla 6 kat daha fazla yakıt harcarken, 4 kat daha fazla asfaltı eskitirken, havayı 3 misli daha fazla kirletirken ve 4 kat daha fazla yer tutarken; motosiklet daha ne kadar görmezden gelinecek. Oysa ki, motosiklet kullanımının artması, sadece trafiği rahatlatmakla kalmayacak, dış ticaret açığımızın en önemli kalemi olan petrol giderinin de azalmasına katkıda bulunacaktır.
Tüm bu gerçekler nedeniyledir ki; bugün Londra’da ve Tokyo’da araçlar için şehir merkezine girdiklerinde alınan “congestion tax” adlı vergiden, 2 tekerlekli araçlar muaf tutulmaktadır.

Motosiklet Endüstrisi Derneği Başkanı ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ferruh TANAY’ın basın açıklamasında dile getirdiği çözüme ilişkin taleplere aynen katılıyoruz.

1) AB’ye uyum çerçevesindeki Trafik Kanunu değişiklik taslağı, bir an önce TBMM’de onaylanmalı;
*Trafikte motosikletlere geçiş önceliği hakkı verilmeli,
*Ehliyet konusu, kademelendirilerek basitleştirilmeli,
*Kask kullanımı ile ilgili gerekli standart getirilmeli,
2) Motosikletlerden alınan vergiler, Avrupa Birliği standartlarına indirilmeli;
3) Motosikletlerden köprü ve otoyol geçiş ücreti alınmamalı;
4) Şehrin belli caddelerinde sadece motosikletlerin park edebileceği Motopark’lar oluşturulmalı;
5) Şehir merkezlerine giriş yapan 4 tekerlekli araçlardan günlük ücret alınmalı;
6) Motosiklet kullananların motosiklet ile ilgili tüm giderleri vergiden muaf tutulmalı…

Motosiklet kullanıcıları olarak çözüme ilişkin taleplerimizin dikkate alınacağını umuyoruz.

Saygılarımızla…

Şehir merkezlerine giriş yapan 4 tekerlekli araçlardan günlük ücret alınmalı;
BENCE BU SAÇMAA

Arkaşlar bizim için önemli olan 4.maddenin gerçekleşmesidir.:pr:
1) AB’ye uyum çerçevesindeki Trafik Kanunu değişiklik taslağı, bir an önce TBMM’de onaylanmalı;
*Trafikte motosikletlere geçiş önceliği hakkı verilmeli,
*Ehliyet konusu, kademelendirilerek basitleştirilmeli,
*Kask kullanımı ile ilgili gerekli standart getirilmeli,
2) Motosikletlerden alınan vergiler, Avrupa Birliği standartlarına indirilmeli;
3) Motosikletlerden köprü ve otoyol geçiş ücreti alınmamalı;
4) Şehrin belli caddelerinde sadece motosikletlerin park edebileceği Motopark’lar oluşturulmalı.

İsteyen kendide bir metin yazabilir.:cherry:

bir destekde benden maili attık bakalım.arkadaşlar hadi taşın altına elimizi sokalım

tamam tartışılabilecek maddeler var bu metinde bazı arkadaşlarımızın dediği gibi ama geneli son derece makul bir metin. hemen yolladım ben de. pek umutlu değilim ama elimizden geleni yapmamız lazım, ağlamayan çocuğa meme yok sonuçta...

Bende bir mail ile destek verdim. Umarım herşey bizim için en iyisi şeklinde uygulanır.

bununla ilgili ne aklıma geldi konu dışı ama devlet deyince aklıma geliyor mesela geçen gün küresel ısınma sorunu ve türkiyedeki üç bakanımız hiç bişey yok dedi aynı 27 nisan 1986 gibi çernobil kazasındaki gibi radyosyonlu çay lezzetli olur meselesi gibi şimdide küresel ısınma türkiyeyi vurmazmış hiç bişey yokmuş niye 26 nisan çernobil kazsından onca yıl sonra karadenizde trakyada kanser artttı ölüm fazlalaştı cevap yok küresel ısınma oluncada bişey yok derler başımıza bişey gelmeden akıllanmayan türdeniz bence bizim daha almamız gereken çok yol var en önce gerçeklerden kaçmamalıyız bu böyledir çünkü kaçsanda kaçmasanda o olacaktır ama kaçmayıp üzerine gitmek daha mantıklı devletten laf çıkınca bu aklıma geldi konu dışı ama mazur görün şu günler sinir antreamanı yaptırıyorlar millete sanki biz hiç birşey bilmiyoruz biz sanki dağda yaşıyoruz'!!!!!!!!!!!!!!motorsikletler kullanılsa şimdi ne güzel olur bi düşün bir taksi masrafıyla 4 motosiklet kullanılabilir!!!! fazla bi hesaba gerek yok herşey ortada

arkadaşlar attığımız maile cevap geldiği için güncellemekte fayda görüyorum buradan cevap kısmına ulaşabilirsiniz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar