Arkadaşlar bende aynı yazıyı email atdım başbakanlığa, başbakanlıkda benim gönderdiğim yazıyı İstanbul valiliğine göndermiş ve bilgi olarakda bana tekrar göndermiş...Sadece 6 kişi deyilki bu mesaj ı gönderen ön yargılı oluyorsunuz diye düşünüyorum kanımca......
Bana gelen cevapta şu.......
Aydın Ölmez'in başvurusu ilgisi nedeniyle tarafınıza yönlendirilmiştir.
Bilgilerinize...
--------------------------------------------------------------------------------
From: Aydın Ölmez [mailto:
[email protected]]
Sent: Thursday, February 08, 2007 2:56 PM
To:
[email protected]
Subject: İstanbul trafiği için öneriler.....
Sayın Başbakanımız, İstanbul’un insanları çileden çıkaran trafik sorununa çözüm bulunabilmesi için ortaya attığınız “araç trafiğini yasaklamak”, “plaka sınırlaması getirmek” gibi kışkırtıcı önerileriniz, muhalefet partileri kadar biz motosiklet kullanıcılarını da kışkırttı. Biliyoruz ki bu tekliflerin ardındaki amacınız, bu hassas konunun enine boyuna toplumun her kesimince tartışılmasına fırsat vermek. Ve alınacak kararların başarıyla uygulanabilmesi için toplumsal bir konsensüs sağlamak.
İşte tam da bu konuda, motosiklet kullanıcıları olarak, kendimizi tartışmanın ortasında görüyor ve önerilerimizi dikkatinize sunmak istiyoruz:
Bugüne kadar trafikte dikkate alınmayan ve bisikletle eş muamele gören motosiklet, İstanbul ile aynı soruna sahip dünya kentlerinde baş tacı edilmektedir. Nedeni ise son derece basittir. Çünkü motosiklet, trafik sorununu hiç kimseyi üzmeden, zor durumda bırakmadan, yasaklamalar getirmeden; yeni yollar, köprüler, alt ve üst geçitler gibi milyon dolarlık projelere başvurmadan ekonomik olarak çözebilmenin yegane yoludur.
Bir otomobil, motosiklete oranla 6 kat daha fazla yakıt harcarken, 4 kat daha fazla asfaltı eskitirken, havayı 3 misli daha fazla kirletirken ve 4 kat daha fazla yer tutarken; motosiklet daha ne kadar görmezden gelinecek. Oysa ki, motosiklet kullanımının artması, sadece trafiği rahatlatmakla kalmayacak, dış ticaret açığımızın en önemli kalemi olan petrol giderinin de azalmasına katkıda bulunacaktır.
Tüm bu gerçekler nedeniyledir ki; bugün Londra’da ve Tokyo’da araçlar için şehir merkezine girdiklerinde alınan “congestion tax” adlı vergiden, 2 tekerlekli araçlar muaf tutulmaktadır.
Motosiklet Endüstrisi Derneği Başkanı ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ferruh TANAY’ın basın açıklamasında dile getirdiği çözüme ilişkin taleplere aynen katılıyoruz.
1) AB’ye uyum çerçevesindeki Trafik Kanunu değişiklik taslağı, bir an önce TBMM’de onaylanmalı;
*Trafikte motosikletlere geçiş önceliği hakkı verilmeli,
*Ehliyet konusu, kademelendirilerek basitleştirilmeli,
*Kask kullanımı ile ilgili gerekli standart getirilmeli,
2) Motosikletlerden alınan vergiler, Avrupa Birliği standartlarına indirilmeli;
3) Motosikletlerden köprü ve otoyol geçiş ücreti alınmamalı;
4) Şehrin belli caddelerinde sadece motosikletlerin park edebileceği Motopark’lar oluşturulmalı;
5) Şehir merkezlerine giriş yapan 4 tekerlekli araçlardan günlük ücret alınmalı;
6) Motosiklet kullananların motosiklet ile ilgili tüm giderleri vergiden muaf tutulmalı…
Motosiklet kullanıcıları olarak çözüme ilişkin taleplerimizin dikkate alınacağını umuyoruz.