R25 GİDON DENGE SORUNU

Motosikleti
YAMAHA YZF R25
Herkesin tekeri düz bassın öncelikle. Geçtiğimiz günlerde 2016 R25 satın aldım, eksikleri var. Yolda giderken şerit değiştirirken şerit boyalarının üstünden geçtiğimde ve tekere paralel yol bozukluklarında olağan dışı gidon sallıyor gibi oluyor, amortisör keçelerinden birisi yağ kaçırıyor ve radyatör tarafına atacak derecede. Lastiklerin de orta kısımları bitik vaziyette ve 2020 tarihli. Ayrıca düşük hızlarda dönerken gidonda ağırlık, kasma hissi ve ön freni sıktığımda durmaya yakın motorda denge kaybı oluyor gibime geliyor. Bunların sebebi nedir sizce? Yakın tarihte genel bir bakıma götüreceğim. Motorun şasesi, jantlarda ve ön takımda işlem yok orjinal. Amortisörlerdeki yağ eşitsizliğinden olabilir mi bu sorun, sıfır lastik takımı ve amortisör bakımı sonrası bu durum düzelir mi?

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yeni bir çift lastik+balans ve de amortisör yağ+keçe değişimiyle sorununuz çözülür diye umuyorum. Düşük hızda gidonda ağırlık ise furş yatağınızla ilgili bir sorun olduğunu bana düşündürüyor. Muhtemelen furş yatağınız da değişmeli.

Motosikleti
YAMAHA YZF R25
Yeni bir çift lastik+balans ve de amortisör yağ+keçe değişimiyle sorununuz çözülür diye umuyorum. Düşük hızda gidonda ağırlık ise furş yatağınızla ilgili bir sorun olduğunu bana düşündürüyor. Muhtemelen furş yatağınız da değişmeli.
sadece düşük hızda sağa sola dönüşlerde kasma hissi var hocam. uzun uzadıya virajlarda hissedilmiyor. bu haldeyken sürmesi de kesinlikle keyif vermiyor. biraz yürütme maliyeti var tüm bunların hepsi minimum 20-25 tutar diye tahmin ediyorum

Motosikleti
Honda NC750
Patlak amortisör keçeleri uzun süre böyle devam edildiğinde yayların boylarında fark ve ezilme-gevşeme hızlarında farklılık yaratması sebebiyle söylediğiniz şeyleri yapar. Bozuk keçeli amortisörlerden hep aynı şekilde park ediliyorsa içte kalan maşa tarafının yayı da diğerine göre hep daha fazla baskıya maruz kalarak kısalabilir milimetrik ölçüde. Bu da sürüş tepkilerinde saçmalamaya sebep olur. Sizde ek olarak lastik de sorunlu. Sökülmüşken furş takımı da değişirse bence de iyi olur. Yağ boşaltacak kadar sızdırdıysa teker rulmanını da sorunlu olup olmamasına bakmadan değiştirin.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
sadece düşük hızda sağa sola dönüşlerde kasma hissi var hocam. uzun uzadıya virajlarda hissedilmiyor. bu haldeyken sürmesi de kesinlikle keyif vermiyor. biraz yürütme maliyeti var tüm bunların hepsi minimum 20-25 tutar diye tahmin ediyorum
Alabileceğiniz en kötünün iyisi lastiğin Viento Sport olduğunu farz edersek 15.500 TL şu an takımı. Lastiği aldığınız yerde sökme,takma ve balans yaptırırsanız işçilik ücreti ödemezsiniz. Amortisör keçe takımına 500-600 TL desek, Yamalube amortisör yağına 825 TL desek, furş takımı da alt üst 5000 TL desek ki yan sanayi muadiller en az yarı yarıya daha uygundur. İşçilikle beraber masrafınız 25.000 TL'yi geçecektir.

Motosikleti
YAMAHA YZF R25
Alabileceğiniz en kötünün iyisi lastiğin Viento Sport olduğunu farz edersek 15.500 TL şu an takımı. Lastiği aldığınız yerde sökme,takma ve balans yaptırırsanız işçilik ücreti ödemezsiniz. Amortisör keçe takımına 500-600 TL desek, Yamalube amortisör yağına 825 TL desek, furş takımı da alt üst 5000 TL desek ki yan sanayi muadiller en az yarı yarıya daha uygundur. İşçilikle beraber masrafınız 25.000 TL'yi geçecektir.
Lastik olarak mitas sport force tercih ederim muhtemelen, daha önce kullandığım ve memnun kaldığım bir lastik, takımı 9K şuan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar