Başbakana Mektup :

Merhaba Arkadaşlar,
okuduğum bir yazıyı paylaşmak istedim. :silent:
duygularımıza tercuman olmuş. umarım haykırışlarımız gerekli yerlere ulaşır... :pr:

:bounce:
Sayın Başbakanımız, İstanbul’un insanları çileden çıkaran trafik sorununa çözüm bulunabilmesi için ortaya attığınız “araç trafiğini yasaklamak”, “plaka sınırlaması getirmek” gibi kışkırtıcı önerileriniz, muhalefet partileri kadar biz motosiklet kullanıcılarını da kışkırttı. Biliyoruz ki bu tekliflerin ardındaki amacınız, bu hassas konunun enine boyuna toplumun her kesimince tartışılmasına fırsat vermek. Ve alınacak kararların başarıyla uygulanabilmesi için toplumsal bir konsensüs sağlamak.

İşte tam da bu konuda, motosiklet kullanıcıları olarak, kendimizi tartışmanın ortasında görüyor ve önerilerimizi dikkatinize sunmak istiyoruz:
Bugüne kadar trafikte dikkate alınmayan ve bisikletle eş muamele gören motosiklet, İstanbul ile aynı soruna sahip dünya kentlerinde baş tacı edilmektedir. Nedeni ise son derece basittir. Çünkü motosiklet, trafik sorununu hiç kimseyi üzmeden, zor durumda bırakmadan, yasaklamalar getirmeden; yeni yollar, köprüler, alt ve üst geçitler gibi milyon dolarlık projelere başvurmadan ekonomik olarak çözebilmenin yegane yoludur.

Bir otomobil, motosiklete oranla 6 kat daha fazla yakıt harcarken, 4 kat daha fazla asfaltı eskitirken, havayı 3 misli daha fazla kirletirken ve 4 kat daha fazla yer tutarken; motosiklet daha ne kadar görmezden gelinecek. Oysa ki, motosiklet kullanımının artması, sadece trafiği rahatlatmakla kalmayacak, dış ticaret açığımızın en önemli kalemi olan petrol giderinin de azalmasına katkıda bulunacaktır.
Tüm bu gerçekler nedeniyledir ki; bugün Londra’da ve Tokyo’da araçlar için şehir merkezine girdiklerinde alınan “congestion tax” adlı vergiden, 2 tekerlekli araçlar muaf tutulmaktadır.

Motosiklet Endüstrisi Derneği Başkanı ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ferruh TANAY’ın basın açıklamasında dile getirdiği çözüme ilişkin taleplere aynen katılıyoruz.

1) AB’ye uyum çerçevesindeki Trafik Kanunu değişiklik taslağı, bir an önce TBMM’de onaylanmalı;
*Trafikte motosikletlere geçiş önceliği hakkı verilmeli,
*Ehliyet konusu, kademelendirilerek basitleştirilmeli,
*Kask kullanımı ile ilgili gerekli standart getirilmeli,
2) Motosikletlerden alınan vergiler, Avrupa Birliği standartlarına indirilmeli;
3) Motosikletlerden köprü ve otoyol geçiş ücreti alınmamalı;
4) Şehrin belli caddelerinde sadece motosikletlerin park edebileceği Motopark’lar oluşturulmalı;
5) Şehir merkezlerine giriş yapan 4 tekerlekli araçlardan günlük ücret alınmalı;
6) Motosiklet kullananların motosiklet ile ilgili tüm giderleri vergiden muaf tutulmalı…

Motosiklet kullanıcıları olarak çözüme ilişkin taleplerimizin dikkate alınacağını umuyoruz.

Saygılarımızla…

Hımm.. Yazılanlar güzel ama biraz da yorum yapalım. Madem yazmışsın. Yorum yapmak hakkımız... :)

1) AB’ye uyum çerçevesindeki Trafik Kanunu değişiklik taslağı, bir an önce TBMM’de onaylanmalı;

Bu maddeler gerçekten bir an önce uygulanmalı.
KASK takmayanlara verilecek ağır cezalar ; unutulmayacak şekilde olmalı.
Çünkü motosiklet kazalarında ; ödenen bedel maalesef hiçbirşeyle kıyaslanamıyor...:pale:

Ülkemizin en büyük sorunu bu. Vergi her alanda çok fazla. O konuda ne derece müdahale olur bilinmez

Bu yolları kullanan herkese ekstra hizmet veriliyor.(Noksansız yollar. 4 şerit. Yeterli ışıklandırma ve tabela vs.) Kullanandan mutlaka ücret alınmalı.Ama indirime gitmek daha uygun olur.

4) Şehrin belli caddelerinde sadece motosikletlerin park edebileceği Motopark’lar oluşturulmalı;
5) Şehir merkezlerine giriş yapan 4 tekerlekli araçlardan günlük ücret alınmalı;
6) Motosiklet kullananların motosiklet ile ilgili tüm giderleri vergiden muaf tutulmalı…
Şu anda Türkiye standartlarında bunlar mümkün değil. Maalesef uygulanamaz. Çünkü her sürücü ayrı hak talep edecek. Hepsi kendine has yetkiler, indirimler vs isteyecek.

Tabi ben sadece şahsi fikirlerimi sundum.
Saygılar...

uzun zamandır benimde kafamda bu tür fikirler oluşmakta fakat bi türlü dile getiremedim.trafiğe katkımız var,ekonomiye var,çevreyi daha az kirletiyoruz vergi yada diğer masraflar kaldırılıp motosiklet kullanımı teşvik edilmeli

Yine politik konuşacam. :mrgreen:

Devlet motosikleti teşvik etmez; çünkü kendini bilmezler başa bela olunca; sorumluluğu devlet almak istemeyecektir...:pale:
Birisi motor alınca; kullanıp da düşünce; düşüp de ölürse; devlete patlayan vatandaş olunca....

Teşvik ettiği zaman kesin isyan çıkar... :mrgreen:

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
balık baştan kokar
türkiye baştan bakar bakar bakar bakar bakar

başbakan bu yazıya cevap verip senin taleplerini gerçekleştirirse bende ELINT degilim.
bence cevap bile gelmez. bu yazının gidecegi yer çöp tenekesi.

boşuna ugraşmışsın be arkdaşım emegine yazık..

avrupanın çoğu yerinde uygulanan şehiriçine girişlerde ücret alma olayı harika bir uygulama ama bize şehrin içi dışı neresi belli değil neredeyse,ayrıca bu mektup okuyan şahsiyet başlarım motorunuza alın motorunuzu gidin burdan der ustune davada açar hiç acımaz walla:)

çağri

Sevgili arkadaşlar TAMCAZZ kardeşimiz çok doğru bir metin yazmış, sıkıntılarımızı ortaya koymuş.
Biz bir topluluksak binlerce kişi de bu siteye girip buradaki yazıları okuyorsa (bu büyük bir GÜÇtür)
Bunu en doğru şekilde kullanmak için Başbakana sesimizi duyurmak için TAMCAZZ'ın yazdığı metni ve kendimizce bişeyleri
http://195.140.196.201/bimerwebform/ adresinden Başbakana yollayalım.(Ben ilk mesajı biraz önce attım.)
Gazamız mübarek olsun:cherry:
(NOT:Moderator abilerimizde bu konuda sürekliliği sağlarsa daha iyi sonuçlar alıyoruz sanıyorum.)

İyide ben birşey diyecem tamam yazının çoğuna katılıyorum ancak arabalardan ekstra vergi alınmasıda saçma değilmi bu adaletsizlik yaratır hemde daha düşman olur bize araç kullananlar ki çoğu motosiklet sahibinin arabasıda var soğuk günlerde arabayla gidiyorlar işlerine. Ancak devlet elinden motorun yaygınlaştırmak çok mantıklı olur.

Süper Moderatör (BBRR)
buyrun beyler ..
[email protected]
biliyosunuz muayene için 2004 de yasalaşmış ama uygulanmayan yasayı maillerle uygulattık ..şu an 3 yıl ve mütakip yıllarda 2 yılda bir muayeneye tabi tutuluyosak bu birlik ve beraberlik içinde mail bombardımanından dolayıdır. işte yukardaki yazıyı bir arkadaş emek vermiş hazırlamış içinde çözüm harici hiç bir kışkırtıcı yazı yoktur.gayet yasal bir öneridir ..hadi beyler ben yazdım bile mail olarak attım ...
buyrun yazın hatta yukardaki öneriye ilave edeceğiniz fikirler varsa ilave edin ...eller taşın altına ...ağlamayan bebeye emzik vermezler...

not: amacımız hiç bir politik mesaj vermeden çözüme ulaşmaktır..bu başlık vesilesi ile siyasi ve politik mesaj yazacak olan arkadaşların dikkatli olmasını temenni ederim .. zira bu tip mesajların cezası uzaklaştırılma olacaktır..amacımız üzüm yemek ..bağcıyı dövmek değil

Son düzenleme:
pek umudum olmamakla birlikte yinede az önce üste arkadaşımızın yazdıgı mailin aynısını gönderdim. umarım işe yarar...

mes

sonuna kadar destekliyorum.EEyyy yetkililer kımıl zararlısı olmayın,kımıldayın biraz:queen:

Süper Moderatör (BBRR)
trafikte dikkatli bakın içinde 1 kişi ile yol alan araç sayısı tüm araçlar içinde %70 gibi bir sayıya denk geliyor. içinde sürücühariç tek yolcu olan taşıt saıyısı ise %15
yani trafiği oluşturan araçların %85 i motorla gidebilicekken ..4 tekeri tercih ediyo ..hadi otobanı parasız yapın köprü geçiş ücreti almayın motosikletlerden..bakalım trafik 1 yılda ne olur..

Son düzenleme:
Sevgili arkadaşlar TAMCAZZ kardeşimiz çok doğru bir metin yazmış, sıkıntılarımızı ortaya koymuş.
Biz bir topluluksak binlerce kişi de bu siteye girip buradaki yazıları okuyorsa (bu büyük bir GÜÇtür)
Bunu en doğru şekilde kullanmak için Başbakana sesimizi duyurmak için TAMCAZZ'ın yazdığı metni ve kendimizce bişeyleri
http://195.140.196.201/bimerwebform/ adresinden Başbakana yollayalım.(Ben ilk mesajı biraz önce attım.)
Gazamız mübarek olsun:cherry:
(NOT:Moderator abilerimizde bu konuda sürekliliği sağlarsa daha iyi sonuçlar alıyoruz sanıyorum.)
:cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat:

Bende 2 adet gönderdim bu yazıdan. Sizde gönderin arkadaşlar.

:cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat:

bende gönderdim. :cat:

http://195.140.196.201/bimerwebform/

Sayın Başbakanımız, İstanbul’un insanları çileden çıkaran trafik sorununa çözüm bulunabilmesi için ortaya attığınız “araç trafiğini yasaklamak”, “plaka sınırlaması getirmek” gibi kışkırtıcı önerileriniz, muhalefet partileri kadar biz motosiklet kullanıcılarını da kışkırttı. Biliyoruz ki bu tekliflerin ardındaki amacınız, bu hassas konunun enine boyuna toplumun her kesimince tartışılmasına fırsat vermek. Ve alınacak kararların başarıyla uygulanabilmesi için toplumsal bir konsensüs sağlamak.

İşte tam da bu konuda, motosiklet kullanıcıları olarak, kendimizi tartışmanın ortasında görüyor ve önerilerimizi dikkatinize sunmak istiyoruz:
Bugüne kadar trafikte dikkate alınmayan ve bisikletle eş muamele gören motosiklet, İstanbul ile aynı soruna sahip dünya kentlerinde baş tacı edilmektedir. Nedeni ise son derece basittir. Çünkü motosiklet, trafik sorununu hiç kimseyi üzmeden, zor durumda bırakmadan, yasaklamalar getirmeden; yeni yollar, köprüler, alt ve üst geçitler gibi milyon dolarlık projelere başvurmadan ekonomik olarak çözebilmenin yegane yoludur.

Bir otomobil, motosiklete oranla 6 kat daha fazla yakıt harcarken, 4 kat daha fazla asfaltı eskitirken, havayı 3 misli daha fazla kirletirken ve 4 kat daha fazla yer tutarken; motosiklet daha ne kadar görmezden gelinecek. Oysa ki, motosiklet kullanımının artması, sadece trafiği rahatlatmakla kalmayacak, dış ticaret açığımızın en önemli kalemi olan petrol giderinin de azalmasına katkıda bulunacaktır.
Tüm bu gerçekler nedeniyledir ki; bugün Londra’da ve Tokyo’da araçlar için şehir merkezine girdiklerinde alınan “congestion tax” adlı vergiden, 2 tekerlekli araçlar muaf tutulmaktadır.

Motosiklet Endüstrisi Derneği Başkanı ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ferruh TANAY’ın basın açıklamasında dile getirdiği çözüme ilişkin taleplere aynen katılıyoruz.

Motosiklet kullanıcıları olarak çözüme ilişkin taleplerimizin dikkate alınacağını umuyoruz.

Saygılarımızla…

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
insallah hepimizin istedigi gibi olur...o maddelerde yerıne getırılır....:cat: :cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
vergilerle beraber....noter işlemleride düşer....ulen 88 model motor ıcın 155 ytl sadece notere para verdım...bide yeni ruhsata verecem..bide 1 ayı doldurdum 80 ytl ceza ödeyecem.....ohoooooooo ölme essem ölme....düşürün şu fiyatları yahuuuu:pr: :pr: :pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar