Başbakanlığa gönderdiğimiz Maile "İçişleri Bak.dan"Gelen Cevap Maili

arkadaşlar TAMGAZZ arkadaşımızın açtığı Başbakana Mektup adlı başlık altında İçişleri Bakanlığına atılan mailimize cevap geldi.

bu maili yorumsuz olarak atıyorum ve sizn yorumlarınızı bekliyorum.
önceki açılan başlığa pek rağbet gösterilmemesine biraz üzüldüm tabi.:pale:

yalnız altı kişi yollamışız vaybe şaşırtıcı birazda üzücü sanki !neyse varolsunlar kaale almışlar güzel gelişme.....

Çok yuvarlak,toparlak,global,daire,çember bir cevapmış gibi geldi bana.
Cevap diye kaleme alınan bölümlerse zaten bildiğimiz şeyler.
Çözüm için çalışıyoruz ,katkı ve önerileriniz için teşekkür ederiz gibi cevap yerine,ağır abi kıvamında bir cevap.Ben bilmem merkez bilir yani.
Anlayan beri gelsin.

bu maili yazan bir güzel dansöz gibi kıvırmış kusura bakmayın başka tabir bulamadım...

aynı mektubu maliye bakanlıgına göndersek:silent:
vergiler konusu onlarla ilgili diyorlar...

hocam bunlar topu birbirlerine atip durur biz de bekleriz..sonu yok bu isin..

tabiki birbirlerine atacaklar yoksa nasıl oyalayacaklar.tipik bürokrasi....mail geldiğinde bön bön 4-5 kez okudum.avrupa birliği uyum yasalarına uygunluk falan filan.biz bunu ülke politikası haline niye getiremiyoruz ki???benzin tasarrufu park sorunu,karayolları giderlerinde tasarruf,çevre kirliliğinin önüne geçme ve bunun gibi saydığımdan fazlası olan motosiklet kullanımının önüne neden bu kadar engel konur onu anlayamadım

mes

klasik numara işte...herkes topu birbirine atıyor.Motorcuların lehine sonuçlanması için içimde en küçük bir umut yok.:pale:
Yine de böyle bir girişimde bulunan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum:cat:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Tam bir asena cevabı.....Topu meclise atmış...Sanki başbakanlık japonya da ya,....:pr:

............................................................

önce biz bir yürek olalım 33000 üyeli sitede altı kişi yazmışız karşımız'dan sağlam bir yaklaşım oluşum bekliyoruz' yorum sizin ne diyeyim tabi bu mail'in oluşumu ve yollanma'sı sırasında görmeyenlere lafımız yok ama bir yürek olmaya gayret edersek bir çok zorluğu aşacağımıza inanıyorum...

önce biz bir yürek olalım 33000 üyeli sitede altı kişi yazmışız karşımız'dan sağlam bir yaklaşım oluşum bekliyoruz' yorum sizin ne diyeyim tabi bu mail'in oluşumu ve yollanma'sı sırasında görmeyenlere lafımız yok ama bir yürek olmaya gayret edersek bir çok zorluğu aşacağımıza inanıyorum...

desperadost mesajı değiştirdiğim için üzgünüm.o yazdığım mesajın özetini söyliyeyim.biz ve bizim gibi kuruluşların desteği daha önemli.:pale: dikkat çekecek bir çoğunluk yakaladığımız zaman önem kazanacağız

desperadost mesajı değiştirdiğim için üzgünüm.o yazdığım mesajın özetini söyliyeyim.biz ve bizim gibi kuruluşların desteği daha önemli.:pale: dikkat çekecek bir çoğunluk yakaladığımız zaman önem kazanacağız
cansın varol elimizi taşın altına sokmazsak seyredersek onlarda bizi seyreder cabana ve duyarlılığına sonsuz teşekkürler her zaman bunu derim motosiklet sevdasına motosiklet'ci yoluna bir adım atan emek veren herkez varolsun (biz kardeşiz motorcuyuz hep bir yürek bir oluruz)sevgiler

hala günü kurtarmak adına çalışan yöneticilerimiz olduğu sürece çok zor.gerek vergiler gerek benzin fiyatları gerekse bize, akan trafikte gösterilen duyarsızlık.

koskoca ülkeler ilerleyen zamanlarda yaşanabilecek enerji sıkıntısı için önlem almaya başlamışken bizim gibi gelişmekte olan ülkeler hala at gözlükleri takıyor.
özendirilmesi gereken motosiklet kullanımı ise ne yaazıkki günü kurtarmak için arttırılan vergilerin yada bilinçsizliğin kurbanı oluyor.

yapılacak tasarruf altyapı için harcanan paradan daha fazla olacaktır

buarada Emniyet genel nüdürlüğünün yapacağı hiçbirşey yokki? meclis yapacakda edecekte öhhööööööööööööö :( ölme karakaçanım ölme, 2099 yılında ancak çıkar bu

allahım(c.c)zorla kalp kırdıymayın arkadaşlar 'bırakın detayları anlayan anlıyor yazdıklarımızı ...

Arkadaşlar bende aynı yazıyı email atdım başbakanlığa, başbakanlıkda benim gönderdiğim yazıyı İstanbul valiliğine göndermiş ve bilgi olarakda bana tekrar göndermiş...Sadece 6 kişi deyilki bu mesaj ı gönderen ön yargılı oluyorsunuz diye düşünüyorum kanımca......

Bana gelen cevapta şu.......
Aydın Ölmez'in başvurusu ilgisi nedeniyle tarafınıza yönlendirilmiştir.

Bilgilerinize...

--------------------------------------------------------------------------------

From: Aydın Ölmez [mailto:[email protected]]
Sent: Thursday, February 08, 2007 2:56 PM
To: [email protected]
Subject: İstanbul trafiği için öneriler.....

Sayın Başbakanımız, İstanbul’un insanları çileden çıkaran trafik sorununa çözüm bulunabilmesi için ortaya attığınız “araç trafiğini yasaklamak”, “plaka sınırlaması getirmek” gibi kışkırtıcı önerileriniz, muhalefet partileri kadar biz motosiklet kullanıcılarını da kışkırttı. Biliyoruz ki bu tekliflerin ardındaki amacınız, bu hassas konunun enine boyuna toplumun her kesimince tartışılmasına fırsat vermek. Ve alınacak kararların başarıyla uygulanabilmesi için toplumsal bir konsensüs sağlamak.

İşte tam da bu konuda, motosiklet kullanıcıları olarak, kendimizi tartışmanın ortasında görüyor ve önerilerimizi dikkatinize sunmak istiyoruz:
Bugüne kadar trafikte dikkate alınmayan ve bisikletle eş muamele gören motosiklet, İstanbul ile aynı soruna sahip dünya kentlerinde baş tacı edilmektedir. Nedeni ise son derece basittir. Çünkü motosiklet, trafik sorununu hiç kimseyi üzmeden, zor durumda bırakmadan, yasaklamalar getirmeden; yeni yollar, köprüler, alt ve üst geçitler gibi milyon dolarlık projelere başvurmadan ekonomik olarak çözebilmenin yegane yoludur.

Bir otomobil, motosiklete oranla 6 kat daha fazla yakıt harcarken, 4 kat daha fazla asfaltı eskitirken, havayı 3 misli daha fazla kirletirken ve 4 kat daha fazla yer tutarken; motosiklet daha ne kadar görmezden gelinecek. Oysa ki, motosiklet kullanımının artması, sadece trafiği rahatlatmakla kalmayacak, dış ticaret açığımızın en önemli kalemi olan petrol giderinin de azalmasına katkıda bulunacaktır.
Tüm bu gerçekler nedeniyledir ki; bugün Londra’da ve Tokyo’da araçlar için şehir merkezine girdiklerinde alınan “congestion tax” adlı vergiden, 2 tekerlekli araçlar muaf tutulmaktadır.

Motosiklet Endüstrisi Derneği Başkanı ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ferruh TANAY’ın basın açıklamasında dile getirdiği çözüme ilişkin taleplere aynen katılıyoruz.

1) AB’ye uyum çerçevesindeki Trafik Kanunu değişiklik taslağı, bir an önce TBMM’de onaylanmalı;
*Trafikte motosikletlere geçiş önceliği hakkı verilmeli,
*Ehliyet konusu, kademelendirilerek basitleştirilmeli,
*Kask kullanımı ile ilgili gerekli standart getirilmeli,
2) Motosikletlerden alınan vergiler, Avrupa Birliği standartlarına indirilmeli;
3) Motosikletlerden köprü ve otoyol geçiş ücreti alınmamalı;
4) Şehrin belli caddelerinde sadece motosikletlerin park edebileceği Motopark’lar oluşturulmalı;
5) Şehir merkezlerine giriş yapan 4 tekerlekli araçlardan günlük ücret alınmalı;
6) Motosiklet kullananların motosiklet ile ilgili tüm giderleri vergiden muaf tutulmalı…

Motosiklet kullanıcıları olarak çözüme ilişkin taleplerimizin dikkate alınacağını umuyoruz.

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
her zamanki Türkiye manzarası
1-"bana değil, şuna başvurun"
2-"valla bende ilgilenmiyorum, o falancanın işi"
3-"yok yok siz asıl şuna gidin"
4-tekrar başa dön

Süper Moderatör (BBRR)
bende aynı maili çeşitli yerlere yolladım ..ilgi alanı olmayanlar bizim ilgi alanımız değil şuraya yönlendirdik ,ilgi alanı olanlar ise yukarda ki gibi geçiştirme cevaplar vermişler ..trafiğe çözüm arıyolar güya biz tavsiyelerde bulunuyoz işte sonuç ...bence hiç bişey çözüme kavuşmayacak

her zamanki Türkiye manzarası
1-"bana değil, şuna başvurun"
2-"valla bende ilgilenmiyorum, o falancanın işi"
3-"yok yok siz asıl şuna gidin"
4-tekrar başa dön

Peki ne olacak şimdi biz bu mücadelemizi bırakalımmı bunlar böyle yapıyorlar diye. email atmaya devam edelim bence elbet birgün birileri bizim bu ısrarlarımızdan rahatsızlık duyacak.Çok kolayda olmasa bu konuyu ele alacak.Ama bu iş 6-7-10 kişi ile olmaz 200-300-500 kişi birden yaparsak bu işi ozaman varlığımız belli olacaktır.Yoksa 5 -10 kişinin başbakanlığa yazdığı dilekçe ile birşey olsaydı dakika başı kanun deyiştirmek gerekirdi.Günde yüzlerce kişi dilekçe yazıyor başbakalığa kendi işi ile ilgili konularda
Arkadaşlar bence email atmaya devam devam devam........

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar