Merhaba arkadaşlar,
Ben de en son 18 yıl önce üniversite zamanlarında scooter kullanmış ve sonrasında hiç motor kullanmamış birisi olarak 37 yaşında Pulsar NS200 alarak aranıza katıldım. Aslında bir süredir Yamaha XSR700 alma hayalim vardı ancak motor kullanan arkadaşlarımın uyarıları ile ufak hacimli bir motor ile başlamaya karar verdim. Yine bir motorcu arkadaşımın tavsiyesi ile Pulsar ile tanıştım. Hem görünüm olarak görür görmez beğendim Pulsar'ı hem de fiyatı ve yedek parçalarının ucuzluğu açısından başlangıç motoru olarak aklıma yattı. Motordan ziyade bir nebze daha nitelikli ekipmana para harcamaya karar verdim. Böylelikle geçtiğimiz günlerde aranıza katıldım.
Şimdilik alışmaya çalışıyorum. Forumlarda okuduğum kronik sorunların hepsi bende de var. Tek tek saymam gerekirse:
- Aynalar felaket. Sadece kendimi görebiliyorum. TVS Apache ayna siparişi verdim. Yarın gelecek. Değiştireceğim.
- Devir dalgalanması yapmadı henüz ama düşük hızda debriyajı sıkıp, vites küçültüp, tekrar gaz açtığımda stop etme bende de oldu. Hafif yokuş aşağı bir noktadaydım ve beklemiyordum. Hazırlıksız olduğum için üstünden atar gibi oldu, arka teker kilitlendi ve kaydı. Çok şükür bir şey olmadı ama oldukça tehlikeli bir durum. Sizlerde de olduğuna göre en kısa sürede servise giderek yazılım konusunu konuşacağım. Paylaşan arkadaşlara teşekkürler.
- Henüz rodaj döneminde olduğu için yüksek devirlere çok çıkmıyorum ama 5 bin devirde titreşim başlıyor. Hissedebiliyorum. Umarım ilk bakımdan sonra bahsedildiği gibi azalır.
- Saat sıfırlaması bende de oldu. Park halindeyken olduğu için çok önemsemedim ancak yolda elektrik sistemini kapatıp stop ederse büyük sıkıntı olur. Bunun önlemini bilen var mıdır aranızda? Sanki eski gönderileri okurken akü değişiminden sonra sorun kalmıyor gibi bir şey okumuştum. Doğruluğu var mıdır?
- Dik oturuş pozisyonlu bir motor gibi lanse edilse de gidonları aşağıda olduğu için aslında dik oturunca kollar ve bilekler çok kasılıyor. Hafif beli kırıp oturmak lazım. Bu durumda kollar rahatlıyor ama bel çok saçma bir durumda kalıyor. Ne tam yatıyorsun ne de diksin. Gidon yükseltme yaptıracağım ben de sanırım.
- Vites göstergesi olmaması çok büyük sorun değil ancak benim gibi vitesli motorda acemi ve başlangıç motoru olarak seçenler için biraz üzücü. Hangi viteste olduğumu unuttuğum çok oluyor. Bir anda vitesle boğuşurken buluyorum kendimi.
- Selesinin sert olduğunu da söylüyorlardı ama ben selesinden memnunum şimdilik. Uzun yolda nasıl olur bilemiyorum.
- Lastik konusunu bilemiyorum. O kadar çok bahsedildi ki daha alırken mağazada orijinal lastiklerini söktürdüm. Deneme şansım olmadı.
Sizlerden bir kaç tavsiye isteyeceğim. Vakit ayırıp öneride bulunabilirseniz çok memnun olurum:
- Zincirinin kaliteli olmadığından bahsediliyor. 2017 modelde nasıl bilmiyorum. Deneyip göreceğiz. Eğer çok sık salma yaparsa hangi marka model zincir tavsiye edersiniz.
- Koruma demirlerine takmak için sis farı araştırıyorum. Çin malı ucuz olanlar var. Bunlardan çok fazla memnun olan da var, bir yılda titreşimden dağıldı diyen de var. Sizin tavsiyeniz hangi marka model olur?
Bu bahsettiğim konular dışında dikkatimden kaçan ancak dikkat etmem gereken başka konular var mıdır?
Herkese sevgiler ve güvenli sürüşler.
Merhaba Serdar abi aramıza tekrar hoşgeldin diyelim biz de
Yazdıklarının çoğunun çözümünü bulmuşsun bence (ayna gibi) söyleyebileceğim tek şey motor sadece ilk kontak açtığında ekranı sıfırlıyor yolda elektrik kapanmıyor asla (motorda kısa devre falan yoksa tabi normal şartlarda konuşuyorum). Park yerinde olduğu için ben de çok önemsemiyorum vaktim varsa saati düzeltip devam ediyorum.
Vites göstergesi olmaması gerçekten bazı durumlarda üzüyor özellikle boşa alacağım zaman hep birinci vitese kadar inip tekrar boşa alıyorum motoru kasıyor gibi geliyor bana bu hareket ama mecburen yapıyorum.
Selesi uzun yolda çok çok öldürmüyor ama tabi 300-400 km için diyorum daha fazlasına gitme fırsatım olmadı.
Titreşim 5-8 arası artış gösteriyor ama daha sonra daha az hissediliyor. Bir şeyin titreşimi arttıkça, stabil hale gelmesi gibi bir durum sanırım :cherry:
Gidon yüklseltme lazım dediğin gibi ellerin 1-2 santim yukarıda olsa çok rahat olacak gibi
Tavsiyem ön cam takabilirsin rüzgarı kesmesi için,
Ben lastikleri değiştirmişim Mitas MC32 ile. 2-3 gündür kullanıyorum ama halen tedirginim motor 100 km'den sonra sapıtmaya başlıyor gibi geliyor. Giderken ufacık gidona dokunsam motor zangır zangır oynuyor beni korkuttu bu durum. biraz daha bekleyeceğim eğer geçmezse ustaya bi göstereceğim. Varsa önerisi olan beklerim

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:53 ----------
Belki sizin can güvenliğiniz için de söylemiş olabilir mi? Mesala arabanın içerisinden bir iki tane adama benzemeyen birileri çıksa, yol isterken allah korusun canınızdan olsanız. Bu amaçla da söylemiş olabilir. bu memlekette herşey pamukipliğine bağlı.
işte abi öyle hissederek dese vallahi eyvallah. Ne bileyim ben sizin gibi düşünsem daha insanca uyarabilirim küfretmeme gerek yok diye düşünüyorum.. Olayı özet geçtim de adam inip dövecekti bu konuşma 1-2 dakika sürdü aracın arkasında. "ben 30 yıllık sürücüyüm bu şehirde motordan indirtme beni" diyerek iyi niyet gösterdiğini sanmıyorum. Kaldı ki yeri geliyor trafikte polis arabasından yol istiyoruz. Öküz olmayan insan, az biraz aklı olan insan da "aa ben buradan sığmam bari kayayım motorlar geçsin" diye düşünüp yol veriyor zaten hiç sorun yapmadan. Ama bazı kraldan çok kralcılar maalesef küçük dağları kendisi yaratmış gibi davranıyor. işte asıl onlarla uğraşmak gerekiyor da kimse kimseye bulaşmak istemiyor. Sonra da tepemize çıkıyorlar